Ingrediente
-
2 kg vinete
-
2 buc. ceapa
-
1 praf de sare
-
Pentru maioneza
-
3 oua
-
200 ml ulei
-
1 lingurita mustarmustar clasic
-
1 lamaiepentru zeama
-
1 lingurita zahar
Indicatii
Iubesc aceasa salata de vinete de pe vremea cand eram copil. Una doua o rugam pe mama sa-mi faca aceasta delicioasa reteta de salata de vinete. Cel mai des, bineinteles, se intampla toamna, cand apareau vinetele (la vremea respectiva nu se gaseua asa de usor vinetele inafara sezonului de toamna). Dar, ca orice gospodina harnica, mama mea avea grija sa puna vinete (dar si ardei copti) si la congelator, astfel incat, in special la masa de Craciun, nu lipsea aceasta delicioasa salata. Si sincer sa va spun, pastram in continuare aceasta traditie. Reteta de salata de vinete este destul de simpla si usoara. Reteta mea preferata este cea cu maioneza dar imi place bineinteles si varianta mai „light” cea fara maioneza. Va invit sa gatim impreuna!
Pasi
1
Gata
|
Coacem vinetele fie pe aragaz, fie pe plita, fie cel mai bine afara, pe gratar. Pe masura ce le coacem, le punem intr-o oala si adaugam sare mare pe de-asupra iar la final adaugam capacul. |
2
Gata
|
Dupa ce am terminat de copt vinetele incepem sa le curatam dupa care le lasam sa se scurga foarte bine. Dupa ce s-au scurs incepem sa le tocam cu un tocator de lemn si le punem intr-un castron. Curatam si spalam bine ceapa pe care o tocam cat mai fin si o punem in castronul cu vinetele tocate. |
3
Gata
|
Preparam maioneza dupa aceasta reteta si o adaugam si pe aceasta in castron amestecand toate ingredientele cat mai bine. Adaugam sare dupa gust. Se serveste pe paine cu rosii. Pofta buna! |