0 0
Pateuri de post cu legume

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
un pachet (~800g) de aluat de foietaj
400g ciuperci champignon, brune sau care doriti dvs.
4 - 5 buc. de ardei gras
200g de ceapa
4 - 5 catei de usturoi
2 morcovi
o lingura de faina de grau
100 ml de ulei
sare
piper negru macinat

Pateuri de post cu legume

Tip:
  • De post
  • La cuptor
  • Prajit
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Aceste pateuri de post cu legume sunt incredibil de gustoase chiar daca nu contin carne. Pe bucatelenoastre.ro gasiti mai multe retete de post foarte bune. Va recomandam iahnia de fasole sau borsul cu fasole. Asta, evident, daca sunteti iubitori de fasole 🙂 Noua ne plac foarte mult aceste mancaruri si le facem indiferent daca tinem sau nu post. Pana la urma, organismul are nevoie si de legume. E bine ca din cand in cand sa mai facem si cate o pauza de la mult iubita carnita. Macar o zi sau doua pe saptaman, cum poate fiecare.
Haideti acum sa preparam impreuna niste pateuri delicioase!

(Vizualizari: 419 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Ceapa, morcovul si usturoiul, dupa ce le vom curata si spala, le vom toca marunt. Ciupercile si ardeii ii vom taia in cuburi un pic mai mari (1/2 - 1 cm). Calim ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile in ulei. Dupa ce s-au inmuiat legumele iar ceapa si usturoiul incep sa-si schimbe usor culoarea, adaugam si ardeii grasi. Spre final vom adauga si lingura de faina ce va avea rolul de a "lega" compozitia. Daca doriti, puteti adauga si un ou (sau doua) doar ca reteta nu va mai fi de post. Adaugati sare si piper dupa gust si mai amestecati timp de doua, trei minute.

2
Gata

Intindem foile de aluat pe masa si le taiem in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Adaugam cate o lingura de compozitie, dupa care unim cele doua colturi opuse ale fiecarui patrat, formand niste triunghiuri. Tapetam bine cu degetul fiecare pateu in parte pe margini, dupa care le asezam intr-o tava, unul langa altul. Va recomandam sa folositi hartie de copt pentru a va asigura ca pateurile nu se vor prinde de tava. Pentru a nu se prinde nici intre ele e bine sa lasati cel putin 1 cm loc liber. Incingem cuptorul la foc mediu dupa care dam tava la cuptor. O lasam aproximativ 30 de minute, pana ce pateurile incep sa se rumeneasca. Se pot servi atat calde cat si reci, la temperatura camerei. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Friptura de pui cu cartofi aurii
anterior
Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor
placinte poale-n brau
urmator
Placinte poale-n brau
Friptura de pui cu cartofi aurii
anterior
Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor
placinte poale-n brau
urmator
Placinte poale-n brau

Adaugă un comentariu