Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Si ca tot veni vorba de pateuri, va recomandam si aceasta reteta de pate de post. Merge foarte fain cu mustar.
Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Si ca tot veni vorba de pateuri, va recomandam si aceasta reteta de pate de post. Merge foarte fain cu mustar.
Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!
Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !
Pateuri de post cu legume
Aceste pateuri de post cu legume sunt incredibil de gustoase chiar daca nu contin carne. Pe bucatelenoastre.ro gasiti mai multe retete de post foarte bune. Va recomandam iahnia de fasole sau borsul cu fasole. Asta, evident, daca sunteti iubitori de fasole 🙂 Noua ne plac foarte mult aceste mancaruri si le facem indiferent daca tinem sau nu post. Pana la urma, organismul are nevoie si de legume. E bine ca din cand in cand sa mai facem si cate o pauza de la mult iubita carnita. Macar o zi sau doua pe saptaman, cum poate fiecare. Haideti acum sa preparam impreuna niste pateuri super delicioase!
Ingrediente
Aceasta reteta este facuta din doar cateva ingrediente, de aceea nu este greu de facut. Doar ca necesita un pic de rabdare.
Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.
Aluat de foietaj
Ciuperci Champignon
Ardei grasi
Ceapa
Usturoi
Morcovi
Faina de grau
Ulei de floarea soarelui sau de masline
Sare si piper dupa gust
Alternative pentru ingrediente
Puteti pune si altfel de ciuperci. Daca aveti la indemana ghebe e si mai bine.
Ardeii grasi ii puteti inlocui cu gogosari.
In loc de ceapa puteti pune praz daca va place gustul.
Daca nu aveti aluat de foietaj puteti face dvs. un aluat simplu de post folosind 250g faina, 100ml apa, 2 linguri de ulei si putina sare.
Mai puteti adauga marar proaspa tocat in compozitie.
Cum sa faceti aceste pateuri de post cu legume
Pregatim legumele. Spalam si tocam ceapa, usturoiul si morcovul. Ciupercile le taiem cuburi. Eu le-am luat gata feliate (am zis ca mai economisesc niste timp) dar erau totusi prea mari astfel incat a trebuit sa le mai tai. Ardeii grasi ii taiem si pe ei cubulete.
Gatim legumele. Punem ulei intr-o oala dupa care punem oala pe foc. Punem ceapa, morcovul, ciupercile si usturoiul si lasam cateva minute la foc mediu sa se inmoaie. Adaugam apoi si ardeii grasi. Gatim totul la foc mediu. Adaugam dupa gust sare si piper negru macinat. Spre final adaugam si lingura de faina care va ingrosa un pic sosul. Lasati apoi compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.
Formam pateurile. Intindem una cate una, foile de aluat pe masa. Va recomand sa presarati putina faina inainte pentru a evita lipirea aluatului de suprafate mesei. Taiem patrate de aproximativ 10cm. Am taiat cateva mai mici si ne-am cam chinuit sa le umplem si apoi sa le si lipim. Adaugam cate o lingura de compozitie in fiecare patrat dupa care unim colturile opuse formand niste triunghiuri.
Coacerea. Intindem o foaie de copt in tava dupa care incepem sa asezam pateurile unul langa celalalt. Sa nu le puneti prea apropiate unele de celelalte pentru ca se vor umfla si exista riscul sa se lipeasca. Lasam tava la cupto aproximativ 30 de minute la foc mediu (180°C). Pateurile se vor rumeni frumos capatand o culoare aurie.
Optional le puteti unge cu ou
Daca doriti puteti puteti unge pateurile cu ou. Bateti un ou cu o lingura de apa si ungeti cu ajutorul unei pensule fiecare pateu cu acest amestec. Astfel, vor capata un aspect lucios.
Nu uitati de sos!
Aceste pateuri merg foarte bine mancate cu unul dintre sosurile de mai jos:
Fii printre primii care primesc retete noi, trucuri culinare si surprize delicioase. Inscrie-te acum!
Pateuri de post cu legume
5 de la 1 vot
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Ceapa, morcovul si usturoiul, dupa ce le vom curata si spala, le vom toca marunt. Ciupercile si ardeii ii vom taia in cuburi un pic mai mari (1/2 – 1 cm). Calim ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile in ulei. Dupa ce s-au inmuiat legumele iar ceapa si usturoiul incep sa-si schimbe usor culoarea, adaugam si ardeii grasi. Spre final vom adauga si lingura de faina ce va avea rolul de a "lega" compozitia. Daca doriti, puteti adauga si un ou (sau doua) doar ca reteta nu va mai fi de post. Adaugati sare si piper dupa gust si mai amestecati timp de doua, trei minute.
Intindem foile de aluat pe masa si le taiem in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Adaugam cate o lingura de compozitie, dupa care unim cele doua colturi opuse ale fiecarui patrat, formand niste triunghiuri. Tapetam bine cu degetul fiecare pateu in parte pe margini, dupa care le asezam intr-o tava, unul langa altul. Va recomandam sa folositi hartie de copt pentru a va asigura ca pateurile nu se vor prinde de tava. Pentru a nu se prinde nici intre ele e bine sa lasati cel putin 1 cm loc liber. Incingem cuptorul la foc mediu dupa care dam tava la cuptor. O lasam aproximativ 30 de minute, pana ce pateurile incep sa se rumeneasca. Se pot servi atat calde cat si reci, la temperatura camerei.Va dorim pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Au ieșit delicioase. Am primit complimente de la musafiri