Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pateuri de post cu legume

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
5 de la 1 vot
Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Si ca tot veni vorba de pateuri, va recomandam si aceasta reteta de pate de post. Merge foarte fain cu mustar.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
5 de la 1 vot
Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Si ca tot veni vorba de pateuri, va recomandam si aceasta reteta de pate de post. Merge foarte fain cu mustar.

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pateuri de post cu legume

Aceste pateuri de post cu legume sunt incredibil de gustoase chiar daca nu contin carne. Pe bucatelenoastre.ro gasiti mai multe retete de post foarte bune. Va recomandam iahnia de fasole sau borsul cu fasole. Asta, evident, daca sunteti iubitori de fasole 🙂 Noua ne plac foarte mult aceste mancaruri si le facem indiferent daca tinem sau nu post. Pana la urma, organismul are nevoie si de legume. E bine ca din cand in cand sa mai facem si cate o pauza de la mult iubita carnita. Macar o zi sau doua pe saptaman, cum poate fiecare.
Haideti acum sa preparam impreuna niste pateuri super delicioase!

Ingrediente

Aceasta reteta este facuta din doar cateva ingrediente, de aceea nu este greu de facut. Doar ca necesita un pic de rabdare.

Pateuri de post. Ingrediente

Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.

  • Aluat de foietaj
  • Ciuperci Champignon
  • Ardei grasi
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Morcovi
  • Faina de grau
  • Ulei de floarea soarelui sau de masline
  • Sare si piper dupa gust

Alternative pentru ingrediente

  • Puteti pune si altfel de ciuperci. Daca aveti la indemana ghebe e si mai bine.
  • Ardeii grasi ii puteti inlocui cu gogosari.
  • In loc de ceapa puteti pune praz daca va place gustul.
  • Daca nu aveti aluat de foietaj puteti face dvs. un aluat simplu de post folosind 250g faina, 100ml apa, 2 linguri de ulei si putina sare.
  • Mai puteti adauga marar proaspa tocat in compozitie.

Cum sa faceti aceste pateuri de post cu legume

Pasi
  • Pregatim legumele. Spalam si tocam ceapa, usturoiul si morcovul. Ciupercile le taiem cuburi. Eu le-am luat gata feliate (am zis ca mai economisesc niste timp) dar erau totusi prea mari astfel incat a trebuit sa le mai tai. Ardeii grasi ii taiem si pe ei cubulete.
  • Gatim legumele. Punem ulei intr-o oala dupa care punem oala pe foc. Punem ceapa, morcovul, ciupercile si usturoiul si lasam cateva minute la foc mediu sa se inmoaie. Adaugam apoi si ardeii grasi. Gatim totul la foc mediu. Adaugam dupa gust sare si piper negru macinat. Spre final adaugam si lingura de faina care va ingrosa un pic sosul. Lasati apoi compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Formam pateurile. Intindem una cate una, foile de aluat pe masa. Va recomand sa presarati putina faina inainte pentru a evita lipirea aluatului de suprafate mesei. Taiem patrate de aproximativ 10cm. Am taiat cateva mai mici si ne-am cam chinuit sa le umplem si apoi sa le si lipim. Adaugam cate o lingura de compozitie in fiecare patrat dupa care unim colturile opuse formand niste triunghiuri.
  • Coacerea. Intindem o foaie de copt in tava dupa care incepem sa asezam pateurile unul langa celalalt. Sa nu le puneti prea apropiate unele de celelalte pentru ca se vor umfla si exista riscul sa se lipeasca. Lasam tava la cupto aproximativ 30 de minute la foc mediu (180°C). Pateurile se vor rumeni frumos capatand o culoare aurie.

Optional le puteti unge cu ou

Daca doriti puteti puteti unge pateurile cu ou. Bateti un ou cu o lingura de apa si ungeti cu ajutorul unei pensule fiecare pateu cu acest amestec. Astfel, vor capata un aspect lucios.

Nu uitati de sos!

Aceste pateuri merg foarte bine mancate cu unul dintre sosurile de mai jos:

Intrebari Frecvente

Pot sa folosesc alt tip de aluat ?

Da. Aceste pateuri de post cu legume pot fi facute si cu un aluat simplu de post din faina (250g), apa (100ml) ulei (doua linguri) si sare.

Trebuiesc tinute la frigider?

Nu. Aceste pateuri pot fi lasate si la temperatura camerei. Le puteti pune intr-un castron pe care sa il acoperiti cu un prosop. Rezista cateva zile.

Cu ce merg servite aceste pateuri?

Va recomandam unul dintre sosurile noastre cum ar fi: sosul de rosii, mujdeiul de usturoi sau sosul de maioneza cu usturoi.

Mai multe aperitive

Abonati-va!

Fii printre primii care primesc retete noi, trucuri culinare si surprize delicioase. Inscrie-te acum!

Pateuri de post cu legume

Pateuri de post cu legume

5 de la 1 vot

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste pateuri de post cu legume sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana.
Timp preparare: 1 ora 30 minute
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 10
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Ceapa, morcovul si usturoiul, dupa ce le vom curata si spala, le vom toca marunt. Ciupercile si ardeii ii vom taia in cuburi un pic mai mari (1/2 – 1 cm). Calim ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile in ulei. Dupa ce s-au inmuiat legumele iar ceapa si usturoiul incep sa-si schimbe usor culoarea, adaugam si ardeii grasi. Spre final vom adauga si lingura de faina ce va avea rolul de a "lega" compozitia. Daca doriti, puteti adauga si un ou (sau doua) doar ca reteta nu va mai fi de post. Adaugati sare si piper dupa gust si mai amestecati timp de doua, trei minute.
  • Intindem foile de aluat pe masa si le taiem in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Adaugam cate o lingura de compozitie, dupa care unim cele doua colturi opuse ale fiecarui patrat, formand niste triunghiuri. Tapetam bine cu degetul fiecare pateu in parte pe margini, dupa care le asezam intr-o tava, unul langa altul. Va recomandam sa folositi hartie de copt pentru a va asigura ca pateurile nu se vor prinde de tava. Pentru a nu se prinde nici intre ele e bine sa lasati cel putin 1 cm loc liber. Incingem cuptorul la foc mediu dupa care dam tava la cuptor. O lasam aproximativ 30 de minute, pana ce pateurile incep sa se rumeneasca. Se pot servi atat calde cat si reci, la temperatura camerei.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 566kcal (28%)Carbohidrati: 46g (15%)Proteine: 8g (16%)Grasimi: 40g (62%)Grasimi saturate: 9g (56%)Grasimi polinesaturate: 4gGrasimi mononesaturate: 25gSodiu: 499mg (22%)Potasiu: 302mg (9%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 3903IU (78%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 79mg (96%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 28mg (3%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 30mg (8%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Un comentariu

5 from 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: