Ingrediente
-
un pachet (~800g) de aluat de foietaj
-
400g ciupercichampignon, brune sau care doriti dvs.
-
4 - 5 buc. de ardei gras
-
200g de ceapa
-
4 - 5 catei de usturoi
-
2 morcovi
-
o lingura de faina de grau
-
100 ml de ulei
-
sare
-
piper negru macinat
Indicatii
Aceste pateuri de post cu legume sunt incredibil de gustoase chiar daca nu contin carne. Pe bucatelenoastre.ro gasiti mai multe retete de post foarte bune. Va recomandam iahnia de fasole sau borsul cu fasole. Asta, evident, daca sunteti iubitori de fasole 🙂 Noua ne plac foarte mult aceste mancaruri si le facem indiferent daca tinem sau nu post. Pana la urma, organismul are nevoie si de legume. E bine ca din cand in cand sa mai facem si cate o pauza de la mult iubita carnita. Macar o zi sau doua pe saptaman, cum poate fiecare.
Haideti acum sa preparam impreuna niste pateuri delicioase!
Pasi
1
Gata
|
Ceapa, morcovul si usturoiul, dupa ce le vom curata si spala, le vom toca marunt. Ciupercile si ardeii ii vom taia in cuburi un pic mai mari (1/2 - 1 cm). Calim ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile in ulei. Dupa ce s-au inmuiat legumele iar ceapa si usturoiul incep sa-si schimbe usor culoarea, adaugam si ardeii grasi. Spre final vom adauga si lingura de faina ce va avea rolul de a "lega" compozitia. Daca doriti, puteti adauga si un ou (sau doua) doar ca reteta nu va mai fi de post. Adaugati sare si piper dupa gust si mai amestecati timp de doua, trei minute. |
2
Gata
|
Intindem foile de aluat pe masa si le taiem in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Adaugam cate o lingura de compozitie, dupa care unim cele doua colturi opuse ale fiecarui patrat, formand niste triunghiuri. Tapetam bine cu degetul fiecare pateu in parte pe margini, dupa care le asezam intr-o tava, unul langa altul. Va recomandam sa folositi hartie de copt pentru a va asigura ca pateurile nu se vor prinde de tava. Pentru a nu se prinde nici intre ele e bine sa lasati cel putin 1 cm loc liber. Incingem cuptorul la foc mediu dupa care dam tava la cuptor. O lasam aproximativ 30 de minute, pana ce pateurile incep sa se rumeneasca. Se pot servi atat calde cat si reci, la temperatura camerei. Va dorim pofta buna! |