Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ciorba Radauteana

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Ciorba Radauteana este o ciorbă clasica româneasca cu pui, legume si smantana pentru un gust bogat si aromat.

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Ciorba Radauteana este o ciorbă clasica româneasca cu pui, legume si smantana pentru un gust bogat si aromat.

Ciorba radauteana este o ciorba foarte cunoscuta. Acesta este reteta mea cu care imi incant mai tot timpul musafirii 🙂 Ciorba radauteana este o mancare romaneasca, specifica din nordul Moldovei. Aceasta reteta de ciorba este foarte asemanatoarea cu ciorba de burta doar ca se foloseste carne de pui. Recunosc, este ceva de munca pentru a prepara aceasta ciorba dar rezultatul este unul fantastic de gustos. Daca aveti pui de tara pentru prepararea acestei retete este si mai bine. Carnea de pui de tara, desi este un pic mai grasa si mai greu de fiert, este mult mai gustoasa! Acum, haideti sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la treaba!

Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Ciorba Radauteana este o ciorbă clasica româneasca cu pui, legume si smantana pentru un gust bogat si aromat.
Timp preparare: 1 ora
Timp gatire: 2 ore
Timp total: 3 ore
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru Mujdeiul de Usturoi

Instructiuni

  • Se spala foarte bine puiul, se curata si se spala bine legumele dupa care le punem pe toate intr-o oala (de preferat sub presiune) si se lasa la fiert cca. 60 min. Daca folositi pui de casa e bine sa lasati mai mult timp sa fiarba, cu inca cel putin 30 min. mai mult. Dupa ce s-au fiert (atat carnea cat si legumele) scoatem puiul si-l punem la racit.
  • Dupa ce s-a racit bine puiul incepem sa desprindem carnea de pe oase si sa o rupem in bucati (fasii). Carnea o punem la fiert inapoi in zeama care a ramas in oala.
  • Legumele, dupa ce s-au racorit, le pasam bine si le punem si pe ele in oala impreuna cu carnea de pui. Lasam sa mai fiarba un pic (cca. 20 min) cu capac.
  • Separam galbenusurile de albus si le amestecam bine cu smantana. La final, punem in ciorba cativa catei de usturoi zdrobiti, luam oala de pe foc si punem smantana amestecata cu cele doua galbenusuri si doua linguri de otet.
  • Amestecam bine si mai condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi, pasta de hrean, ardei iute.Pofta buna!

Mujdeiul de Usturoi

  • Dupa ce s-au curatat si spalat cateii de usturoi, ii zdrobim bine intr-o cana, turnam sare (dupa gust) si amestecam bine. Pe parcurs adaugam uleiul si apa pana ce obtinem o pasta omogena.

Nutritie per portie

Calorii: 240kcal (12%)Carbohidrati: 13g (4%)Proteine: 4g (8%)Grasimi: 20g (31%)Grasimi saturate: 12g (75%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 5gGrasimi trans: 0.004gColesterol: 98mg (33%)Sodiu: 45mg (2%)Potasiu: 342mg (10%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 4303IU (86%)Vitamina C: 48mg (58%)Calciu: 62mg (6%)Fier: 1mg (6%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: