Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pastrama din piept de pui facuta in casa

Vezi Reteta
Durata: 4 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta pastrama din piept de pui facuta in casa este o delicioasa alternativa sanatoasa la produsele din comert. Cu un gust autentic si o aroma bogata, aceasta pastrama este perfecta pentru orice masa, fiind usor de preparat in casa cu ingrediente naturale. Este ideala pentru sandwich-uri, ca aperitiv, sau chiar ca fel principal impreuna cu o garnitura de cartofi.

Vezi Reteta
Durata: 4 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta pastrama din piept de pui facuta in casa este o delicioasa alternativa sanatoasa la produsele din comert. Cu un gust autentic si o aroma bogata, aceasta pastrama este perfecta pentru orice masa, fiind usor de preparat in casa cu ingrediente naturale. Este ideala pentru sandwich-uri, ca aperitiv, sau chiar ca fel principal impreuna cu o garnitura de cartofi.

Am gasit mai multe retete pe interenet de pastrama din piept de pui facuta in casa si am zis sa incercam sa facem si noi ceva asemanator. Incercam pe cat posibil sa cumparam cat mai putine produse semipreparate. Ne ferim cat putem de mezeluri. Nu ca nu ne plac, cui nu-i plac?! Dar stim cu totii ca nu sunt prea sanatoase. Asta ne-a determinat sa incercam sa le facem in casa pentru a pune in ele ingrediente cat mai sanatoase cu putinta. Sincer sa fim, nu ne asteptam sa ne iasa asa de buna aceasta pastrama de pui. Nici nu se compara cu cea din comert. Ce-i drept, este un pic de munca la mijloc dar asta nu trebuie sa va sperie.

Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Pastrama din piept de pui facuta in casa

Pastrama din piept de pui facuta in casa

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta pastrama din piept de pui facuta in casa este o delicioasa alternativa sanatoasa la produsele din comert. Cu un gust autentic si o aroma bogata, aceasta pastrama este perfecta pentru orice masa, fiind usor de preparat in casa cu ingrediente naturale. Este ideala pentru sandwich-uri, ca aperitiv, sau chiar ca fel principal impreuna cu o garnitura de cartofi.
Timp preparare: 1 ora
Timp gatire: 3 ore
Timp total: 4 ore
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Aceasta pastrama de pui se face in 3 etape. In primul pas vom spala bine carnea de pui si vom taia fiecare piept de pui in doua, pe lungime, dupa care le punem intr-un vas. Vom adauga doua lingurite pline cu sare mare peste carnea de pui, cateva boabe de piper negru, 4 frunze de dafin si cateva boabe de ienibahar. De asemenea, vom adauga si doua, trei crengute de cimbru verde. Vom pune apa cat sa cuprinda carnea si vom acoperi castronul cu folie alimentara. Il vom lasa la frigider timp de 24 de ore.
  • In urmatoarea zi vom scoate puiul din frigide si-l vom scurge bine de apa dupa care il vom spala iarasi. Carnea si-a luat din condimente cat a avut nevoie (e destul de isteata carnea asta, nu-i asa ?! :)) Dupa ce am spalat bine carnea, o vom pune iarasi in vas. Vom aduga peste ea boiaua de ardei dulce, lingura de miere, sosul de soia, uleiul de floarea soarelui si 4 -5 catei de usturoi taiati in 4 fiecare. Vom masa bine carnea de pui astfel incat compozitia sa o acopere cat mai uniform. Acoperim castronul cu folie alimentara si il lasam la frigider inca o zi.
  • Ultimul pas este acela in care vom coace pastrama. Vom scoate pipetul de pui din frigider si cu sfoara alimentara vom lega doua cate doua bucatile de piept de pui. Le vom pune intr-o tava mai adanga iar peste ele vom turna toata zeama ramasa in castron. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu. O vom lasa cca. 45 – 60 de minute dupa care vom scoate folia de aluminiu. Dam cuptorul la foc mic si vom pune iarasi puiul la copt. Din 20 in 20 de minute vom scoate tava si cu o lingura vom lua zeama din tava si vom uda bine pieptul de pui. Astfel, pastrama nu va iesi uscata, inecacioasa. Vom repeta acest procedeu pana cand pastrama de pui se va rumeni. La final o vom scoate, dar nu inainte de a mai unge inca odata carnea cu sosul din tava.
  • Aceasta pastrama se poate servi si imediat, cu o gasnitura de piure la care putem adauga o salata sau muraturi. Noi o lasam sa se raceasca dupa care o punem in frigider. Merge foarte bine in sandwich-uri alaturi de ceva branzica, sosuri de maioneza si/sau ketchup.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 158kcal (8%)Carbohidrati: 3g (1%)Proteine: 19g (38%)Grasimi: 8g (12%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 5gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 54mg (18%)Sodiu: 944mg (41%)Potasiu: 344mg (10%)Fibre: 0.5g (2%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 241IU (5%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 4mg (5%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 16mg (2%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 28mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: