Ingrediente
-
3 oua
-
200 ml ulei
-
1 lamaiepentru zeama
-
1 lingurita zahar
-
1 lingurita mustar
-
dupa gust sare
Indicatii
Maioneza se foloseste foarte mult in zilele noastre. Se foloseste in retetele de salate, sandwich-uri, oua umplute, shaorma, etc. Este foarte gustoasa dar totusi trebuie sa o consumam cu moderatie. Ea se prepara destul de simplu, doar ca trebuie sa fim atenti la cateva detalii: castronul sa fie foarte bine uscat, sa invartim intr-un singur sens si sa respectam ordinea pasilor. De asemenea, pentru o culoare mai frumoasa, mai galbena, recomand folositea oualelor de casa proaspete. Asta, bineinteles, daca aveti de unde sa le procurati. Sincer, maioneza din comert mi se pare destul de sintetica, fara gusti sau foarte dulce. Dar, asta e parerea mea. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se fierb doua oua (tari). Se zdrobesc galbenusurile foarte bine cu o furculita, adaugandu-se ulterior sare (dupa gust). |
2
Gata
|
Punem o lingurita de mustar (clasic) si o lingurita de zahar (sau chiar mai putin) apoi continuam sa amestecam. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin amestecand continuu. |
3
Gata
|
Spre final adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitate. In cazul in care se taie mainoeza, nu va speriati! Invartiti in continuare in aceeasi directie intr-un ritm cat mai alert si eventual mai puteti adauga un galbenus de ou crud. Pofta buna! |