Maioneza

Vezi Reteta
Durata: 40 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de maioneza de casa este foarte gustoasa si o putem folosi in nenumarate mancaruri.
Daca va place maioneza si sosurile cu usturoi, va recomandam acest sos care le contine pe ambele.

Vezi Reteta
Durata: 40 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de maioneza de casa este foarte gustoasa si o putem folosi in nenumarate mancaruri.
Daca va place maioneza si sosurile cu usturoi, va recomandam acest sos care le contine pe ambele.

Maioneza se foloseste foarte mult in zilele noastre. Se foloseste in retetele de salate, sandwich-uri, oua umplute, shaorma, etc. Este foarte gustoasa dar totusi trebuie sa o consumam cu moderatie. Ea se prepara destul de simplu, doar ca trebuie sa fim atenti la cateva detalii: castronul sa fie foarte bine uscat, sa invartim intr-un singur sens si sa respectam ordinea pasilor. De asemenea, pentru o culoare mai frumoasa, mai galbena, recomand folositea oualelor de casa proaspete. Asta, bineinteles, daca aveti de unde sa le procurati. Sincer, maioneza din comert mi se pare destul de sintetica, fara gusti sau foarte dulce. Dar, asta e parerea mea. Haideti sa trecem la treaba!

Maioneza

Maioneza

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de maioneza de casa este foarte gustoasa si o putem folosi in nenumarate mancaruri.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 10 minute
Timp total: 40 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Sosuri
Bucataria: Frantuzeasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Se fierb doua oua (tari). Se zdrobesc galbenusurile foarte bine cu o furculita, adaugandu-se ulterior sare (dupa gust).
  • Punem o lingurita de mustar (clasic) si o lingurita de zahar (sau chiar mai putin) apoi continuam sa amestecam. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin amestecand continuu.
  • Spre final adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitate. In cazul in care se taie mainoeza, nu va speriati! Invartiti in continuare in aceeasi directie intr-un ritm cat mai alert si eventual mai puteti adauga un galbenus de ou crud. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 467kcal (23%)Carbohidrati: 4g (1%)Proteine: 5g (10%)Grasimi: 49g (75%)Grasimi saturate: 6g (38%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 40gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 123mg (41%)Sodiu: 258mg (11%)Potasiu: 85mg (2%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 185IU (4%)Vitamina C: 14mg (17%)Calciu: 26mg (3%)Fier: 1mg (6%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: