0 0
Maioneza

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
3 oua
200 ml ulei
1 lamaie pentru zeama
1 lingurita zahar
1 lingurita mustar
dupa gust sare

Maioneza

Tip:
  • Vegetarian
Bucataria:

Este foarte gustoasa dar totusi trebuie totusi sa o consumam cu moderatie.

  • 45 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Maioneza se foloseste foarte mult in zilele noastre. Se foloseste in retetele de salate, sandwich-uri, oua umplute, shaorma, etc. Este foarte gustoasa dar totusi trebuie sa o consumam cu moderatie. Ea se prepara destul de simplu, doar ca trebuie sa fim atenti la cateva detalii: castronul sa fie foarte bine uscat, sa invartim intr-un singur sens si sa respectam ordinea pasilor. De asemenea, pentru o culoare mai frumoasa, mai galbena, recomand folositea oualelor de casa proaspete. Asta, bineinteles, daca aveti de unde sa le procurati. Sincer, maioneza din comert mi se pare destul de sintetica, fara gusti sau foarte dulce. Dar, asta e parerea mea. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 105 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Se fierb doua oua (tari). Se zdrobesc galbenusurile foarte bine cu o furculita, adaugandu-se ulterior sare (dupa gust).

2
Gata

Punem o lingurita de mustar (clasic) si o lingurita de zahar (sau chiar mai putin) apoi continuam sa amestecam. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin amestecand continuu.

3
Gata

Spre final adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitate. In cazul in care se taie mainoeza, nu va speriati! Invartiti in continuare in aceeasi directie intr-un ritm cat mai alert si eventual mai puteti adauga un galbenus de ou crud. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
macrou prajit
anterior
Macrou prajit
pastrav la cuptor
urmator
Pastrav la cuptor cu legume
macrou prajit
anterior
Macrou prajit
pastrav la cuptor
urmator
Pastrav la cuptor cu legume

Adaugati comentariul dvs.