Maioneza se foloseste foarte mult in zilele noastre. Se foloseste in retetele de salate, sandwich-uri, oua umplute, shaorma, etc. Este foarte gustoasa dar totusi trebuie sa o consumam cu moderatie. Ea se prepara destul de simplu, doar ca trebuie sa fim atenti la cateva detalii: castronul sa fie foarte bine uscat, sa invartim intr-un singur sens si sa respectam ordinea pasilor. De asemenea, pentru o culoare mai frumoasa, mai galbena, recomand folositea oualelor de casa proaspete. Asta, bineinteles, daca aveti de unde sa le procurati. Sincer, maioneza din comert mi se pare destul de sintetica, fara gusti sau foarte dulce. Dar, asta e parerea mea. Haideti sa trecem la treaba!
Maioneza
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceasta reteta de maioneza de casa este foarte gustoasa si o putem folosi in nenumarate mancaruri.
Se fierb doua oua (tari). Se zdrobesc galbenusurile foarte bine cu o furculita, adaugandu-se ulterior sare (dupa gust).
Punem o lingurita de mustar (clasic) si o lingurita de zahar (sau chiar mai putin) apoi continuam sa amestecam. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin amestecand continuu.
Spre final adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitate. In cazul in care se taie mainoeza, nu va speriati! Invartiti in continuare in aceeasi directie intr-un ritm cat mai alert si eventual mai puteti adauga un galbenus de ou crud. Pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.