Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Salata de ton cu rosii si branza

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta salata de ton cu rosii si branza este simpla dar foarte buna. Poate fi mancarea ideala cand nu aveti prea mult timp pentru gatit sau cand vreti sa mancati o salata gustoasa la serviciu.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta salata de ton cu rosii si branza este simpla dar foarte buna. Poate fi mancarea ideala cand nu aveti prea mult timp pentru gatit sau cand vreti sa mancati o salata gustoasa la serviciu.

Salata de ton cu rosii este o mancare foarte usoara, rapid de preparat si la-ndemana oricui. Sunt nenumarate feluri in care se poate prepara aceasta reteta. Se pot folosi fel si fel de tipuri de salate (salata verge, salata iceberg, salata chinezeasca, etc.). Ca si ton recomand sa folositi ton bucati, nu maruntit. De asemenea, recomand ca tonul sa fie in ulei, nu in suc propriu. Gustul este mai intens. Se poate folosi si branza (cascaval, feta, telemea, etc.). Cel mai important lucru este ca salata si rosiile sa fie cat mai proaspete cu putinta. Haideti sa trecem la treaba!

Salata de ton cu rosii si branza

Salata de ton cu rosii si branza

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta salata de ton cu rosii si branza este simpla dar foarte buna. Poate fi mancarea ideala cand nu aveti prea mult timp pentru gatit sau cand vreti sa mancati o salata gustoasa la serviciu.
Timp preparare: 30 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Salate
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: preparare la rece
Ingredient principal: Peste
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine salata si o uscam. O rupem bucati cu mana si o punem intr-un castron. Taiem rosiile in 4 (dupa ce au fost spalate, bineinteles) adaugandu-le si pe ele in castron. Adaugam branza, tonul si porumbul si amestecam usor cu o lingura mare, de salata. Putem adauga si putin ulei din conservele de ton, nu e nici o problema. Daca aveti ton in suc propriu, e bine sa le scurgeti de suc inainte de a adauga tonul in salata.
  • Punem feliile de paine la prajit. Dupa ce s-au prajit, le taiem cubulete pentru a forma cutroanele.
  • Intr-un recipient cu capac (o sticluta sau un borcanas) amestecam foarte bine otetul balsamic cu uleiul de masline pentru a forma dressingul pentru salata. Adaugam dressingul si sare dupa gust. Punem salata in farfurii iar deasupra adaugam crutoanele de paine. Se poate adauga si ardei iute sau ulei picant.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 654kcal (33%)Carbohidrati: 31g (10%)Proteine: 37g (74%)Grasimi: 43g (66%)Grasimi saturate: 12g (75%)Grasimi polinesaturate: 6gGrasimi mononesaturate: 21gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 51mg (17%)Sodiu: 1009mg (44%)Potasiu: 599mg (17%)Fibre: 3g (13%)Zahar: 7g (8%)Vitamina A: 2274IU (45%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 25mg (30%)Vitamina D: 5µg (33%)Calciu: 356mg (36%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 69mg (17%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: