Ingrediente
-
3-4 conserve de 80g ton in uleiton bucati
-
o salata verde
-
400g rosii cherryputeti folosi si alt tip de rosii
-
o conserva mica sau o ceasca de porumb
-
150 g cascavalputeti folosi feta, telemea, etc.
-
doua linguri otet balsamic
-
6 linguri ulei de masline
-
6 felii de painece paine preferati dvs.
Indicatii
Salata de ton cu rosii este o mancare foarte usoara, rapid de preparat si la-ndemana oricui. Sunt nenumarate feluri in care se poate prepara aceasta reteta. Se pot folosi fel si fel de tipuri de salate (salata verge, salata iceberg, salata chinezeasca, etc.). Ca si ton recomand sa folositi ton bucati, nu maruntit. De asemenea, recomand ca tonul sa fie in ulei, nu in suc propriu. Gustul este mai intens. Se poate folosi si branza (cascaval, feta, telemea, etc.). Cel mai important lucru este ca salata si rosiile sa fie cat mai proaspete cu putinta. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Spalam foarte bine salata si o uscam. O rupem bucati cu mana si o punem intr-un castron. Taiem rosiile in 4 (dupa ce au fost spalate, bineinteles) adaugandu-le si pe ele in castron. Adaugam branza, tonul si porumbul si amestecam usor cu o lingura mare, de salata. Putem adauga si putin ulei din conservele de ton, nu e nici o problema. Daca aveti ton in suc propriu, e bine sa le scurgeti de suc inainte de a adauga tonul in salata. |
2
Gata
|
Punem feliile de paine la prajit. Dupa ce s-au prajit, le taiem cubulete pentru a forma cutroanele. |
3
Gata
|
Intr-un recipient cu capac (o sticluta sau un borcanas) amestecam foarte bine otetul balsamic cu uleiul de masline pentru a forma dressingul pentru salata. Adaugam dressingul si sare dupa gust. Punem salata in farfurii iar deasupra adaugam crutoanele de paine. Se poate adauga si ardei iute sau ulei picant. Pofta buna! |