Salata cu ou, telemea si ridichi

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata cu ou, telemea si ridichi este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa. Aceasta combinatie de ingrediente proaspete ofera un gust echilibrat si o textura crocanta, fiind ideala pentru orice moment al zilei.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata cu ou, telemea si ridichi este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa. Aceasta combinatie de ingrediente proaspete ofera un gust echilibrat si o textura crocanta, fiind ideala pentru orice moment al zilei.

Salata cu ou, telemea si ridichi am inventat-o pe loc, pe baza a ceea ce am gasit prin frigiderul nostru drag. Aveam cumparata o salata verde proaspata si am am zis sa incercam ceva nou, astfel ca a iesit aceasta salata. Cu siguranta, poate fi imbunatatita dupa bunul plac. Cred ca tonul, porumbul sau rosiile ar merge foarte bine in aceasta reteta. Nu mai zic de ceva carnita (piept de pui, bacon…). Data viitoare o sa incercam 🙂 Aceasta salata seamana un pic cu salata de rosii cu ou si bacon (gasiti aici reteta) doar ca este fara carnita (si fara rosii).

Haideti sa preparam impreuna o salata delicioasa!

Salata cu ou, telemea si ridichi

Salata cu ou, telemea si ridichi

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Salata cu ou, telemea si ridichi este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa. Aceasta combinatie de ingrediente proaspete ofera un gust echilibrat si o textura crocanta, fiind ideala pentru orice moment al zilei.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 10 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Salate
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Pentru Dressing

Instructiuni

  • Primul pas este fierberea oualelor bine (tari) dupa care le vom punem la racit. Cat timp se racesc ouale, spalam foarte bine salata si o uscam. Daca salata nu este bine uscata, dressingul nu va ramane pe frunze ci se va scurge si se va aduna pe fundul castronului. Rupem cu mana salata in bucati de marime potrivita si o punem intr-un castron. Taiem branza cubulete mici si o punem peste salata. Spalam bine ridichile si morcovul, le curatam iar apoi le taiem cuburi si le adaugam in salata. Amestecam un pic salata. Dupa ce ouale s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi (sau cum va este mai comod) punandu-le si pe ele in castron. Adaugam sare si piper negru macinat dupa gust.

Dressingul

  • Separat, intr-o sticla, vom face dressingul asa cum l-am mai facut si pentru alte salate. Turnam uleiul de masline si otetul balsamic in sticla, punem dopul si agitam bine pana ce se formeaza o spuma. Acesta este dressingul care-l vom pune la final peste salata.
  • Turnam dressingul peste salata, mai amestecam un pic (cu grija, sa nu sfaramam ouale) dupa care salata se poate servi. Crutoanele merg foarte bine la aceasta salata cu ou, telemea si ridichi. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 403kcal (20%)Carbohidrati: 6g (2%)Proteine: 13g (26%)Grasimi: 36g (55%)Grasimi saturate: 11g (69%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 19gGrasimi trans: 0.02gColesterol: 208mg (69%)Sodiu: 649mg (28%)Potasiu: 256mg (7%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 3g (3%)Vitamina A: 4346IU (87%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 3mg (4%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 294mg (29%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 23mg (6%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: