Background Image
0 0
Salata cu ou, telemea si ridichi

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
o salata verde
200g telemea de vaca de capra, oaie sau branza fetta
4 oua
3 - 4 ridichi
1 - 2 morcovi optionali, puteti sa nu puneti
Pt. dressing
6 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri otet balsamic puteti folosi si otet de mere sau de vin

Salata cu ou, telemea si ridichi

Tip:
  • Pe aragaz
  • Servire rece
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 30 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

  • Pt. dressing

Indicatii

Distribuie

Salata cu ou, telemea si ridichi am inventat-o pe loc, pe baza a ceea ce am gasit prin frigiderul nostru drag. Aveam cumparata o salata verde proaspata si am am zis sa incercam ceva nou, astfel ca a iesit aceasta salata. Cu siguranta, poate fi imbunatatita dupa bunul plac. Cred ca tonul, porumbul sau rosiile ar merge foarte bine in aceasta reteta. Nu mai zic de ceva carnita (piept de pui, bacon…). Data viitoare o sa incercam 🙂 Aceasta salata seamana un pic cu salata de rosii cu ou si bacon (gasiti aici reteta) doar ca este fara carnita (si fara rosii). Haideti sa preparam impreuna o salata delicioasa!

(Vizualizari: 328 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este fierberea oualelor bine (tari) dupa care le vom punem la racit. Cat timp se racesc ouale, spalam foarte bine salata si o uscam. Daca salata nu este bine uscata, dressingul nu va ramane pe frunze ci se va scurge si se va aduna pe fundul castronului. Rupem cu mana salata in bucati de marime potrivita si o punem intr-un castron. Taiem branza cubulete mici si o punem peste salata. Spalam bine ridichile si morcovul, le curatam iar apoi le taiem cuburi si le adaugam in salata. Amestecam un pic salata. Dupa ce ouale s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi (sau cum va este mai comod) punandu-le si pe ele in castron. Adaugam sare si piper negru macinat dupa gust.

2
Gata

Dressingul

Separat, intr-o sticla, vom face dressingul asa cum l-am mai facut si pentru alte salate. Turnam uleiul de masline si otetul balsamic in sticla, punem dopul si agitam bine pana ce se formeaza o spuma. Acesta este dressingul care-l vom pune la final peste salata.

3
Gata

Turnam dressingul peste salata, mai amestecam un pic (cu grija, sa nu sfaramam ouale) dupa care salata se poate servi. Crutoanele merg foarte bine la aceasta salata cu ou, telemea si ridichi. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
chiftele cu sos
anterior
Chiftele cu sos
cartofi copti la cuptor cu dressing
urmator
Cartofi copti la cuptor cu dressing
chiftele cu sos
anterior
Chiftele cu sos
cartofi copti la cuptor cu dressing
urmator
Cartofi copti la cuptor cu dressing

Adaugă un comentariu