Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Salata orientala

Vezi Reteta
Durata: 45 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata orientala este simplu de facut. Nu aveti nevoie decat de cartofi, oua, o ceapa si gogosari sau castraveti murati.

Vezi Reteta
Durata: 45 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata orientala este simplu de facut. Nu aveti nevoie decat de cartofi, oua, o ceapa si gogosari sau castraveti murati.

Salata orientala pe care o facem noi este una destul de simpla, cu ou, cartofi, ceapa si muraturi. Mai sunt momente cand punem in salata si cateva linguri de maioneza (gasiti aici reteta), peste, carne de pui, etc. Putem elimina oul din salata daca dorim sa facem o salata de post. Cand vine vorba de muraturi noi folosim deobicei castraveti murati sau gogosari in otet. In functie de preferinte puteti sa puneti ce doriti. Important este ca salata orientala sa contina ceva acru. Se mai poate acri si cu putina lamaie daca doriti ca salata dvs. sa iasa mai acra.

Haideti sa trecem la traba!

Salata orientala

Salata orientala

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Salata orientala este simplu de facut. Nu aveti nevoie decat de cartofi, oua, o ceapa si gogosari sau castraveti murati.
Timp preparare: 15 minute
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 45 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Salate
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam bine cartofii. Ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba ~15 minute. Atentie, sa nu fierbeti prea tare cartofii pentru ca altfel se vor sfarama iar salata orientala va avea un aspect neplacut. Ii puteti incerca din cand in cand cu o furculita. Dupa ce au fiert, punem cartofii la scurs si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii rasturnam intr-un castron.
  • Punem la fiert ouale. Le lasam sa fiarba ~30 minute (sa fie tari). Le scoatem si le punem la racit. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi. Punem oaule taiate peste cartofi. Curatam o ceapa de marime medie si o taiem pestisori. Taiem in cuburi mici gogosarii (sau alte muraturi), ii punem impreuna cu ceapa peste cartofi si oua. Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam cu grija.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 179kcal (9%)Carbohidrati: 26g (9%)Proteine: 9g (18%)Grasimi: 5g (8%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 2gGrasimi trans: 0.02gColesterol: 164mg (55%)Sodiu: 184mg (8%)Potasiu: 680mg (19%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 379IU (8%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 51mg (62%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 50mg (5%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 41mg (10%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: