Ingrediente
- 1/2 kg de cartofi
- 4 oua
- o ceapa
- ~150g gogosari in otetsau castraveti
Indicatii
Salata orientala pe care o facem noi este una destul de simpla, cu ou, cartofi, ceapa si muraturi. Mai sunt momente cand punem in salata si cateva linguri de maioneza (gasiti aici reteta), peste, carne de pui, etc. Putem elimina oul din salata daca dorim sa facem o salata de post. Cand vine vorba de muraturi noi folosim deobicei castraveti murati sau gogosari in otet. In functie de preferinte puteti sa puneti ce doriti. Important este ca salata orientala sa contina ceva acru. Se mai poate acri si cu putina lamaie daca doriti ca salata dvs. sa iasa mai acra. Haideti sa trecem la traba!
Pasi
1 Gata | Curatam si spalam bine cartofii. Ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba ~15 minute. Atentie, sa nu fierbeti prea tare cartofii pentru ca altfel se vor sfarama iar salata orientala va avea un aspect neplacut. Ii puteti incerca din cand in cand cu o furculita. Dupa ce au fiert, punem cartofii la scurs si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii rasturnam intr-un castron. |
2 Gata | Punem la fiert ouale. Le lasam sa fiarba ~30 minute (sa fie tari). Le scoatem si le punem la racit. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi. Punem oaule taiate peste cartofi. Curatam o ceapa de marime medie si o taiem pestisori. Taiem in cuburi mici gogosarii (sau alte muraturi), ii punem impreuna cu ceapa peste cartofi si oua. Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam cu grija. Pofta buna! |