0 0
Aluatul de pizza subtire

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg faina de grau
jumatate de cub de drojdie
500 ml apa apa calduta
o lingurita sare
o lingurita zahar
50 ml ulei de masline

Aluatul de pizza subtire

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Pizza este practic o paine plata, de grosime foarte mica, unsa cu un sos de rosii si coapta in cuptor. De cele mai multe ori peste aluatul de pizza se pune toping pe baza de carne (salam, bacon, prosciutto, etc.), legume (ardei iute, ciuperci, ceapa, etc.), branza (mozzarella, gorgonzola, etc.)  si condinente (piper, busuoic, etc.).
Termenul de pizza a aparut inca din sec. al X-lea in zona centrala a Italiei. Totusi, pizza „moderna”, cea pe care o stim noi astazi, isi are istoriile in Napoli, zona de sud a Italiei. La ora actuala, pizza se gaseste cam pe la toate restaurantele, in fast-food-uri, sau la market, proaspata sau congelata ce poate fi coapta rapid acasa. Personal, pizza, ca si pastele, este una din mancarurile mele preferata.

Retetele de pizza sunt nenumarate, printre cele mai cunscute putem enumera: pizza diavola, capriciosa, quatro salami, carbonara, affumicata, quatro stagione, prosciutto crudo, quatro formaggi, pizza al tonno si multe alte retete.
Astazi va voi prezenta partea de baza a unei retete de pizza si anume aluatul de pizza. Aluatul de pizza poate fi subtire, moale sau crocant, sau pufos.  Resteta mea este pentru un aluat subtire si destul de simplu de facut.

(Vizualizari: 104 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Intr-o cana punem drojdia si o amestecam bine cu lingurita de zahar. Adaugam 50 ml apa calduta, mai amestecam un pic, acoperim cana si o lasam sa creasca timp de 15-20 minute.

2
Gata

Intr-un castron punem faina, adaugam drojdia si sarea si incepem sa amestecam cu mana. Adaugam apa si framantam pana ce obtinem un aluat ca cel de paine, usor elastic. Spre final adaugam si uleiul de masline. La urma, acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca la caldura pana ce isi dubleaza volumul.

3
Gata

Pregatim tava (sau tavile) ungandu-le cu putin de ulei de masline. Presaram faina alba pe un fund mare de lemn sau direct pe masa dupa care incepem sa intindem aluatul cu un sucitor si il punem in tava. Grosimea aluatului o recomand sa fie de pana in jumatate de centimetru sau chiar mai putin. Un alt secret este acela de a intinde aluatul direct cu mana, fara a folosi sucitorul. Punem tava in cuptor la copt (la foc mediu) si o lasam timp de 10 / 15 minute pana incepe sa se rumeneasca foarte putin pe margini. La urma, in functie de preferinte, adaugam sosul de rosii si ingredientele pentru toping. Atentie, sosul de rosii trebuie sa fie caldut. De asemenea, sosul de rosii poate fi intins pe aluat inca de la inceput. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
salata de vinete cu maioneza
anterior
Salata de vinete cu maioneza
cartofi copti cu carnati si usturoi
urmator
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi
salata de vinete cu maioneza
anterior
Salata de vinete cu maioneza
cartofi copti cu carnati si usturoi
urmator
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi

Adaugă un comentariu