Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!
Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !
Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !
Musacaua este o mancare mostenita de pe vremea Imperiului Otoman. Ea se prepara deobicei fie din vinete, fie din cartofi, impreuna cu carne tocata. Difera totusi, de la zona la zona, felul de preparare si servire al acestei mancari. De exemplu, in Turcia, se serveste calda sau la temperatura camerei pe cand in tarile Arabe se serveste rece. In zona Balcanica se prepara in straturi (deobicei in straturi de cartofi si carne tocata) si se serveste fierbinte. In multe tari se adauga la final, peste musaca, un sos pe baza de oua si smantana sau sos cu faina (sos bechamel) fie un sos de rosii. Numele de musaca are origini in limba graca, turca dar si din lumea araba.
Acum ca am povestit un pic despre istoria aceste mancari super gustoase haideti sa trecem totusi si la treaba 🙂 Eu va voi propune reteta pe care o folosesc cel mai des si anume musacaua cu cartofi, carne tocata (ameste de carne de vita si carne porc) plus un sos de smantana cu cascaval.
↑ Click pentru a o evalua ↑
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.