Pasta de ton cu ceapa este foarte usor de facut. Iar gustul este genial. Daca aveti musafiri va recomand cu caldura sa ii serviti cu aceasta pasta de ton.
Pasta de ton cu ceapa este foarte usor de facut. Iar gustul este genial. Daca aveti musafiri va recomand cu caldura sa ii serviti cu aceasta pasta de ton.
Ni se intampla de multe ori sa fim pe fuga sau sa vina la noi musafiri neasteptati si sa nu avem ceva gata pregatit cu care a-m putea sa-i servim. Ei bine, in astfel de situatii, putem rezolva rapid problema cu aceasta pasta de ton cu ceapa. Reteta este super simpla, tot ceea ce conteaza este ca atat tonul cat si untul sa fie de calitate, astfel nu prea avem cum sa dam gres. Pentru unt recomand min. 80% grasime. Tonul, dupa preferinte. Cu cat e mai scump cu atat e mai bun (cel putin teoretic). Oricum, sa fie in ulei (nu in suc propriu). Credeti-ma, este o pasta delicioasa! Va spun sigur ca musafirii vor fi incantati si va vor cere reteta. Ca sfat va spun ca aceasta reteta merge servita cu paine prajita.
Noua ne place foarte mult sa mancam peste. Aici gasiti o reteta super faina de pastrav cu legume la cuptor, v-o recomandam cu caldura 🙂
Haideti acum sa facem rapid pasta de ton cu ceapa!
Pasta de ton cu ceapa
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Pasta de ton cu ceapa este foarte usor de facut. Iar gustul este genial. Daca aveti musafiri va recomand cu caldura sa ii serviti cu aceasta pasta de ton.
Se curata si se spala bine ceapa dupa care se toaca foarte marunt.
Intr-un castron punem untul si conservele de ton (optional le putem scurge de ulei dar compozitia va iesi mai putin tartinabila) si incepem sa amestecam foarte bine. E bine ca untul sa fie scos din frigider cu ceva timp inainte daca este posibil pentru a usura munca. Frecam bine pana ce se formeaza o pasta densa, tartinabila.
La final adaugam ceapa si piperul negru macinat. Se serveste cu paine prajita sau biscuiti sarati. Pofta buna!P.S. Va recomandam si un desert pe masura: Tort de portocale. Speram sa va placa 🙂
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.