Ingrediente
-
1 kg de cartofi
-
un borcan de ciuperci champignontaiate sau intregi
-
o ceapa
-
doua - trei linguri de bulionsau o cana cu suc de rosii
-
doua, trei linguri de uleipentru a cali ceapa si ciupercile
-
o legatura de patrunjel verde
-
sare
Indicatii
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post, noi o gatim pe post de inlocuitor al mancarii de cartofi cu carnaciori. Reteta cu carnita o puteti gasi aici. In cartofi, in cazul in care nu stiati, sunt multe vitamine si minerale: vitamina C, B5, potasiu si magneziu. Ca sa nu mai zic ca acel mit cum ca aceste legume ajuta la ingrasare, este un mit fals. Ce-i drept, cartofii prajiti in ulei nu sunt asa de sanatosi. In special daca uleiul nu este proaspat si a mai fost folosit. Revenind la reteta noastra, speram sa va placa si sa ne lasati comentarii cu sfaturi si pareri. Va multumim in prealabil si haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1
Gata
|
Primul pas este acela de a pregati cartofii si ciupercile. Cartofii ii vom curata, spala si taia cuburi, iar ciupercile le vom clati bine cu apa si le vom taia in bucati mai mici (in cazul in care ciupercile sunt intregi). |
2
Gata
|
Curatam, spalam si tocam ceapa marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei. Adaugam si ciupercile si condimentam cu sare. Lasam cu capac la foc mic timp de cateva minute dupa care vom adauga cele doua linguri de bulion. Daca aveti suc de rosii e si mai bine. Mancarea va iesi mai gustoasa. Adaugam cartofii si completam cu apa pana ce sosul va acoperi cartofii. Lasati sa fiarba timp de 30 - 45 minute la foc mediu spre mic. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult mancarea. Cartofii se vor zdrobi. |