0 0
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg de cartofi
un borcan de ciuperci champignon taiate sau intregi
o ceapa
doua - trei linguri de bulion sau o cana cu suc de rosii
doua, trei linguri de ulei pentru a cali ceapa si ciupercile
o legatura de patrunjel verde
sare

Mancarica de cartofi cu ciuperci de post

Tip:
  • De post
  • Pe aragaz
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Mancarica de cartofi cu ciuperci de post, noi o gatim pe post de inlocuitor al mancarii de cartofi cu carnaciori. Reteta cu carnita o puteti gasi aici. In cartofi, in cazul in care nu stiati, sunt multe vitamine si minerale: vitamina C, B5, potasiu si magneziu. Ca sa nu mai zic ca acel mit cum ca aceste legume ajuta la ingrasare, este un mit fals. Ce-i drept, cartofii prajiti in ulei nu sunt asa de sanatosi. In special daca uleiul nu este proaspat si a mai fost folosit. Revenind la reteta noastra, speram sa va placa si sa ne lasati comentarii cu sfaturi si pareri. Va multumim in prealabil si haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

(Vizualizari: 299 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este acela de a pregati cartofii si ciupercile. Cartofii ii vom curata, spala si taia cuburi, iar ciupercile le vom clati bine cu apa si le vom taia in bucati mai mici (in cazul in care ciupercile sunt intregi).

2
Gata

Curatam, spalam si tocam ceapa marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei. Adaugam si ciupercile si condimentam cu sare. Lasam cu capac la foc mic timp de cateva minute dupa care vom adauga cele doua linguri de bulion. Daca aveti suc de rosii e si mai bine. Mancarea va iesi mai gustoasa. Adaugam cartofii si completam cu apa pana ce sosul va acoperi cartofii. Lasati sa fiarba timp de 30 - 45 minute la foc mediu spre mic. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult mancarea. Cartofii se vor zdrobi.
La final, dupa ce ati stins focul, adaugati patrunjel verde tocat si lasati cu capac timp de cateva minute. Aceasta mancarica merge foarte bine cu muraturi (castraveti, gogosari, pepeni, etc.).
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
placinte poale-n brau
anterior
Placinte poale-n brau
cotlet de porc la gratar
urmator
Cotlet de porc la gratar
placinte poale-n brau
anterior
Placinte poale-n brau
cotlet de porc la gratar
urmator
Cotlet de porc la gratar

Adaugă un comentariu

{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}