Ingrediente
-
1 kg pastai galbene
-
2 gamalii de usturoi
-
2 - 3 buc ceapa
-
100 ml. ulei
Indicatii
Mancarea de pastai scazute cu usturoi mie imi place foarte mult. Ce-i drept, ar merge si ceva carnita dupa gustul meu :). Nu ca nu am putea completa reteta cu ceva carnaciori sau macar niste carne de pui. Dar pana la urma este o mancare usoara, de post (pentru cei interesati) care este si foarte gustoasa. De asemenea le mai putem face cu smantana si ou, dar asta este deja alta reteta. Important este sa avem pastai cat mai proaspete si fara acele „ate” daca este posibil. Daca au totusi ate, asta e, n-avem ce face decat sa le curatam cu grija si atentie. Pana la urma, produsul finit conteaza. Haideti sa trecem acum la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Curatam pastaile de ate si le rupem de asemenea si capetele. Avem grija sa aruncam acele pastai care sunt lovite / stricate. Dupa ce le-am curatat, le spalam bine si le punem deoparte. |
2
Gata
|
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. O punem cu ulei la calit intr-o oala mai mare (pastaile pana ce fierb sunt destul de voluminoase). Dupa ce am calit ceapa, adaugam pastaile si punem doua, trei cani de apa peste ele. Lasam sa fiarba la foc mic, cu capac. Adaugam sare dupa gust. Spre final, le mai putem lasa sa fiarba si fara capac cateva minute pana ce scade zeama la nivelul pe care-l dorim. |
3
Gata
|
Separat, facem un mujdei de usturoi ca in aceasta reteta. Le servim calde adaugand mujdeiul de usturoi peste ele. Se poate adauga si piper negru macinat dupa gust. Pofta buna! |