Background Image
0 0
Mancarica de ciuperci cu legume

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
500g ciuperci ce tip de ciuperci doriti
doua buc. ceapa
doi catei de usturoi
o legatura de patrunjel verde
doi morcovi
100 ml suc de rosii
doua linguri ulei eu am folosit ulei de masline
sare dupa gust
piper negru macinat dupa gust

Mancarica de ciuperci cu legume

Tip:
  • De post
  • Pe aragaz
  • Prajit
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 2h
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Cand vine vorba de mancăruri fara carne, prima data imi vin in minte ciupercile. Iubesc ciupercile! Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o multime de proteine, minerale si vitamine (fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, etc.). Astfel, ele pot fi considerate nu doar ca inlocuitoare pentru carne, dar si o sursa foarte buna de vitamine si minerale, practic ca niste mici medicamente bio sanatoase. Aceasta reteta se poate face in fel si fel de feluri. Puteti adauga orice ciuperci doriti dar si alte legume care va plac si pe care le aveti la indemana: ardei gras, morcov, ceapa, usturoi, etc. Din punctul meu de vedere, la aceasta mancare merge si un ochi prajit (sau de ce nu doua?!). Dar, bineinteles, fiecare cu gusturile lui. Gasiti aici mai multe retete cu ciuperci.

Haideti sa vedem despre ce este vorba.

(Vizualizari: 47 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam, morcovul il taiem cubulete. Ciupercile le taiem felii. Depinde si ce fel de ciuperti folositi. Noua ne plac sa fie mai mari taiate. Usturoil il tocam si pe el marunt. Putem pregati si patrunjelul verde tocat.

2
Gata

Intr-o oala mai inalta (eu am folosit o tigaie de tipul wok) punem aproximativ doua linguri de ulei. Eu am folosit ulei de masline dar, bineinteles, puteti folosi ulei de floarea soarelui fara absolut nici cea mai mica problema. Punem oala la foc mediu si adaugam ceapa si usutoiul tocat pe care le vom trage in ulei cateva minute. Asa-i ca mirosul este genial?..

3
Gata

Dupa doua, trei minute (nu lasati sa se rumeneasca ceapa sau usturoiul) adaugam ciupercile. Par multe la inceput dar ele vor scadea substantial. Nu folositi capac, apa trebuie sa se evapore. In momentul in care au inceput sa scada (nu de tot) putem adauga morcovul si sucul de rosii. Lasa sa fiarba pana se evapora mai toata apa si mancarica devine mai groasa, mai consistenta. Gustati ciupercile sa vedeti daca sunt facute. Cum spuneam, depinde de tipul de ciuperci folosit. Unele fierb mai greu, altele mai usor. Nu am incercat niciodata sa fac cu ciuperci conservate. Adaugati sare si piper dupa gust.

4
Gata

La final, stingeti focul si adaugat patrunjelul verde tocat. Lasati cateva minute cu capac ca patrunjelul sa infuzeze.
Va doresc pofta buna!

P.S. Toc ca mancare de post cu ciuperci va recomand reteta noastra de pateuri cu ciuperci. Este poate un pic mai mult de munca dar merita!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Salata de branza cu prosciutto si crutoane
anterior
Salata cu oua, sunca (prosciutto) si branza
Bors cu piept de pui si cartofi
urmator
Bors cu piept de pui si cartofi
Salata de branza cu prosciutto si crutoane
anterior
Salata cu oua, sunca (prosciutto) si branza
Bors cu piept de pui si cartofi
urmator
Bors cu piept de pui si cartofi

Adaugă un comentariu

364929867