Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Mancarica de ciuperci cu legume

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancarica de ciuperci cu legume este o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o masa fara carne, o reteta de post. Cu ciuperci, ceapa, usturoi si morcovi, acest preparat ofera un gust bogat si este plin de vitamine si minerale.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancarica de ciuperci cu legume este o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o masa fara carne, o reteta de post. Cu ciuperci, ceapa, usturoi si morcovi, acest preparat ofera un gust bogat si este plin de vitamine si minerale.

Cand vine vorba de mancăruri fara carne, prima data imi vin in minte ciupercile. Iubesc ciupercile! Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o multime de proteine, minerale si vitamine (fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, etc.). Astfel, ele pot fi considerate nu doar ca inlocuitoare pentru carne, dar si o sursa foarte buna de vitamine si minerale, practic ca niste mici medicamente bio sanatoase. Aceasta reteta se poate face in fel si fel de feluri. Puteti adauga orice ciuperci doriti dar si alte legume care va plac si pe care le aveti la indemana: ardei gras, morcov, ceapa, usturoi, etc. Din punctul meu de vedere, la aceasta mancare merge si un ochi prajit (sau de ce nu doua?!). Dar, bineinteles, fiecare cu gusturile lui.

Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Mancarica de ciuperci cu legume

Mancarica de ciuperci cu legume

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta mancarica de ciuperci cu legume este o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o masa fara carne, o reteta de post. Cu ciuperci, ceapa, usturoi si morcovi, acest preparat ofera un gust bogat si este plin de vitamine si minerale.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam, morcovul il taiem cubulete. Ciupercile le taiem felii. Depinde si ce fel de ciuperti folositi. Noua ne plac sa fie mai mari taiate. Usturoil il tocam si pe el marunt. Putem pregati si patrunjelul verde tocat.
  • Intr-o oala mai inalta (eu am folosit o tigaie de tipul wok) punem aproximativ doua linguri de ulei. Eu am folosit ulei de masline dar, bineinteles, puteti folosi ulei de floarea soarelui fara absolut nici cea mai mica problema. Punem oala la foc mediu si adaugam ceapa si usutoiul tocat pe care le vom trage in ulei cateva minute. Asa-i ca mirosul este genial?..
  • Dupa doua, trei minute (nu lasati sa se rumeneasca ceapa sau usturoiul) adaugam ciupercile. Par multe la inceput dar ele vor scadea substantial. Nu folositi capac, apa trebuie sa se evapore. In momentul in care au inceput sa scada (nu de tot) putem adauga morcovul si sucul de rosii. Lasa sa fiarba pana se evapora mai toata apa si mancarica devine mai groasa, mai consistenta. Gustati ciupercile sa vedeti daca sunt facute. Cum spuneam, depinde de tipul de ciuperci folosit. Unele fierb mai greu, altele mai usor. Nu am incercat niciodata sa fac cu ciuperci conservate. Adaugati sare si piper dupa gust.
  • La final, stingeti focul si adaugat patrunjelul verde tocat. Lasati cateva minute cu capac ca patrunjelul sa infuzeze.
    Va doresc pofta buna!
    P.S. Toc ca mancare de post cu ciuperci va recomand reteta noastra de pateuri cu ciuperci. Este poate un pic mai mult de munca dar merita!

Nutritie per portie

Calorii: 136kcal (7%)Carbohidrati: 15g (5%)Proteine: 5g (10%)Grasimi: 8g (12%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 5gSodiu: 333mg (14%)Potasiu: 699mg (20%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 7g (8%)Vitamina A: 6056IU (121%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 27mg (33%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 47mg (5%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 29mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: