Ingrediente
-
500 carne tocata de vitaputeti pune si amestec cu porc
-
o ceapaalba sau rosie
-
doi catei de usturoi
-
o lingurita de sare
-
1/2 lingurita de piper negru macinat
-
un ou
-
un sfert (1/4) de cana pesmet
-
4 chifle
-
doua frunze de salatasau patru
-
1 rosii
-
doi castraveti murati
-
4 linguri maioneza
-
4 linguri ketchup
-
2 linguri mustar
Indicatii
Iubesc hamburgerii! De aceea m-am gandit sa va prezint reteta mea de hamburgeri de vita. Cu o combinatie perfect echilibrata intre texturi crocante și arome imbietoare, reteta aceasta de hamburgeri de vita o sa va faca sa va laudati la toti vecinii (si nu numai)! Carnea de vita maruntita se impleteste armonios cu ceapa caramelizata si usturoiul sau aromatic, subliniind gustul autentic al fiecarui burger. Asezat intr-o chifla rumenita si insotit de legume proaspete si sosuri savuroase, acest deliciu gastronomic va va transporta intr-o calatorie gustativa plina de savoare și bucurie.
Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Într-un castron mare, amestecăm carnea de vită tocată cu ceapa tocată fin, usturoiul mărunțit, sarea, piperul, oul și pesmetul. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform. Modelăm amestecul rezultat în patru hamburgeri, având grijă să îi facem cât mai uniformi în grosime, astfel încât să se gătească uniform (aproximativ 1cm si jumatete sau chiar doi. |
2
Gata
|
Putem folosi grătarul pentru a-i găti sau o tigaie grill sau chiar o tigaie normala (desi nu recomand), la foc mediu-mare. Dacă folosești un grătar, asigură-te că este încălzit bine înainte de a adăuga hamburgerii. |
3
Gata
|
După ce hamburgerii sunt gata, ii așazăm pe chifle și adaugă frunzele de salată, feliile de roșii, castraveții sau alte ingrediente preferate. Putem adauga si felii de branza. Adaugăm sosurile preferate și acoperim cu cealaltă jumătate a chiflei. Poți să ajustezi rețeta în funcție de preferințele tale adăugând diverse condimente sau alte ingrediente. |