Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ardei umpluti

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acesti ardei umpluti sunt o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Necesita un pic de timp dar nu stun foarte complicat de facut.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acesti ardei umpluti sunt o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Necesita un pic de timp dar nu stun foarte complicat de facut.

Nu mai facusem ardei umpluti de ceva timp. Desi nu sunt greu de preparat, sunt incredibil de gustosi. Imi place faptul ca, odata ce ii pun la cuptor, pot sa ma ocup de alte lucruri, cum ar fi sa beau o bere :). Nici nu mai zic ca imi miroase in bucatarie a sarbatori de iarna. Imi place tare mult sa gatesc la cuptor tocmai pentru aromele cu care bucataria si casa mea sunt rasfatate. Gasiti aici mai multe astfel de retete.

Aceasta reteta este destul de usor de preparat si poate fi adaptata dupa bunul plac. De exemplu, puteti folosi carne de porc, vita, pui sau chiar curcan. Eu am facut, de data aceasta, un mix intre pui, porc si vita.

Haideti sa trecem la treaba!

Ardei umpluti

Ardei umpluti

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acesti ardei umpluti sunt o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Necesita un pic de timp dar nu stun foarte complicat de facut.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore
Timp total: 2 ore 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor, pe aragaz
Ingredient principal: Porc, Pui, Vita
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam bine legumele. Dupa aceea, le tocam marunt. Eu am folosit un robot de bucatarie pentru a le toca mai rapid.
    Dupa ce le-am tocat, le tragem putin in ulei intr-o tigaie adanca. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam orezul si mai lasam pe foc circa 5-8 minute, amestecand continuu. La final, punem tigaia deoparte si lasam sa se raceasca.
  • Intr-un castron incapator, punem carnea tocata impreuna cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper negru macinat si incepem sa amestecam.
    Adaugam si legumele impreuna cu orezul din tigaie, continuand sa amestecam.
  • Spalam si curatam ardeii grasi dupa care incepem sa-i umplem cu compozitia pe care tocmai am facut-o.
    Incepem sa punem ardeii unul cate unul intr-o tava adanca, sa stea cat mai bine in picioare. Eu nu am avut o astfel de tava dar am folosit doua oale (fara capac) ce merg si la cuptor.
    Pe deeasupra fiecaruti ardei am pus la urma cate o lingurita de suc de rosii peste care am presarat sare si piper negru macinat.
    Am pus in oala apa acoperind circa 1/3 din inaltimea ardeilor. Atenti! Sa nu puneti mai multa apa pentru ca apoi ardeii se vor rasturna si apoi compozitia din ei va iesi.
  • La final, ii punem la cupor unde ii lasam circa 1h 30' la 170 / 180 grade C.
    Noua ne place sa-i mancam cu smantana.
    Va dorim Pofta Buna !

Nutritie per portie

Calorii: 497kcal (25%)Carbohidrati: 47g (16%)Proteine: 22g (44%)Grasimi: 25g (38%)Grasimi saturate: 12g (75%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 9gGrasimi trans: 0.4gColesterol: 100mg (33%)Sodiu: 398mg (17%)Potasiu: 1011mg (29%)Fibre: 6g (25%)Zahar: 12g (13%)Vitamina A: 10052IU (201%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 174mg (211%)Vitamina D: 0.4µg (3%)Calciu: 102mg (10%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 63mg (16%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: