...
Background Image
0 0
Ardei umpluti

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
8 ardei gras
250g carne tocata de porc
250g carne tocata de pui
250g carne tocata de vita
800g ceapa
4 morcovi
250g orez
150ml suc de rosii
doua legaturi de marar
sare
piper negru macinat
smantana optional, pentru servire

Ardei umpluti

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 2h30'
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Nu mai facusem ardei umpluti de ceva timp. Desi nu sunt greu de preparat, sunt incredibil de gustosi. Imi place faptul ca, odata ce ii pun la cuptor, pot sa ma ocup de alte lucruri, cum ar fi sa beau o bere :). Nici nu mai zic ca imi miroase in bucatarie a sarbatori de iarna. Imi place tare mult sa gatesc la cuptor tocmai pentru aromele cu care bucataria si casa mea sunt rasfatate. Gasiti aici mai multe astfel de retete.

Aceasta reteta este destul de usor de preparat si poate fi adaptata dupa bunul plac. De exemplu, puteti folosi carne de porc, vita, pui sau chiar curcan. Eu am facut, de data aceasta, un mix intre pui, porc si vita.

Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 42 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam bine legumele. Dupa aceea, le tocam marunt. Eu am folosit un robot de bucatarie pentru a le toca mai rapid.
Dupa ce le-am tocat, le tragem putin in ulei intr-o tigaie adanca. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam orezul si mai lasam pe foc circa 5-8 minute, amestecand continuu. La final, punem tigaia deoparte si lasam sa se raceasca.

2
Gata

Intr-un castron incapator, punem carnea tocata impreuna cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper negru macinat si incepem sa amestecam.
Adaugam si legumele impreuna cu orezul din tigaie, continuand sa amestecam.

3
Gata

Spalam si curatam ardeii grasi dupa care incepem sa-i umplem cu compozitia pe care tocmai am facut-o.
Incepem sa punem ardeii unul cate unul intr-o tava adanca, sa stea cat mai bine in picioare. Eu nu am avut o astfel de tava dar am folosit doua oale (fara capac) ce merg si la cuptor.
Pe deeasupra fiecaruti ardei am pus la urma cate o lingurita de suc de rosii peste care am presarat sare si piper negru macinat.
Am pus in oala apa acoperind circa 1/3 din inaltimea ardeilor. Atenti! Sa nu puneti mai multa apa pentru ca apoi ardeii se vor rasturna si apoi compozitia din ei va iesi.

4
Gata

La final, ii punem la cupor unde ii lasam circa 1h 30' la 170 / 180 grade C.
Noua ne place sa-i mancam cu smantana.

Va dorim Pofta Buna !

Sebastian

Omleta cu bacon si ceapa rosie
anterior
Omleta cu bacon si ceapa
Desert cu ovaz, mere si ciocolata
urmator
Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata
Omleta cu bacon si ceapa rosie
anterior
Omleta cu bacon si ceapa
Desert cu ovaz, mere si ciocolata
urmator
Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Adaugă un comentariu

364929867