0 0
Suc de rosii fara conservanti

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
10 kg rosii proaspete si cat mai bine coapte
5 linguri de sare
3 linguri zahar sau miere de albine
doua lingurite de piper negru macinat
frunze de busuioc verde oregano, patrunjel sau rozmarin

Suc de rosii fara conservanti

Tip:
  • De post
  • Pe aragaz
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 6 ore
  • Portii: 20
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Anul acesta am facut un suc de rosii fara conservanti si a iesit super delicios. Suntem o familie care foloseste foarte des sucul de rosii in mancare. In special la pizza si paste, fripturi sau ciorbe. Ca tot veni vorba de paste, aici gasiti o reteta foarte buna de paste cu suc de rosii. Este o reteta si rapida de facut dar si foarte gustoasa.
Cand vine vorba de sucul de rosii incercam sa folosim doar rosii crescute la tara, cat mai naturale posibil. Acelasi lucru va recomandam si dvs. sa incercat sa va aprovizionati cu rosii de calitate. Mai ales ca in Romania cresc niste rosii foarte bune si gustoase. Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

 

 

(Vizualizari: 53 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam foarte bine rosiile si le taiem in doua (sau in patru, in functie de marimea lor). Le curatam de partea alba din interior. Pentru a face sucul, noi am folosit un storcator de rosii manual, care se monteaza la masina de tocat carne. In comert puteti gasi si alte echipamente mai sofisticate si mai performante. Depinde de bugetul fiecaruia.

2
Gata

Dupa ce am stors rosiile si am separat sucul de seminte si de celelalte resturi, il punem intr-o oala mare la fiert. Va recomandam sa folositi o oala cat mai mare in diametru. Astfel, apa se va evapora mai usor. Lasam sucul pe foc sa fiarba (la foc mediu spre mic) pana ce acesta atinge consistenta dorita. Spre final, adaugam sarea si zaharul (sau mierea de albine). Mai lasam sa fiarba cateva minute (pana ce se topeste sarea si zaharul) dupa care putem opri focul. Spalam bine frunzele de busuioc (rozmarin, oregano sau patrunjel), le tocam marunt si le punem si pe ele in oala impreuna cu cele doua lingurite de piper. Amestecam bine dupa care incepem sa pregatim borcanele in care vom pune sucul de rosii.

3
Gata

Luam cate un borcan si il punem pe un fund de lemn. Intre borcan si fundul de lemn punem ceva metalic pentru a nu se sparge borcanul la contactul cu sucul fierbinte. Noi folosim cutite de uns pentru ca au lama lata, punandu-le in forma de X sub fiecare borcan. Punem sucul de rosii imediat ce l-am luat de pe foc in borcan, cat timp este foarte fiebinte, dupa care punem capacul si-l infiletam foarte bine. Procedam astfel cu tot sucul de rosii.

4
Gata

Luam borcanele si le invelim bine in paturi groase pentru a se raci treptat. Atentie! Borcanele se pun cu gura-n jos, pentru a se steriliza. Le lasam invelite cel putin 24 de ore fara sa umblam deloc la ele. Dupa ce a trecut mai bine de o zi, borcanele se pot eticheta si pune in camara. Va dorim pofta buna si o iarna calduroasa cu mancaruri cat mai gustoase!
P.S. Va recomand aceasta supa crema de rosii sa o incercati, nu o sa va para rau :)

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Ciorba de vacuta
anterior
Ciorba de vacuta
chiftele cu sos
urmator
Chiftele cu sos
Ciorba de vacuta
anterior
Ciorba de vacuta
chiftele cu sos
urmator
Chiftele cu sos

Adaugă un comentariu