Ingrediente
-
1/2 kg carnati de porccarnati de casa sau afumati
-
1 kg cartofi
-
o ceapa
-
doua linguri de bulionsau pasta de tomate
-
cateva linguri de ulei
Indicatii
Mancarica de cartofi cu carnaciori este pe cat de gustoasa, pe atat de simplu de facut. De asemenea, puteti renunta la carnaciori si veti face si mai rapid o mancare de post. Depinde de dvs. ce carnaciori preferati. Noi fie folosim carnaciori de casa daca avem de unde procura (sunt mai gustosi), fie cumparam din comert. Cand cumparam. de obicei luam carnati de porc afumati un pic mai grosuti. Depinde de fiecare, dupa preferinte. De asemenea, aceasta reteta merge foarte bine cu muraturi – castraveti murati, gogosari in otet, pepene murat, etc. Aceasta este reteta noastra de mancarica de cartofi cu carnaciori:
Pasi
1
Gata
|
Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem cuburi de marime potrivita. Curatam, spalam si tocam ceapa marunt si o punem la calit. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, adaugam sare, piper negru macinat si bulionul. Amestecam bine si adaugam cartofii taiati cuburi. Punem apa cat sa cuprinda cartofii si lasam sa fiarba. |
2
Gata
|
Separat, taiem carnatii felii potrivite si ii punem la prajit. Dupa ce s-au prajit (nu foarte tare) ii dam de-oparte. |
3
Gata
|
In momentul in care au fiert cartofii (atentie, nu foarte tare ca sa nu se sfarame) adaugam si carnaciorii prajiti. Mai amestecam un pic, lasam sa mai dea in clocot si oprim. Daca doriti sa iasa o mancare mai lichida puteti adauga mai multa apa. Se serveste cald, cu muraturi. Pofta buna! |