Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Mancarica de cartofi cu carnaciori

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancarica de cartofi cu carnaciori este foarte simpla de facut. Folositi carnatii dvs. preferati alaturi de ingrediente proaspete si nu aveti cum sa dati gres.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancarica de cartofi cu carnaciori este foarte simpla de facut. Folositi carnatii dvs. preferati alaturi de ingrediente proaspete si nu aveti cum sa dati gres.

Mancarica de cartofi cu carnaciori este pe cat de gustoasa, pe atat de simplu de facut. De asemenea, puteti renunta la carnaciori si veti face si mai rapid o mancare de post. Depinde de dvs. ce carnaciori preferati. Noi fie folosim carnaciori de casa daca avem de unde procura (sunt mai gustosi), fie cumparam din comert. Cand cumparam. de obicei luam carnati de porc afumati un pic mai grosuti. Depinde de fiecare, dupa preferinte. De asemenea, aceasta reteta merge foarte bine cu muraturi – castraveti murati, gogosari in otet, pepene murat, etc. Aceasta este reteta noastra de mancarica de cartofi cu carnaciori:

Mancarica de cartofi cu carnaciori

Mancarica de cartofi cu carnaciori

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta mancarica de cartofi cu carnaciori este foarte simpla de facut. Folositi carnatii dvs. preferati alaturi de ingrediente proaspete si nu aveti cum sa dati gres.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 40 minute
Timp total: 1 ora
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem cuburi de marime potrivita. Curatam, spalam si tocam ceapa marunt si o punem la calit. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, adaugam sare, piper negru macinat si bulionul. Amestecam bine si adaugam cartofii taiati cuburi. Punem apa cat sa cuprinda cartofii si lasam sa fiarba.
  • Separat, taiem carnatii felii potrivite si ii punem la prajit. Dupa ce s-au prajit (nu foarte tare) ii dam de-oparte.
  • In momentul in care au fiert cartofii (atentie, nu foarte tare ca sa nu se sfarame) adaugam si carnaciorii prajiti. Mai amestecam un pic, lasam sa mai dea in clocot si oprim. Daca doriti sa iasa o mancare mai lichida puteti adauga mai multa apa. Se serveste cald, cu muraturi. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 456kcal (23%)Carbohidrati: 34g (11%)Proteine: 14g (28%)Grasimi: 29g (45%)Grasimi saturate: 8g (50%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 16gColesterol: 59mg (20%)Sodiu: 782mg (34%)Potasiu: 968mg (28%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 3g (3%)Vitamina A: 127IU (3%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 36mg (44%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 33mg (3%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 54mg (14%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: