Ingrediente
-
1 kg cotlet de porcsau ceafa, fara os
-
saredupa gust
-
piper negru macinatdupa gust
-
condimentecimbru, rozmarin, oregano
Indicatii
Ca sa faci un cotlet de porc la gratar delicios este foarte simplu. Cu totii iubim carnea pe gratar dar atentie, aceasta poate sa iasa fie suculenta si gustoasa, fie uscata si nu prea grozava. Sau chiar arsa. Ca la fiecare preparat, si de aceasta data sunt cateva mici secrete. Sau putem sa le spunem mici trucuri. In primul rand, trebuie sa vorbim de timpul de gatire. Va rog, pe cei care fac frecvent carne pe gratar, NU mai lasati asa de mult carnea la facut! Se usuca (sau chiar se arde) si isi pierde din savoare si din proprietatile pe care le are. Practic, la carnea pe gratar se procedeaza invers ca la o friptura la cuptor: in loc sa stea cat mai mult la foc mediu spre mic, carnea trebuie sa stea pe gratar cat mai putin, la o temperatura cat mai mare.
La fel se procedeaza si in cazul cefei de porc facute la gratar. Dar haideti sa vedem impreuna ce si cum trebuie facut pentru a face un cotlet de porc la gratar super delicios!
Pasi
1
Gata
|
Taiati carnea in felii groase de aproximativ 1 - 2 cm. Nu taiati carnea prea subtire, se va usca! De asemenea, carnea pentru gratar nu trebuie batuta! |
2
Gata
|
Incingeti bine gratarul. Scoateti fleicile de carne din castron si puneti-le pe gratarul incins. Carnea trebuie sa sfaraie si sa iasa fum din ea. Lasati-le pe foc timp de 3 - 4 minute. Cel mai bine este sa le lasati la facut pana ce, pe bucatile de carne, se formeaza un suc rozaliu. In acel moment fleicile de carne s-au facut pe partea cealalta. Intorceti-le cu grija si mai lasati-le timp de 1 - 2 minute. Sunt gata cand s-a format iarasi acel suc deasupra. Atentie: carnea nu se intoarce de mai multe ori pe gratar! Este foarte important acest lucru. |