0 0
Cotlet de porc la gratar

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg cotlet de porc sau ceafa, fara os
sare dupa gust
piper negru macinat dupa gust
condimente cimbru, rozmarin, oregano

Cotlet de porc la gratar

Tip:
  • Pe aragaz
  • Pe gratar
Bucataria:
  • 45 min
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Ca sa faci un cotlet de porc la gratar delicios este foarte simplu. Cu totii iubim carnea pe gratar dar atentie, aceasta poate sa iasa fie suculenta si gustoasa, fie uscata si nu prea grozava. Sau chiar arsa. Ca la fiecare preparat, si de aceasta data sunt cateva mici secrete. Sau putem sa le spunem mici trucuri. In primul rand, trebuie sa vorbim de timpul de gatire. Va rog, pe cei care fac frecvent carne pe gratar, NU mai lasati asa de mult carnea la facut! Se usuca (sau chiar se arde) si isi pierde din savoare si din proprietatile pe care le are. Practic, la carnea pe gratar se procedeaza invers ca  la o friptura la cuptor: in loc sa stea cat mai mult la foc mediu spre mic, carnea trebuie sa stea pe gratar cat mai putin, la o temperatura cat mai mare.

 

La fel se procedeaza si in cazul cefei de porc facute la gratar. Dar haideti sa vedem impreuna ce si cum trebuie facut pentru a face un cotlet de porc la gratar super delicios!

(Vizualizari: 124 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Taiati carnea in felii groase de aproximativ 1 - 2 cm. Nu taiati carnea prea subtire, se va usca! De asemenea, carnea pentru gratar nu trebuie batuta!
Puneti feliile de carne intr-un castron, turnati peste ele sare si piper negru macinat si amestecati-le usor, cu mana. Puteti adauga si mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, etc.) sau chiar doi, trei catei de usturoi. Important este sa nu faceti exces de condimente, altfel riscati sa mascati exact gustul cel mai important: gustul de carne! Acoperiti castronul si lasati-l la frigider timp de 30 de minute. Daca sunteti afara, la iarba verde, puneti castronul acoperit la umbra, intr-un loc cat mai racoros.

2
Gata

Incingeti bine gratarul. Scoateti fleicile de carne din castron si puneti-le pe gratarul incins. Carnea trebuie sa sfaraie si sa iasa fum din ea. Lasati-le pe foc timp de 3 - 4 minute. Cel mai bine este sa le lasati la facut pana ce, pe bucatile de carne, se formeaza un suc rozaliu. In acel moment fleicile de carne s-au facut pe partea cealalta. Intorceti-le cu grija si mai lasati-le timp de 1 - 2 minute. Sunt gata cand s-a format iarasi acel suc deasupra. Atentie: carnea nu se intoarce de mai multe ori pe gratar! Este foarte important acest lucru.
Dupa ce ati scos carnea, puneti-o intr-un vas de sticla, acoperiti-o si lasati-o cu capac timp de max. 5 - 10 minute. In acel timp carnea se va fragezi si mai bine iar gustul va deveni mult mai intens.
Acest cotlet de porc la gratar se poate servi cu cartofi prajiti, salata sau simplu, ca atare. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post
anterior
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post
sos ragu
urmator
Sos ragu (sos bolognese)
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post
anterior
Mancarica de cartofi cu ciuperci de post
sos ragu
urmator
Sos ragu (sos bolognese)

Adaugă un comentariu