Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tartine cu pate

Vezi Reteta
Durata: 10 minute
Bucataria Romaneasca
Nu exista inca evaluari
Aceste delicioase tartine cu pate sunt extraordinar de simplu si de rapid de facut. Fie ca e timpul pentru micul dejun, fie ca doriti doar o gustare rapida, aceste tartine merg perfect.
Iubesc aceasta reteta tocmai pentru ca este super simpla de facut la fel ca si pasta de ton cu ceapa pe care v-o recomandam cu toata caldura.

Vezi Reteta
Durata: 10 minute
Bucataria Romaneasca
Nu exista inca evaluari
Aceste delicioase tartine cu pate sunt extraordinar de simplu si de rapid de facut. Fie ca e timpul pentru micul dejun, fie ca doriti doar o gustare rapida, aceste tartine merg perfect.
Iubesc aceasta reteta tocmai pentru ca este super simpla de facut la fel ca si pasta de ton cu ceapa pe care v-o recomandam cu toata caldura.

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tartine cu pate

Tartine cu pate mancam deobicei cand suntem mai lenesi si nu vrem sa gatim ceva prea complicat. In special in week-end-uri cand vrem sa stam linistiti si sa ne uitam la un film bun. Sunt foarte bune si super rapid de facut. Le facem deseori la micul dejun. Merg foarte bine cu paine prajita, in functie de preferinte, bineinteles. Pateul poate fi de orice tip: de porc, pui, gasca, rata, etc. Important e sa fie cel pe gustul dvs. Nu se compara cu un pate facut in casa, dar ies niste tartine cel putin suficient de gustoase pentru o gustare rapida. Chiar mai bune decat va asteptati 🙂 . Daca doriti si aveti timp si dispozitia necesara puteti gasi aici reteta de pate de casa. Va o recomandam cu caldura!

Haideti sa trecem la treaba!

Ingrediente

Ingrediente

Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.

  • Pate de porc
  • Unt
  • Ceapa rosie
  • Oregano (optional)
  • Sare
  • Piper negru macinat

Ingrediente alternative

  • Puteti folosi ce fel de pate doriti dvs. Ca e de porc, pui, gasca, nu conteaza. Sa va placa dvs. 🙂 Bineinteles, puteti folosi si pate vegetal. Puteti incerca si pateul nostru de ciuperci.
  • Untul se poate inlocui cu margarina. Noi recomandam unt irlandez pentru ca ramana moale chiar si cand e la frigider, prin urmare ne asiguram ca pasta rezultata va fi cat mai usor tartinabila.
  • In locul cepei rosii puteti folosi ceapa galbena sau verde.
  • Oregano este optional. Noua ne place sa punem un pic de oregano uscat.

Prepararea

  • Rasturnam conserva de pate intr-un castron si cu o furculita, zdrobim pateul cat mai fin. E bine ca pateul sa nu fie tinut inainte la rece. Adaugam o lingura de unt. Va recomand sa scoateti untul cu ceva timp inainte pentru a fi mai moale si mai usor de inglobat in compozitie. Cu o lingura incepem sa frecam foarte bine pana ce se omogenizeaza intreaga compozitie.
  • Tocam ceapa cat mai marunt dupa care o adaugam si pe ea pateul de porc si unt. Punem sare, piper negru macinat si putin oregano daca va place. Amestecam bine dupa care putem sa ungem feliile de paine. Painea prajita merge foarte bine. Puteti folosi si biscuiti sarati daca doriti.

Optiuni pentru servire

Tartinele cu pate pot fi unse cu putin mustar. O alta varianta este sa puneti ceva acru peste, cum ar fi castraveti sau gogosari murati.

Intrebari Frecvente

Pot folosi un alt tip de paine ?

Da, puteti folosi paine integrala, de secara, cu seminte sau chiar crackers (acei biscuiti sarati si crocanti).

Ce tip de pate este cel mai potrivit?

Puteti folosi pate de pui, porc, rata sau chiar pate vegetal, in functie de preferintele dvs.

Cum pot face aceasta reteta mai sanatoasa?

Puteti folosi paine integrala, pate de casa (fara aditivi), unt vegetal si legume proaspete pentru decor.

Se pot pregati tartinele in avans?

Da, dar este recomandat sa le asamblati chiar inainte de servire pentru a evita inmuierea painii.

Cum pastrez tartinele daca imi raman?

Cel mai bine este sa pastrati ingredientele separat si sa asamblati tartinele chiar inainte de servire. Daca sunt deja facute, le puteti tine la frigider pentru cateva ore, acoperite cu folie alimentara.

Mai multe aperitive

Retete speciale doar pentru abonati!

Fii printre primii care primesc retete noi, trucuri culinare si surprize delicioase. Inscrie-te acum!

Tartine cu pate

Tartine cu pate

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste delicioase tartine cu pate sunt extraordinar de simplu si de rapid de facut. Fie ca e timpul pentru micul dejun, fie ca doriti doar o gustare rapida, aceste tartine merg perfect.
Timp preparare: 10 minute
Timp total: 10 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: preparare la rece
Ingredient principal: Porc

Ingrediente

Instructiuni

  • Rasturnam conserva de pate intr-un castron si cu o furculita, o zdrobim cat mai fin. Punem o lingura de unt. Va recomand sa scoateti untul cu ceva timp inainte pentru a fi mai moale si mai usor de amestecat. Cu o lingura incepem sa frecam foarte bine pana ce se omogenizeaza intreaga compozitie.
  • Tocam ceapa cat mai marunt dupa care o adaugam si pe ea in compozitie. Punem sare, piper negru macinat si putin oregano daca va place. Amestecam bine pana ce se inglobeaza frumos toate ingredientele.
  • Acum putem sa ungem feliile de paine cu aceasta compozitie de pate cu ceapa. Puteti folosi si biscuiti sarati daca doriti.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 351kcal (18%)Carbohidrati: 30g (10%)Proteine: 14g (28%)Grasimi: 18g (28%)Grasimi saturate: 7g (44%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 6gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 50mg (17%)Sodiu: 786mg (34%)Potasiu: 223mg (6%)Fibre: 3g (13%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 143IU (3%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 2mg (2%)Vitamina D: 0µgCalciu: 85mg (9%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 31mg (8%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: