Ingrediente
- o conserva de 200g de patede porc, pui, rata, etc.
- o lingura de untmin. 80% grasime
- o ceapa
- dupa gust piper negru macinat
Indicatii
Tartine cu pate mancam deobicei cand suntem mai lenesi si nu vrem sa gatim ceva mai complicat. In special in week-end-uri cand vrem sa stam linistiti si sa ne uitam la un film bun. Sunt foarte bune si super rapid de facut. Facem deseori la micul dejun. Merg foarte bine cu paine prajita, in functie de preferinte, bineinteles. Pateul poate fi de orice tip: de porc, pui, gasca, rata, etc. Important e sa fie cel pe gustul dvs. Nu se compara cu un pate facut in casa, dar ies niste tartine suficient de gustoase pentru o gustare rapida. Chiar mai bune decat va asteptati 🙂 . Daca doriti si aveti timp si dispozitia necesara puteti gasi aici reteta de pate de casa. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1 Gata | Rasturnam conserva de pate intr-un castron si cu o furculita, o zdrobim cat mai fin. Punem o lingura de unt. E bine sa scoatem untul cu cateva minute inainte pentru a fi mai moale si mai usor de amestecat. Cu o lingura incepem sa frecam foarte bine pana ce se omogenizeaza intreaga compozitie. |
2 Gata | Curatam, spalam si tocam cat mai marunt o ceapa mica. Puteti folosi si ceapa verde daca aveti la indemana. O amestecam cu pateul si untul. Adaugam piper negru macinat dupa gust. Daca considerati ca pateul nu este suficient de sarat, adaugati sare. Se poate servi cu paine prajita, biscuiti sarati, etc. Pofta buna! |