Ingrediente
- 600g ciuperci champignoneu am folosit champignon brune
- 2 buc. ceapa
- 4 catei usturoi
- cateva fire marar
- 50g pesmet
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
Indicatii
Cand vine vorba de mancaruri de post, putem gasi pe piata o multime de produse. Sunt diverse si, de cele mai multe ori, gustoase. Din pacate, multe dintre ele contin conservanti, coloranti sau alte ingrediente mai putin sanatoase. De aceea, incercam, pe cat posibil, sa pregatim acasa cat mai multe astfel de retete.
Dupa ce m-am documentat putin, am decis sa incerc pentru prima data aceasta reteta de pate de post din ciuperci. Sigur, prefer pateul clasic din carne de porc, nici nu se compara. Gasiti aici reteta. 😊 Totusi, trebuie sa recunosc ca si acest pate este foarte gustos si, bineinteles, mai sanatos.
Haideti sa vedem cum se prepara!
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, adaugati marar tocat sau alte verdeturi preferate si amestecati bine cu o lingura. Asezonati din nou cu sare si piper, daca este necesar. |
5 Gata | Acest pate de ciuperci este delicios servit pe felii de paine prajita. Noi il preferam cu un strop de mustar deasupra – ii da un gust deosebit! Va dorim pofta buna! |