0 0
Snitele din piept de pui

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg piept de pui dezosat se poate folosi si pui de casa chiar e mai bun
4 oua
4 linguri de faina de grau
4 catei de usturoi
un pahar de bere bere blonda
o ceasca de ulei
dupa gust piper negru macinat
dupa gust sare

Snitele din piept de pui

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Mai toata lumea stie cate o reteta de snitele din piept de pui. Noua ne plac foarte mult. Cui nu-i plac?! Am manca mai toata ziua.. Dar noi mai detinem un mic „secret” pe care vrem sa-l impartasim. Nu este ceva prea complicat dar trebuie tinut cont de acest mic truc pe care o sa-l gasiti in randurile urmatoare. Nu este ceva spectaculos dar sa stiti ca face diferenta dintr un snitel din piept de pui fraged si gustos si unul tare si uscat. Si este ceva foarte simplu. Va invitam acum sa preparam impreuna niste snitele din piept de pui delicioase!

(Vizualizari: 197 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam bine pieptul de pui si il taiem in bucati potrivite, cat palma, de o grosime nu foarte mare - aproximativ jumatate de centimetru.

2
Gata

Curatam si spalam usturoiul dupa care il tocam (nu foarte marunt). Separat, intr-un castron amestecam bine pieptul de pui cu usturoiul si condimentele (sare si piper). Secretul nostru este acela ca adaugam un pahar de bere proaspata peste pui dupa care acoperim castronul si il lasam cel putin jumatate de ora la frigider. Acest proces fragezeste foarte bine carnea. Batem carnea cu ciocanul de snitele doar daca este carne de tara. Daca nu, carnea se fragezeste suficient incat nu mai trebuie batuta.

3
Gata

Intr-o farfurie batem bine ouale cu o furculita si adaugam faina cat sa facem o pasta de densitatea celei de la clatite. Adaugam sare si piper negru macinat. Trecem carnea de pui prin aceasta compozitie dupa care o punem la prajit intr-o tigaie cu capac la foc mediu spre mic. Lasam pe fiecare parte cat sa se rumeneasca apoi scoatem snitelele intr-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie.De asemenea, dupa fiecare tura de snitele scoase din tigaie, intercalam cateva servete de bucatarie.

4
Gata

Se pot servi in nenumarate feluri: ca atare cu paine, cu piure sau in sandwich-uri, calde sau reci, etc. Pofta buna!
P.S. Va recomandam si o reteta de snitel de porc cu sos alb. Sper sa va placa :)

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Salata de fasole cu ceapa
anterior
Salata de fasole cu ceapa
chiftele
urmator
Chiftele din carne de porc si vita
Salata de fasole cu ceapa
anterior
Salata de fasole cu ceapa
chiftele
urmator
Chiftele din carne de porc si vita

Adaugă un comentariu