1 0
Pate de ficat de porc de casa

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg ficat de porc puteti folosi si facatei de pasare
300 g ceapa
un pachet de unt min. 80% grasime
o cana, doua de lapte
50 ml ulei pentru prajit
o lingurita de sare dupa gust
o lingurita de piper negru macinat dupa gust

Pate de ficat de porc de casa

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:

Super gustos si sanatos

  • 120 min
  • Portii: 8
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Adevarul ca reteta de pate de ficat de porc de casa nu prea are nici o legatura cu conservele de pate din comert. Aceasta reteta de pate este mult mai gostoasa si bineinteles, mai sanatoasa. Noua ne plac foarte mult tartinele cu pate, in special cu pateul facut in casa. In week-end-urile cand stam acasa, obisnuim sa mancam la micul dejun fel si fel de tartine. Aceasta reteta de pate este cu ficat de porc, dar, fara nici o problema, puteti inlocui ficatul de porc cu ficat de pasare. Este delicios cand acest pate este proaspat, usor caldut. Cu greu ne oprim din mancat. Merge foarte bine cu paine prajita. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 3.579 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata
doua, trei ore

Spalam foarte bine ficatul dupa care il taiem cuburi si-l punem intr-un castron. Turnam laptele peste el si-l lasam la frigider timp de doua, trei ore.

2
Gata

Curatam, spalam si tocam ceapa cat mai marunt. O calim foarte putin in ulei, pana ce incepe sa devina usor aurie. Scurgem ficatul de lapte (nu aruncati laptele) si il punem peste ceapa calita. Amestecam bine, punem capacul si lasam la foc mic timp de 10 - 15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand vedem ca scade zeama, mai putem pune putin din laptele care a stat la frigider impreuna cu ficatul de porc. Amestecam si lasam sa se faca bine, la foc mic. Este gata in momentul in care nu mai avem zeama in tigaie iar ficatul este foarte bine patruns.

3
Gata

Dupa ce s-a racorit un pic, punem ficatul din tigaie intr-un castron si incepem sa amestecam foarte bine cu un blender. Adaugam untul si mai completam cu sare si piper negru macinat daca este cazul. Continuam sa amestecam pana obtinem o pasta fina. Pateul rezultat este unul moale, dar este normal pentru ca inca este cald. Odata ce se va racori va deveni mai tare. Merge foarte bine cu paine prajita. Noua ne place sa ungem tartinele cu pate si cu putin mustar. Va recomandam sa incercati. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
aripioare de pui la cuptor
anterior
Aripioare de pui la cuptor
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
urmator
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
aripioare de pui la cuptor
anterior
Aripioare de pui la cuptor
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
urmator
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie

Adaugă un comentariu

{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}