Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pate de ficat de porc de casa

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Daca nu mai vreti sa cumparati pate va invitam la o reteta de pate de ficat de porc de casa. Este usor de facut iar gustul este superb.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Daca nu mai vreti sa cumparati pate va invitam la o reteta de pate de ficat de porc de casa. Este usor de facut iar gustul este superb.

Adevarul ca reteta de pate de ficat de porc de casa nu prea are nici o legatura cu conservele de pate din comert. Aceasta reteta de pate este mult mai gostoasa si bineinteles, mai sanatoasa. Noua ne plac foarte mult tartinele cu pate, in special cu pateul facut in casa. In week-end-urile cand stam acasa, obisnuim sa mancam la micul dejun fel si fel de tartine. Aceasta reteta de pate este cu ficat de porc, dar, fara nici o problema, puteti inlocui ficatul de porc cu ficat de pasare. Este delicios cand acest pate este proaspat, usor caldut. Cu greu ne oprim din mancat. Merge foarte bine cu paine prajita.

Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Pate de ficat de porc de casa

Pate de ficat de porc de casa

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Daca nu mai vreti sa cumparati pate va invitam la o reteta de pate de ficat de porc de casa. Este usor de facut iar gustul este superb.
Timp preparare: 25 minute
Timp gatire: 1 ora 35 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine ficatul dupa care il taiem cuburi si-l punem intr-un castron. Turnam laptele peste el si-l lasam la frigider timp de doua, trei ore.
  • Curatam, spalam si tocam ceapa cat mai marunt. O calim foarte putin in ulei, pana ce incepe sa devina usor aurie. Scurgem ficatul de lapte (nu aruncati laptele) si il punem peste ceapa calita. Amestecam bine, punem capacul si lasam la foc mic timp de 10 – 15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand vedem ca scade zeama, mai putem pune putin din laptele care a stat la frigider impreuna cu ficatul de porc. Amestecam si lasam sa se faca bine, la foc mic. Este gata in momentul in care nu mai avem zeama in tigaie iar ficatul este foarte bine patruns.
  • Dupa ce s-a racorit un pic, punem ficatul din tigaie intr-un castron si incepem sa amestecam foarte bine cu un blender. Adaugam untul si mai completam cu sare si piper negru macinat daca este cazul. Continuam sa amestecam pana obtinem o pasta fina. Pateul rezultat este unul moale, dar este normal pentru ca inca este cald. Odata ce se va racori va deveni mai tare. Merge foarte bine cu paine prajita. Noua ne place sa ungem tartinele cu pate si cu putin mustar. Va recomandam sa incercati.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 604kcal (30%)Carbohidrati: 15g (5%)Proteine: 38g (76%)Grasimi: 44g (68%)Grasimi saturate: 22g (138%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 15gGrasimi trans: 1gColesterol: 540mg (180%)Sodiu: 757mg (33%)Potasiu: 736mg (21%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 29138IU (583%)Vitamina B2: 5mg (294%)Vitamina C: 6mg (7%)Vitamina D: 3µg (20%)Calciu: 135mg (14%)Fier: 8mg (44%)Magneziu: 47mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: