Adevarul ca reteta de pate de ficat de porc de casa nu prea are nici o legatura cu conservele de pate din comert. Aceasta reteta de pate este mult mai gostoasa si bineinteles, mai sanatoasa. Noua ne plac foarte mult tartinele cu pate, in special cu pateul facut in casa. In week-end-urile cand stam acasa, obisnuim sa mancam la micul dejun fel si fel de tartine. Aceasta reteta de pate este cu ficat de porc, dar, fara nici o problema, puteti inlocui ficatul de porc cu ficat de pasare. Este delicios cand acest pate este proaspat, usor caldut. Cu greu ne oprim din mancat. Merge foarte bine cu paine prajita.
Haideti sa vedem despre ce este vorba!
Pate de ficat de porc de casa
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Daca nu mai vreti sa cumparati pate va invitam la o reteta de pate de ficat de porc de casa. Este usor de facut iar gustul este superb.
Spalam foarte bine ficatul dupa care il taiem cuburi si-l punem intr-un castron. Turnam laptele peste el si-l lasam la frigider timp de doua, trei ore.
Curatam, spalam si tocam ceapa cat mai marunt. O calim foarte putin in ulei, pana ce incepe sa devina usor aurie. Scurgem ficatul de lapte (nu aruncati laptele) si il punem peste ceapa calita. Amestecam bine, punem capacul si lasam la foc mic timp de 10 – 15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand vedem ca scade zeama, mai putem pune putin din laptele care a stat la frigider impreuna cu ficatul de porc. Amestecam si lasam sa se faca bine, la foc mic. Este gata in momentul in care nu mai avem zeama in tigaie iar ficatul este foarte bine patruns.
Dupa ce s-a racorit un pic, punem ficatul din tigaie intr-un castron si incepem sa amestecam foarte bine cu un blender. Adaugam untul si mai completam cu sare si piper negru macinat daca este cazul. Continuam sa amestecam pana obtinem o pasta fina. Pateul rezultat este unul moale, dar este normal pentru ca inca este cald. Odata ce se va racori va deveni mai tare. Merge foarte bine cu paine prajita. Noua ne place sa ungem tartinele cu pate si cu putin mustar. Va recomandam sa incercati.Va dorim pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.