Ingrediente
-
9 felii de paine
-
5 rosiisau 10 - 12 rosii cherry
-
200g branza de vacisau branza de oaie, feta, etc.
-
9 catei de usturoi
-
50 ml ulei de masline
-
cateva frunze de busuioc verde
Indicatii
Varianta de bruschete cu rosii, branza si usturoi este practic o varianta „imbunatatita” a bruschetelor simple, cu rosii si usturoi. Sunt foarte usor de facut iar in acelasi timp sunt si foarte gustoase. Noi folosim deobicei branza proaspata de vaci sau de oaie. Bineinteles, in functie de preferinte, se pot utiliza fel si fel de tipuri de branza. Branza feta este o alta alternativa de luat in calcul. Am facut si cu cascaval dar parca nu ne-au placut asa de mult. Posibil sa iasa mai bune cu cascaval afumat. Haideti sa trecem acum la treaba si sa vedem ce iese 🙂 !
Pasi
1
Gata
|
Se curata si se spala bine usturoiul. Rosiile, dupa ce au fost spalate, se taie in cuburi mici cu latura de aproximativ 1/2 cm. Se taie painea felii potrivite si se prajeste. Luam cate un catel de usturoi si incepem sa-l frecam de felia de paine prajita. De obicei, pentru o felie medie de paine folosim cam un catel de usturoi. |
2
Gata
|
Dupa ce am ras usturoiul de feliile de paine, punem rosiile taiate cuburi. Presaram si branza peste feliile de paine. La final, turnam un pic de ulei de masline si rupem cateva frunze de busuioc verde. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna! |