Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Cartofi copti tip Acordeon

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acesti cartofi copti tip Acordeon sunt usor de facut si pot fi mancati atat ca garnitura ca si ca aperitiv, ca un "snack" alaturi de un pahar de bere.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acesti cartofi copti tip Acordeon sunt usor de facut si pot fi mancati atat ca garnitura ca si ca aperitiv, ca un "snack" alaturi de un pahar de bere.

Cartofii la cuptor sub forma de acordeon sunt niste cartofi copti deosebiti in special prin aspectul lor dar si datorita gustului placut si aromat. Sunt foarte usor de facut si incanta ochiul (dar si papilele gustative) oricarui oaspete venit la dvs. Si copiilor le vor place acesti cartofi la nebunie.

Acesti cartofi copti tip acordeon, fiind si un pic si sarati, merg foarte bine alaturi de un pahar cu bere rece, ca o gustare rapida, la un meci de fotbal, un film sau orice alte astfel de activitati recreative. Trebuie doar sa curatiti cativa cartofi, sa adaugati doua, trei ingrediente si sa-i dati la cuptor. Chiar e simplu. Sper sa va placa aceasta reteta.

Tot la capitolul acesta, va propune, si retetele de cartofi copti la cuptor cu dressing si cartofi copti cu sos de usturoi verde.

Va dorim spor la treaba si pofta buna 🙂

Cartofi copti tip Acordeon

Cartofi copti tip Acordeon

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acesti cartofi copti tip Acordeon sunt usor de facut si pot fi mancati atat ca garnitura ca si ca aperitiv, ca un "snack" alaturi de un pahar de bere.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive, Garnituri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: Air Fryer, la cuptor
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam foarte bine cartofii. Nu conteaza ce tip de cartofi folositi, acestia pot fi cartofi albi sau rosii, cartofi noi, etc. Important este ca marimea cartofilor sa nu fie nici foarte mare, nici foarte mica.
  • Taiem cu un cutit fiecare cartof transversal, de-a latul lui, ca si cum l-am taia felii doar ca ne oprim cand ajungem la partea inferioara, lasand aproximativ un centimetru de cartof netaiat. Distanta dintre felii trebuie sa fie de aproximativ jumatate de centimetru. Procedam astfel cu fiecare cartof in parte iar la final ii asezam pe o tava intinsa.
  • Amestecam uleiul de masline cu ierburile aromate taiate marunt (daca le aveti proaspete) si ungem astfel cartofii cu ajutorul unei pensule. La final, punem tava in cuptorul incins in prealabil si ii lasam pana incep sa se desfaca usor, ca in imagine. Dupa ce s-au desfacut adaugam uleiul de masline amestecat cu ierburile aromate ramas intre feliile desfacute presarand la urma sare dupa gust. Ii lasam in cuptor pana ce capata o culoare aurie apoi ii scoatem si-i punem la racit. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 264kcal (13%)Carbohidrati: 29g (10%)Proteine: 3g (6%)Grasimi: 15g (23%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 11gSodiu: 404mg (18%)Potasiu: 711mg (20%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 1g (1%)Vitamina A: 70IU (1%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 34mg (41%)Calciu: 29mg (3%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 40mg (10%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: