0 1
Cartofi copti tip Acordeon

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg cartofi pot fi folositi orice tip de cartofi
100 ml ulei de masline
o lingurita oregano de preferat verde
o legatura cimbru verde
cateva frunze de busuioc de preferat verde
o lingurita rozmarin de preferat verde
o lingurita de sare dupa gust

Cartofi copti tip Acordeon

Tip:
  • De post
  • La cuptor
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 90 min
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Cartofii la cuptor sub forma de acordeon sunt niste cartofi copti deosebiti in special prin aspectul lor dar si datorita gustului placut si aromat. Sunt foarte usor de facut si incanta ochiul (dar si papilele gustative) oricarui oaspete venit la dvs. Si copiilor le vor place acesti cartofi.

Acesti cartofi copti fiind si un pic si sarati merg foarte bine cu bere, ca o gustare rapida, la un meci de fotbal, un film sau orice alte astfel de activitati. Trebuie doar sa curatiti cativa cartofi, sa adaugati doua, trei ingrediente si sa-i bagati la cuptor. Chiar e simplu. Sper sa va placa aceasta reteta.  Va dorim spor la treaba si pofta buna 🙂

 

(Vizualizari: 240 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam foarte bine cartofii. Nu conteaza ce tip de cartofi folositi, acestia pot fi cartofi albi sau rosii, cartofi noi, etc. Important este ca marimea cartofilor sa nu fie nici foarte mare, nici foarte mica.

2
Gata

Taiem cu un cutit fiecare cartof transversal, de-a latul lui, ca si cum l-am taia felii doar ca ne oprim cand ajungem la partea inferioara, lasand aproximativ un centimetru de cartof netaiat. Distanta dintre felii trebuie sa fie de aproximativ jumatate de centimetru. Procedam astfel cu fiecare cartof in parte iar la final ii asezam pe o tava intinsa.

3
Gata

Amestecam uleiul de masline cu ierburile aromate taiate marunt (daca le aveti proaspete) si ungem astfel cartofii cu ajutorul unei pensule. La final, punem tava in cuptorul incins in prealabil si ii lasam pana incep sa se desfaca usor, ca in imagine. Dupa ce s-au desfacut adaugam uleiul de masline amestecat cu ierburile aromate ramas intre feliile desfacute presarand la urma sare dupa gust. Ii lasam in cuptor pana ce capata o culoare aurie apoi ii scoatem si-i punem la racit. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
creier de porc pane
anterior
Creier de porc pane
crema de branza
urmator
Crema de branza
creier de porc pane
anterior
Creier de porc pane
crema de branza
urmator
Crema de branza

Adaugati comentariul dvs.