Ingrediente
-
1 litru suc de rosiivi-l recomand pe cel facut in casa
-
o ceasca mica de orez
-
o ceapa
-
doi morcovi
-
doua, trei crengute de busuioc verde
-
sare
-
piper negru macinat
Indicatii
Vreau sa va propun o supa super usor de facut, foarte gustoasa dar si usoara si sanatoasa in acelasi timp. Aceasta reteta de supa crema de rosii am mostenit-o de la mama mea. Desi sunt un iubitor al carnii (aproape de orice fel 🙂 ), simt nevoia uneori pana si eu sa mananc ceva mai usor. Trebuie sa recunosc totusi ca ciorba radauteana ramane una din supele / ciorbele mele separate. La aceasta supa eu am folosit suc de rosii facut in casa. Va recomand aceasta reteta de suc de rosii fara conservanti.
Haideti sa trecem impreuna la treaba si sa preparam o supa crema de rosii super gustoasa!
Pasi
1
Gata
|
Curatam, spalam si tocam ceapa. Morcovii, dupa ce i-am curatat, ii taiem mai intai in doua dupa care, fiecare bucata o vom taia pe lung in patru. Punem legumele intr-o oala adanca cu putin ulei. Lasam pe foc pana ce se inmoaie un pic ceapa dupa care putem adauga sucul de rosii si doua cani cu apa. |
2
Gata
|
Lasam sa fiarba cu capac cca 45 de minute la foc mediu spre mic. Atentie sa nu fierbeti prea mult supa, morcovii se vor inmuia prea tare. |
3
Gata
|
La final, stingem focul si adaugam cateva crengute intregi de busuioc verde. Le lasam in supa la infuzat cca 20 - 30 de minute dupa care le putem scoate. |