Supa crema de rosii cu morcov si orez

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Supa crema de rosii cu morcov si orez este o alegere delicioasa si usoara, perfecta pentru o masa sanatoasa. Aceasta supa cremoasa si savuroasa este potrivita pentru orice ocazie. Se poate servi calda sau rece, cu crutoane pentru o experienta completa.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Supa crema de rosii cu morcov si orez este o alegere delicioasa si usoara, perfecta pentru o masa sanatoasa. Aceasta supa cremoasa si savuroasa este potrivita pentru orice ocazie. Se poate servi calda sau rece, cu crutoane pentru o experienta completa.

Vreau sa va propun o supa super usor de facut, foarte gustoasa dar si usoara si sanatoasa in acelasi timp. Aceasta reteta de supa crema de rosii am mostenit-o de la mama mea. Desi sunt un iubitor al carnii (aproape de orice fel 🙂 ), simt nevoia uneori pana si eu sa mananc ceva mai usor. Trebuie sa recunosc totusi ca ciorba radauteana ramane una din supele / ciorbele mele separate. La aceasta supa eu am folosit suc de rosii facut in casa. Va recomand aceasta reteta de suc de rosii fara conservanti.

Haideti sa trecem impreuna la treaba si sa preparam o supa crema de rosii super gustoasa!

Supa crema de rosii cu morcov si orez

Supa crema de rosii cu morcov si orez

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Supa crema de rosii cu morcov si orez este o alegere delicioasa si usoara, perfecta pentru o masa sanatoasa. Aceasta supa cremoasa si savuroasa este potrivita pentru orice ocazie. Se poate servi calda sau rece, cu crutoane pentru o experienta completa.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 20 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe gratar
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam, spalam si tocam ceapa. Morcovii, dupa ce i-am curatat, ii taiem mai intai in doua dupa care, fiecare bucata o vom taia pe lung in patru. Punem legumele intr-o oala adanca cu putin ulei. Lasam pe foc pana ce se inmoaie un pic ceapa dupa care putem adauga sucul de rosii si doua cani cu apa.
  • Lasam sa fiarba cu capac cca 45 de minute la foc mediu spre mic. Atentie sa nu fierbeti prea mult supa, morcovii se vor inmuia prea tare.
    Spalam foarte bine orezul si il punem la fiert in supa. Il lasam sa fiarba aproximativ 10 – 15 minute. Nu prea mult, el va continua sa mai fiarba si dupa ce vom stinge focul. Adaugam sare si piper negru macinat dupa gust.
  • La final, stingem focul si adaugam cateva crengute intregi de busuioc verde. Le lasam in supa la infuzat cca 20 – 30 de minute dupa care le putem scoate.
    Supa merge servita si rece. De asemenea, va recomand sa o serviti cu crutoane. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 76kcal (4%)Carbohidrati: 18g (6%)Proteine: 2g (4%)Grasimi: 0.2gGrasimi saturate: 0.04gGrasimi polinesaturate: 0.1gGrasimi mononesaturate: 0.04gSodiu: 229mg (10%)Potasiu: 497mg (14%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 8g (9%)Vitamina A: 4212IU (84%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 34mg (41%)Calciu: 32mg (3%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 26mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: