Ciorba de perisoare contine este o ciorba cu carne care se poate prepara in orice sezon. Se poate face in mai multe feluri. Puteti face perisoarele din carne de pui, porc sau vita. Sau chiar amestec. Puteti acri ciorba cu bors sau nu, cum preferati.
Ciorba de perisoare contine este o ciorba cu carne care se poate prepara in orice sezon. Se poate face in mai multe feluri. Puteti face perisoarele din carne de pui, porc sau vita. Sau chiar amestec. Puteti acri ciorba cu bors sau nu, cum preferati.
Ciorba de perisoare – una din ciorbele mele preferate! Ciorba de perisoare este o ciorba ce poate fi acrita cu bors (nu este obligatoriu dar noua asa ne place) si contine niste bile (mai mici sau mai mari in functie de preferinte) facute din carne tocata (dupa preferinta: carne tocata de pui, vita, porc, etc.) si orez, numite perisoare. Este o ciorba delicioasa pe care eu (dar si toti musafirii care vin la noi la masa) o apreciez la nebunie. Ce-i drept, este un pic de munca dar la final realizezi ca merita pe deplin. Acuma, haideti sa trecem la treaba!
Ciorba de perisoare
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Ciorba de perisoare contine este o ciorba cu carne care se poate prepara in orice sezon. Se poate face in mai multe feluri. Puteti face perisoarele din carne de pui, porc sau vita. Sau chiar amestec. Puteti acri ciorba cu bors sau nu, cum preferati.
Se spala bine puiul si se pune la fiert, de preferat intr-o oala cu presiune. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de tara sau nu) se lasa la fiert aprox. 45 min. La final, se curata spuma, se scoate puiul si se adauga legumele taiate marunt. Lasam sa fiarba (cu capac) pana au fiert legumele.
Se clocoteste un pic orezul (atentie, sa nu-l fierbeti prea tare). Ceapa si doua legaturi de patrunjel se toaca marunt si se adauga cele doua oua, orezul si carnea tocata. Punem sare si piper dupa gust si amestecam bine. Aceasta compozitie rezultata se pune la frigider si se lasa la rece aproximativ jumatate de ora.
Scoatem compozitia din frigider si incepem sa formam, cu mana, niste bile de marime medie (3-4 cm.) pe care la punem la clocotit alaturi de legume si zeama rezultata lasandu-le sa fiarba la foc mic cca. 45 min. adaugand totodata sare, piper negru macinat si borsul acru. Optional, se pot adauga si taitei lati. De asemenea, se poate face si fara a o acri cu bors. Dupa ce au fiert si perisoarele, stingem focul si adaugam o legatura tocata marunt de patrunjel si una de leustean si lasam cu capac sa infuzeze timp de 20 – 30 de minute. Se poate servi cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.