0 0
Ciorba de perisoare

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
o ceapa
un ardei gras rosu
o legatura patrunjel verde
o legatura leustean verde
2 morcovi
un pastarnac
un sfert de telina
un pui nu este obligatoriu dar confera un gust mai bun.
1 litru bors
pentru perisoare
500g carne tocata de pui se poate folosi orice tip de carne tocata
o ceapa
3 linguri orez
2 oua
doua legaturi patrunjel verde se poate pune si mai mult, dupa gust

Ciorba de perisoare

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

  • pentru perisoare

Indicatii

Distribuie

Ciorba de perisoare – una din ciorbele mele preferate! Aceasta reteta deosebita, suta la suta romaneasca, este opera Roxanei, ei pot spune ca ii iese cel mai bine. Ciorba de perisoare este o ciorba ce poate fi acrita cu bors (nu este obligatoriu dar noua asa ne place) si contine niste bile (mai mici sau mai mari in functie de preferinte) facute din carne tocata (dupa preferinta: carne tocata de pui, vita, porc, etc.) si orez numite perisoare. Este o ciorba delicioasa pe care eu (dar si toti musafirii care vin la noi la masa) o apreciez la nebunie. Ce-i drept, este un pic de munca dar la final realizezi ca merita pe deplin. Acuma, haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 122 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Se spala bine puiul si se pune la fiert, de preferat intr-o oala cu presiune. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de tara sau nu) se lasa la fiert aprox. 45 min. La final, se curata spuma, se scoate puiul si se adauga legumele taiate marunt. Lasam sa fiarba (cu capac) pana au fiert legumele.

2
Gata

Se clocoteste un pic orezul (atentie, sa nu-l fierbeti prea tare). Ceapa si doua legaturi de patrunjel se toaca marunt si se adauga cele doua oua, orezul si carnea tocata. Punem sare si piper dupa gust si amestecam bine. Aceasta compozitie rezultata se pune la frigider si se lasa la rece aproximativ jumatate de ora.

3
Gata

Scoatem compozitia din frigider si incepem sa formam, cu mana, niste bile de marime medie (3-4 cm.) pe care la punem la clocotit alaturi de legume si zeama rezultata lasandu-le sa fiarba la foc mic cca. 45 min. adaugand totodata sare, piper negru macinat si borsul acru. Optional, se pot adauga si taitei lati. De asemenea, se poate face si fara a o acri cu bors. Dupa ce au fiert si perisoarele, stingem focul si adaugam o legatura tocata marunt de patrunjel si una de leustean si lasam cu capac sa infuzeze timp de 20 - 30 de minute. Se poate servi cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Ravioli cu smantana bacon si ciuperci
anterior
Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon
musaca
urmator
Musaca de cartofi cu sos de smantana si cascaval
Ravioli cu smantana bacon si ciuperci
anterior
Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon
musaca
urmator
Musaca de cartofi cu sos de smantana si cascaval

Adaugati comentariul dvs.