...
Background Image
1 0
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
600g pulpa de vita sa fie cat mai tanara vita pentru a fi si cat mai frageda
2 - 3 morcovi
o telina
o radacina de pastarnac
o legatura de patrunjel verde
1 - 2 ardei gras rosu
2 - 3 buc. de ceapa
4 - 5 cartofi
un borcan de ~400g cu fasole pastai verzi, rosii, galbene, cum va plac mai mult :)
sare dupa gust

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai este o ciorba ce merge minunat in orice sezon. Carnea de vita trebuie sa fie cat mai frageda, de aceea trebuie sa aveti grija cand o cumparati. Cel mai bine este sa va „puneti bine” pe langa un macelar din zona dvs. Daca aveti pe cineva care va poate furniza carne proaspata este si mai bine.
Aceasta reteta seamana foarte bine cu reteta de ciorba de vacuta pe care o puteti gasi aici. Va invit sa le studiati pe ambele si sa o alegeti pe aceea care credeti dvs. ca e mai potrivita. Sau, mai bine, sa faceti un „mixt” din ele si ne spuneti si noua ce a iesit 🙂
Haideti sa vedem despre ce este vorba.

(Vizualizari: 9.330 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este acela de a spala bine carnea si de a o pune la fiert. Carnea de vita fierbe mai greu decat cea de pui. Iar cu cat animalul a fost mai batran cu atat carnea va necesita un timp mai indelungat pentru a fierbe. Pentru a grabi procesul va recomandam sa folositi o oala sub presiune. Astfel, timpul se va scurta semnificativ: de la 2 - 3 ore la 1 ora sau poate mai putin (in functie de cat de tanara este carnea de vita). In cazul in care veti folosi o oala obisnuita, nu uitat ca din cand in cand, cu o paleta sau o sita, sa luati spuma cere se formeaza pe deasupra. La final vom socate carnea iar dupa ce s-a racorit o vom taia cubulete cu latura de 1 cm / 1cm si jumatate.

2
Gata

Pasul urmator este acela de a pregati legumele. Le spalam bine si incepem sa le tocam astfel: morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si radacina de patrunjel cubulete mici iar ceapa o tocam marunt. Cartofii ii vom taia cum am taiat si carnita de vita, respectiv in cuburi cu latura de 1cm / 1cm si jumatate.
Dupa ce le-am taiat / tocat, le punem la fiert in zeama de la carne si le lasam pe foc (cu capac) timp de 20 - 30 de minute. Este foarte important la orice ciorba / supa sa lasati capacul pe oala in timpul procesului de fierbere. Asta pentru a impiedica aromele sa paraseasca locul lor menit si anume ciorba / supa. :) Dupa ce legumele au fiert, adaugam cuburile de carne si fasolea pastai. Mai lasam pe foc sa fiarba timp de 10 - 15 minute la foc mic. Punem fasolea pastai la final pentru ca cea din comert este prefiarta iar daca o punem odata cu celelalte legume va fierbe prea tare.
La final stingem focul si lasam ciorba sa se racoreasca.

3
Gata

Dupa ce s-a racorit ciorba (dar sa fie inca calda spre fierbinte), spalam bine legatura de patrunjel, o tocam si o punem in oala. Punem capacul si mai lasam la infuzat timp de 10 - 15 minute dupa care ciorba poate fi servita. Sa nu puneti patrunjelul verde cat timp ciorba este prea fierbinte pentru ca acesta va fierbe si-si va pierde atat din aspect cat si din aromele si proprietatile pe care le are.
Aceasta ciorba merge foarte bine cu ardei iuti si / sau smantana.
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa
anterior
Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa
Pastrama din piept de pui facuta in casa
urmator
Pastrama din piept de pui facuta in casa
Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa
anterior
Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa
Pastrama din piept de pui facuta in casa
urmator
Pastrama din piept de pui facuta in casa
364929867