Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai este o ciorba delicioasa, preparata cu pulpa de vita si multe alte legume. Se serveste calda (noua ne place sa fie fierbinte), cu ardei iuti. Se poate adauga smantana.

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai este o ciorba delicioasa, preparata cu pulpa de vita si multe alte legume. Se serveste calda (noua ne place sa fie fierbinte), cu ardei iuti. Se poate adauga smantana.

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai este o ciorba ce merge minunat in orice sezon. Carnea de vita trebuie sa fie cat mai frageda, de aceea trebuie sa aveti grija cand o cumparati. Cel mai bine este sa va „puneti bine” pe langa un macelar din zona dvs. Daca aveti pe cineva care va poate furniza carne proaspata este si mai bine.
Aceasta reteta seamana foarte bine cu reteta de ciorba de vacuta pe care o puteti gasi aici. Va invit sa le studiati pe ambele si sa o alegeti pe aceea care credeti dvs. ca e mai potrivita. Sau, mai bine, sa faceti un „mixt” din ele si ne spuneti si noua ce a iesit 🙂

Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai este o ciorba delicioasa, preparata cu pulpa de vita si multe alte legume. Se serveste calda (noua ne place sa fie fierbinte), cu ardei iuti. Se poate adauga smantana.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore 30 minute
Timp total: 3 ore
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vita
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Primul pas este acela de a spala bine carnea si de a o pune la fiert. Carnea de vita fierbe mai greu decat cea de pui. Iar cu cat animalul a fost mai batran cu atat carnea va necesita un timp mai indelungat pentru a fierbe. Pentru a grabi procesul va recomandam sa folositi o oala sub presiune. Astfel, timpul se va scurta semnificativ: de la 2 – 3 ore la 1 ora sau poate mai putin (in functie de cat de tanara este carnea de vita). In cazul in care veti folosi o oala obisnuita, nu uitat ca din cand in cand, cu o paleta sau o sita, sa luati spuma cere se formeaza pe deasupra. La final vom socate carnea iar dupa ce s-a racorit o vom taia cubulete cu latura de 1 cm / 1cm si jumatate.
  • Pasul urmator este acela de a pregati legumele. Le spalam bine si incepem sa le tocam astfel: morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si radacina de patrunjel cubulete mici iar ceapa o tocam marunt. Cartofii ii vom taia cum am taiat si carnita de vita, respectiv in cuburi cu latura de 1cm / 1cm si jumatate.
    Dupa ce le-am taiat / tocat, le punem la fiert in zeama de la carne si le lasam pe foc (cu capac) timp de 20 – 30 de minute. Este foarte important la orice ciorba / supa sa lasati capacul pe oala in timpul procesului de fierbere. Asta pentru a impiedica aromele sa paraseasca locul lor menit si anume ciorba / supa. 🙂 Dupa ce legumele au fiert, adaugam cuburile de carne si fasolea pastai. Mai lasam pe foc sa fiarba timp de 10 – 15 minute la foc mic. Punem fasolea pastai la final pentru ca cea din comert este prefiarta iar daca o punem odata cu celelalte legume va fierbe prea tare.
    La final stingem focul si lasam ciorba sa se racoreasca.
  • Dupa ce s-a racorit ciorba (dar sa fie inca calda spre fierbinte), spalam bine legatura de patrunjel, o tocam si o punem in oala. Punem capacul si mai lasam la infuzat timp de 10 – 15 minute dupa care ciorba poate fi servita. Sa nu puneti patrunjelul verde cat timp ciorba este prea fierbinte pentru ca acesta va fierbe si-si va pierde atat din aspect cat si din aromele si proprietatile pe care le are.
    Aceasta ciorba merge foarte bine cu ardei iuti si / sau smantana.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 245kcal (12%)Carbohidrati: 35g (12%)Proteine: 21g (42%)Grasimi: 3g (5%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 0.3gGrasimi mononesaturate: 1gColesterol: 41mg (14%)Sodiu: 526mg (23%)Potasiu: 1163mg (33%)Fibre: 7g (29%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 4718IU (94%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 67mg (81%)Calciu: 76mg (8%)Fier: 6mg (33%)Magneziu: 65mg (16%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: