Ingrediente
-
un puide preferat sa fie crescut la tara
-
o telina
-
un pastarnac
-
3 morcovi
-
2 cartofi
-
un ardei gras rosu
-
2 buc. ceapa
-
1 litru de bors
-
o mana de taitei lati
-
doua legaturi de patrunjel verde
-
o legatura de leustean verde
Indicatii
Ca sa faci un bors de pui cat mai gustos, recomand puiul (sau o gaina chiar) crescut la tara. Iese un bors asa de gustos si de satios… Acest bors romanesc merge mancat fierbinte. Recomand sa-l serviti cu ardei iute. De asemenea, legumele trebuie sa fie cat mai proaspete cu putinta. Verdeturile sa fie si ele din belsug. Nu uitati de taitei, daca ii faceti dvs. in casa este si mai bine. Reteta implica un pic de munca, dar nu va speriati, rezultatul este unul pe masura. Chiar acum, in timp ce scriu aceasta reteta, imi ploua in gura cand ma gandesc la acest delicios bors de pui. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se spala foarte bine puiul, se portioneaza, si se pune intr-o oala mai mare la fiert. Curatam legumele: telina, pastarnacul, cartofii si doi morcovi si le punem intregi, langa pui, la fiert. Din cand in cand, cu o sita mai deasa sau cu o paleta, scoatem spuma ce se formeaza pe deasupra. Spre final, dupa ce carnea de pui a fiert, scoatem legumele si le aruncam. |
2
Gata
|
Legumele ramase: morcovul si ardeiul gras, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem cubulete si le punem in oala in care a ramas doar puiul. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba cu capac cca. 30 de minute, dupa care adaugam borsul. Mai lasam pe foc sa clocoteasca timp de un sfert de ora, 20 de minute, dupa care adaugam si taiteii. Dupa inca 10 minute putem opri focul. Lasam sa se racoreasca timp de jumatate de ora / o ora, dupa care adaugam patrunjelul si leusteanul tocat. Lasam cu capac sa infuzeze bine verdeturile dupa care se poate servi. Pofta buna! |