2 0
Bors de pui

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
un pui de preferat sa fie crescut la tara
o telina
un pastarnac
3 morcovi
2 cartofi
un ardei gras rosu
2 buc. ceapa
1 litru de bors
o mana de taitei lati
doua legaturi de patrunjel verde
o legatura de leustean verde

Bors de pui

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 10
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Ca sa faci un bors de pui cat mai gustos, recomand puiul (sau o gaina chiar) crescut la tara. Iese un bors asa de gustos si de satios… Acest bors romanesc merge mancat fierbinte. Recomand sa-l serviti cu ardei iute. De asemenea, legumele trebuie sa fie cat mai proaspete cu putinta. Verdeturile sa fie si ele din belsug. Nu uitati de taitei, daca ii faceti dvs. in casa este si mai bine. Reteta implica un pic de munca, dar nu va speriati, rezultatul este unul pe masura. Chiar acum, in timp ce scriu aceasta reteta, imi ploua in gura cand ma gandesc la acest delicios bors de pui. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 208 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Se spala foarte bine puiul, se portioneaza, si se pune intr-o oala mai mare la fiert. Curatam legumele: telina, pastarnacul, cartofii si doi morcovi si le punem intregi, langa pui, la fiert. Din cand in cand, cu o sita mai deasa sau cu o paleta, scoatem spuma ce se formeaza pe deasupra. Spre final, dupa ce carnea de pui a fiert, scoatem legumele si le aruncam.

2
Gata

Legumele ramase: morcovul si ardeiul gras, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem cubulete si le punem in oala in care a ramas doar puiul. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba cu capac cca. 30 de minute, dupa care adaugam borsul. Mai lasam pe foc sa clocoteasca timp de un sfert de ora, 20 de minute, dupa care adaugam si taiteii. Dupa inca 10 minute putem opri focul. Lasam sa se racoreasca timp de jumatate de ora / o ora, dupa care adaugam patrunjelul si leusteanul tocat. Lasam cu capac sa infuzeze bine verdeturile dupa care se poate servi. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Pui cu ananas
anterior
Pui cu ananas chinezesc
Piure de cartofi
urmator
Piure de cartofi cu unt si smantana
Pui cu ananas
anterior
Pui cu ananas chinezesc
Piure de cartofi
urmator
Piure de cartofi cu unt si smantana

Adaugă un comentariu

{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}