Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bors de pui

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invitam la o reteta traditionala de bors de pui. Merge bine alaturi de o paine proaspata si ardei iuti.

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invitam la o reteta traditionala de bors de pui. Merge bine alaturi de o paine proaspata si ardei iuti.

Ca sa faci un bors de pui cat mai gustos, recomand puiul (sau o gaina chiar) crescut la tara. Iese un bors asa de gustos si de satios… Acest bors romanesc merge mancat fierbinte. Recomand sa-l serviti cu ardei iute. De asemenea, legumele trebuie sa fie cat mai proaspete cu putinta. Verdeturile sa fie si ele din belsug. Nu uitati de taitei, daca ii faceti dvs. in casa este si mai bine. Reteta implica un pic de munca, dar nu va speriati, rezultatul este unul pe masura. Chiar acum, in timp ce scriu aceasta reteta, imi ploua in gura cand ma gandesc la acest delicios bors de pui.

De asemenea, va recomand cu caldura si reteta noastra de supa de pui cu galuste. Merita sa aruncati o privire!

Haideti sa trecem acum la treaba!

Bors de pui

Bors de pui

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Va invitam la o reteta traditionala de bors de pui. Merge bine alaturi de o paine proaspata si ardei iuti.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore 30 minute
Timp total: 3 ore
Portii: 10
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Se spala foarte bine puiul, se portioneaza, si se pune intr-o oala mai mare la fiert. Curatam legumele: telina, pastarnacul, cartofii si doi morcovi si le punem intregi, langa pui, la fiert. Din cand in cand, cu o sita mai deasa sau cu o paleta, scoatem spuma ce se formeaza pe deasupra. Spre final, dupa ce carnea de pui a fiert, scoatem legumele si le aruncam.
  • Legumele ramase: morcovul si ardeiul gras, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem cubulete si le punem in oala in care a ramas doar puiul. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba cu capac cca. 30 de minute, dupa care adaugam borsul. Mai lasam pe foc sa clocoteasca timp de un sfert de ora, 20 de minute, dupa care adaugam si taiteii. Dupa inca 10 minute putem opri focul. Lasam sa se racoreasca timp de jumatate de ora / o ora, dupa care adaugam patrunjelul si leusteanul tocat. Lasam cu capac sa infuzeze bine verdeturile dupa care se poate servi. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 138kcal (7%)Carbohidrati: 30g (10%)Proteine: 4g (8%)Grasimi: 1g (2%)Grasimi saturate: 0.2g (1%)Grasimi polinesaturate: 0.3gGrasimi mononesaturate: 0.2gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 9mg (3%)Sodiu: 161mg (7%)Potasiu: 667mg (19%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 4064IU (81%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 47mg (57%)Vitamina D: 0.03µgCalciu: 85mg (9%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 48mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: