0 0
Ciorba radauteana

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 pui de preferat de casa
2 morcovi
400g smantana cu cat este mai grasa cu atat este mai gustoasa
1 buc cartofi
2 oua
2 ardei gras rosu
3 catei usturoi
2 linguri Pentru mujdei otet Puteti face si mai mult mujdei, in functie de numarul de portii pe care le serviti
Pentru mujdei
3 catei usturoi
1 lingurita ulei
1 lingura apa

Ciorba radauteana

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:

Ciorba radauteana este una din ciorbele mele preferate, impreuna cu ciorba de burta si ciorba de afumatura.

  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Pentru mujdei

Indicatii

Distribuie

Ciorba radauteana este o ciorba foarte cunoscuta. Acesta este reteta mea cu care imi incant mai tot timpul musafirii ­čÖé Ciorba radauteana este o mancare romaneasca, specifica din nordul Moldovei. Aceasta reteta de ciorba este foarte asemanatoarea cu ciorba de burta doar ca se foloseste carne de pui. Recunosc, este ceva de munca pentru a prepara aceasta ciorba dar rezultatul este unul fantastic de gustos. Daca aveti pui de tara pentru prepararea acestei retete este si mai bine. Carnea de pui de tara, desi este un pic mai grasa si mai greu de fiert, este mult mai gustoasa! Acum, haideti sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 180 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata
60 min

Se spala foarte bine puiul, se curata si se spala bine legumele dupa care le punem pe toate intr-o oala (de preferat sub presiune) si se lasa la fiert cca. 60 min. Daca folositi pui de casa e bine sa lasati mai mult timp sa fiarba, cu inca cel putin 30 min. mai mult. Dupa ce s-au fiert (atat carnea cat si legumele) scoatem puiul si-l punem la racit.

2
Gata

Dupa ce s-a racit bine puiul incepem sa desprindem carnea de pe oase si sa o rupem in bucati (fasii). Carnea o punem la fiert inapoi in zeama care a ramas in oala.

3
Gata

Legumele, dupa ce s-au racorit, le pasam bine si le punem si pe ele in oala impreuna cu carnea de pui. Lasam sa mai fiarba un pic (cca. 20 min) cu capac.

4
Gata

Separam galbenusurile de albus si le amestecam bine cu smantana. La final, punem in ciorba cativa catei de usturoi zdrobiti, luam oala de pe foc si punem smantana amestecata cu cele doua galbenusuri si doua linguri de otet.

5
Gata

Amestecam bine si mai condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi, pasta de hrean, ardei iute.
Pofta buna!

6
Gata

Mujdeiul de usturoi

Dupa ce s-au curatat si spalat cateii de usturoi, ii zdrobim bine intr-o cana, turnam sare (dupa gust) si amestecam bine. Pe parcurs adaugam uleiul si apa pana ce obtinem o pasta omogena.

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
rulouri din piept de pui
anterior
Rulouri din piept de pui cu bacon si cascaval
omleta cu cascaval
urmator
Omleta cu cascaval
rulouri din piept de pui
anterior
Rulouri din piept de pui cu bacon si cascaval
omleta cu cascaval
urmator
Omleta cu cascaval

Adaugati comentariul dvs.