Ingrediente
-
1 puide preferat de casa
-
2 morcovi
-
400g smantanacu cat este mai grasa cu atat este mai gustoasa
-
1 buc cartofi
-
2 oua
-
2 ardei gras rosu
-
3 catei usturoi
-
2 linguri otetPuteti face si mai mult mujdei, in functie de numarul de portii pe care le serviti
-
2 buc ceapa
-
o leg. patrunjel verdetocat si pus la sfarsit
-
Pentru mujdei
-
3 catei usturoi
-
1 lingurita ulei
-
1 lingura apa
Indicatii
Ciorba radauteana este o ciorba foarte cunoscuta. Acesta este reteta mea cu care imi incant mai tot timpul musafirii 🙂 Ciorba radauteana este o mancare romaneasca, specifica din nordul Moldovei. Aceasta reteta de ciorba este foarte asemanatoarea cu ciorba de burta doar ca se foloseste carne de pui. Recunosc, este ceva de munca pentru a prepara aceasta ciorba dar rezultatul este unul fantastic de gustos. Daca aveti pui de tara pentru prepararea acestei retete este si mai bine. Carnea de pui de tara, desi este un pic mai grasa si mai greu de fiert, este mult mai gustoasa! Acum, haideti sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
60 min
|
Se spala foarte bine puiul, se curata si se spala bine legumele dupa care le punem pe toate intr-o oala (de preferat sub presiune) si se lasa la fiert cca. 60 min. Daca folositi pui de casa e bine sa lasati mai mult timp sa fiarba, cu inca cel putin 30 min. mai mult. Dupa ce s-au fiert (atat carnea cat si legumele) scoatem puiul si-l punem la racit. |
2
Gata
|
Dupa ce s-a racit bine puiul incepem sa desprindem carnea de pe oase si sa o rupem in bucati (fasii). Carnea o punem la fiert inapoi in zeama care a ramas in oala. |
3
Gata
|
Legumele, dupa ce s-au racorit, le pasam bine si le punem si pe ele in oala impreuna cu carnea de pui. Lasam sa mai fiarba un pic (cca. 20 min) cu capac. |
4
Gata
|
Separam galbenusurile de albus si le amestecam bine cu smantana. La final, punem in ciorba cativa catei de usturoi zdrobiti, luam oala de pe foc si punem smantana amestecata cu cele doua galbenusuri si doua linguri de otet. |
5
Gata
|
Amestecam bine si mai condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi, pasta de hrean, ardei iute. |
6
Gata
|
Mujdeiul de usturoiDupa ce s-au curatat si spalat cateii de usturoi, ii zdrobim bine intr-o cana, turnam sare (dupa gust) si amestecam bine. Pe parcurs adaugam uleiul si apa pana ce obtinem o pasta omogena. |