• Acasa
  • Porc
  • Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci
0 0
Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg muschi de porc sau cotlet ori pulpa de porc
300 ml smantana min 20% grasime
o ceapa
3 - 4 catei de usturoi
500g ciuperci brune sau albe -> champignon
sare
piper alb macinat
piper negru macinat
o lingura de unt min. 70% grasime
40 - 50 ml cognanc o sticluta mica mica
zeama de la jumatate de lamaie
cateva frunze de patrunjel verde

Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Astazi va propun o reteta bestial de buna pentru iubitorii de carne de porc. Este vorba de un muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci. Nu este greu de facut iar gustul este minunat. Puteti sa va impresionati musafirii lejer cu o astfel de reteta. Ca si garnitura va recomanda niste cartofi copti. In loc de muschi, bineinteles, puteti folosi fie cotlet de porc fara os fie pulpa de porc. In functie de ce gasiti la indemana. Important e sa fie cat mai proaspata carnea iar porcul cat mai tanar! Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!

(Vizualizari: 31 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este acela de a pregati carnea. O vom taia in felii groase de aproximativ 1 cm si jumatate. Nu prea subtiri dar nici prea groase. Dupa ce am taiat carnea o vom unge cu un pic de ulei de floarea soarelui sau de masline si o vom condimenta cu sare si piper. Puteti pune daca va place si un pic de cimbru sau rozmarin verde. O vom acoperi si o vom lasa la temperatura camerei cel putin jumatate de ora.

2
Gata

Vom praji acum feliile de carne in tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Nu uitati: carnea nu se pune la prajit imediat dupa ce este scoasa din frigider! Ea se lasa la temperatura camerei sa se aclimatizeze cel putin jumatate de ora, cum spunea si in pasul precedent. Lasam la prajit feliile cate doua, maximum 3 minute pe fiecare parte dupa care le vom scoate intr-un castron pe care-l vom acoperi cu folie de aluminiu. Astfel, procesul de coacere / gatire va mai continua cateva minute.

3
Gata

In uleiul / grasima din tigaie vom adauga o lingura de unt si vom cali ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce ceapa a devenit stralucitoare / sticloasa vom adauga cognacul. Acesta va da o aroma extraodinar de buna. Atentie, daca aveti detector de gaz in bucatarie este posibil sa porneasca. La mine a pornit pentru prima oara si recunosc ca m-am cam speriat - nu stiam ce se intampla...
Imediat dupa ce cognacul se va evapora vom pune si zeama de lamaie.

4
Gata

Ciupercile curatate (eu arunc si codita de la ciuperci, mi se pare prea lemnoasa) le vom pune peste ceapa si usturoiul calit. Adaugam sare si piper alb macinat dupa gust. Vom cali ciupercile dupa care vom adauga smantana. Vom lasa sa clocoteasca cateva minute dupa care putem adauga feliile de carne prajite. Mai lasam sa dea un clocot la foc mic dupa care putem sa stingem focul. Adaugam patrunjel verde tocat si lasam cu capac cateva minute sa infuzeze.
Se serveste cald. Puteti incerca cu mamaliga sau cu cartofi copti.

Pofta buna!

prop

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
supa crema de rosii
anterior
Supa crema de rosii cu morcov si orez
Copanele de pui la gratar cu legume
urmator
Copanele de pui la gratar cu legume
supa crema de rosii
anterior
Supa crema de rosii cu morcov si orez
Copanele de pui la gratar cu legume
urmator
Copanele de pui la gratar cu legume

Adaugă un comentariu