este ok:))
Ingrediente
-
1 kg muschi de porcsau cotlet ori pulpa de porc
-
300 ml smantanamin 20% grasime
-
o ceapa
-
3 - 4 catei de usturoi
-
500g ciuperci brunesau albe -> champignon
-
sare
-
piper alb macinat
-
piper negru macinat
-
o lingura de untmin. 70% grasime
-
40 - 50 ml cognanco sticluta mica mica
-
zeama de la jumatate de lamaie
-
cateva frunze de patrunjel verde
Indicatii
Astazi va propun o reteta bestial de buna pentru iubitorii de carne de porc. Este vorba de un muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci. Nu este greu de facut iar gustul este minunat. Puteti sa va impresionati musafirii lejer cu o astfel de reteta. Ca si garnitura va recomanda niste cartofi copti. In loc de muschi, bineinteles, puteti folosi fie cotlet de porc fara os fie pulpa de porc. In functie de ce gasiti la indemana. Important e sa fie cat mai proaspata carnea iar porcul cat mai tanar! Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!
Pasi
1
Gata
|
Primul pas este acela de a pregati carnea. O vom taia in felii groase de aproximativ 1 cm si jumatate. Nu prea subtiri dar nici prea groase. Dupa ce am taiat carnea o vom unge cu un pic de ulei de floarea soarelui sau de masline si o vom condimenta cu sare si piper. Puteti pune daca va place si un pic de cimbru sau rozmarin verde. O vom acoperi si o vom lasa la temperatura camerei cel putin jumatate de ora. |
2
Gata
|
Vom praji acum feliile de carne in tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Nu uitati: carnea nu se pune la prajit imediat dupa ce este scoasa din frigider! Ea se lasa la temperatura camerei sa se aclimatizeze cel putin jumatate de ora, cum spunea si in pasul precedent. Lasam la prajit feliile cate doua, maximum 3 minute pe fiecare parte dupa care le vom scoate intr-un castron pe care-l vom acoperi cu folie de aluminiu. Astfel, procesul de coacere / gatire va mai continua cateva minute. |
3
Gata
|
In uleiul / grasima din tigaie vom adauga o lingura de unt si vom cali ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce ceapa a devenit stralucitoare / sticloasa vom adauga cognacul. Acesta va da o aroma extraodinar de buna. Atentie, daca aveti detector de gaz in bucatarie este posibil sa porneasca. La mine a pornit pentru prima oara si recunosc ca m-am cam speriat - nu stiam ce se intampla... |
4
Gata
|
Ciupercile curatate (eu arunc si codita de la ciuperci, mi se pare prea lemnoasa) le vom pune peste ceapa si usturoiul calit. Adaugam sare si piper alb macinat dupa gust. Vom cali ciupercile dupa care vom adauga smantana. Vom lasa sa clocoteasca cateva minute dupa care putem adauga feliile de carne prajite. Mai lasam sa dea un clocot la foc mic dupa care putem sa stingem focul. Adaugam patrunjel verde tocat si lasam cu capac cateva minute sa infuzeze. |
2 Comentarii Ascunde comentariile
este ok:))
Ma bucur! Pofta buna!😎