Background Image
0 0
Snitel de porc cu sos alb

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg cotlet de porc
3 oua
5 catei de usturoi
500 ml bere bere blonda
150 g faina de grau
150 g pesmet
cateva crengute de cimbru verde
sare
piper alb macinat
Pt. sos
200 ml smantana min 20% grasime
50 g unt min. 80% grasime
50 g parmezan ras
cateva crengute de cimbru verde
3 catei de usturoi
zeama de la o jum. de lamaie
sare
piper alb macinat

Snitel de porc cu sos alb

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Pt. sos

Indicatii

Distribuie

Sincer sa fiu, am avut ceva emotii cand am gatit pentru prima oara aceasta reteta de snitel de porc cu sos alb. Frica mea era ca nu cumva carnea sa fie prea tare. Pentru a obtine niste snitele fragede, am folosit berea, ca in reteta de snitele de pui. Este o solutie foarte buna pentru fragezirea carnii, indiferent de tipul ei. E bine sa lasati carnea in bere impreuna cu restul condimentelor peste noapte, in frigider. Eu, sincer, nu am avut timp si am lasat-o doar o ora de data aceasta dar au iesit niste snitele foarte bune. Chiar mai bune decat ma asteptam 🙂
Haideti sa trecem la treaba acum!

(Vizualizari: 8.612 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este acela de a pregati carnea. Curatam cotletul de pielitele albe si eventualele parti de grasime, dupa care il taiem in felii groase de aproximativ 1 cm, 1cm si jumatate. Feliile le vom bate pe ambele parti. Eu folosesc deobicei o punga de plastic (sau un celofan / folie alimentara) pe care o asez peste feliile de carne inainte de a le bate cu ciocanul de snitele. Dupa ce le-am batut pe ambele parti, vom presara sare, piper negru macinat si cimbru verde. Vom curata usturoiul, il vom taia in bucati mai mari dupa care il vom amesteca cu carnea intr-un bol ceva mai mare. Adaugam la final berea, acoperim cu folie alimentara si punem in frigider. Trebuie lasat minim o ora la rece inainte de a le prepara dar recomand sa stea peste noapte.

2
Gata

Dupa ce am lasat carnea la rece o putem scoate la temperatura camerei, lasand-o cel putin jumatate de ora sa se aclimatizeze. Intre timp, pregatim 3 farfurii in care vom pune astfel: in prima faina, in a doua vom bate cele 3 oua cu furculita adaugand sare si piper negru macinat, iar in a treia pesmetul. Punem o tigaie cu fundul cat mai gros la incins. Turnam ulei de floarea soarelui din belsug. Dupe ce s-a incins bine uleiul, putem incepe sa punem snitele la prajit astfel: luam fiecare bucata de carne si o trecem pe ambele parti prin faina, apoi prin oul batut iar la final prin pesmet. O punem in tigaia incinsa si lasam snitelele pe fiecare parte la un foc mediu aproximativ 6 - 7 minute. Atentie sa nu ardeti snitelele prea tare. De asemenea, va recomand ca dupa doua ture sa schimbati uleiul din tigaie. Snitelele le vom scoate intr-un vas in care am pus inainte servete de bucatarie avand rolul de a absorbi excesul de ulei / grasime.

3
Gata

Sosul

Intr-o oala mica, punem smantana, cateva crengute de cimbru, usturoiul intreg (doar un pic strivit cu lama cutitului), untul, parmezanul ras, putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Lasati la foc foarte mic pana incepe sa fiarba. Atentie sa nu lasati sa fiarba prea mult si nici sa nu dati focul prea tare, riscati sa se taie smantana.

4
Gata

La servire, turnam sosul alb peste snitele. Merg foarte bine cu garnitura de cartofi prajiti, piure, cartofi wedges, etc. Puteti gasi pe site si reteta de snitele de pui.
Pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Tocanita din carne de porc cu piure
anterior
Tocanita din carne de porc cu piure
supa crema de rosii
urmator
Supa crema de rosii cu morcov si orez
Tocanita din carne de porc cu piure
anterior
Tocanita din carne de porc cu piure
supa crema de rosii
urmator
Supa crema de rosii cu morcov si orez

Adaugă un comentariu

364929867