Cantitati Gheorghe!!!
Ingrediente
- 1/2 kg carne tocata de porcsa nu fie prea grasa
- 1/2 kg carne tocata de vita
- doua oua
- 2 morcovi
- 2 cartofimarime medie
- o ceapamarime medie
- 6 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel verde
- o legatura de marar
- o cana ulei
- o lingurita sare
- o lingurita piper negru macinat
Indicatii
Fara doar si poate, ca si snitelele, as manca mai tot timpul chiftele. Li se mai spune si parjoale, parjolute, piftele, chiftelute, dar nu asta este important. Pentru ca este o mancare cu ingrediente diverse, au aparut de-a lungul timpului nenumarate feluri de a prepara aceasta reteta. Eu, personal, am invatat aceasta reteta inca din copilarie, de la un prieten foarte bun. Pe parcursul timpului am mai imbunatatit-o cum am crezut de cuviinta.
Chiftelele seamana un pic si cu perisioarele doar ca nu contin orez si nu sunt facute (de obicei) din carne de pui. In general, chiftelele se fac din carne de porc. Eu prefer sa amestec carnea tocata de porc cu vita. Astfel, ies un pic mai putin grase. De asemenea, mai exista si reteta de chiftelute de peste sau de pui. Cu aceste delicioase chiftelute se pot face retete si mai complexe, de exemplu chiftele cu sos (gasiti aici reteta), chiftele cu ceapa si maioneza, etc.
Acum ca am povestit un pic despre aceste delicioase chiftelute, haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1 Gata | Intr-un castron mai mare (ca sa ne fie usor de amestecat) punem carnea tocata, ouale, ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt si incepem sa amestecam cu mana. Cartofii si morcovii dupa ce-i curatam si-i spalam ii adaugam si pe ei in compozitie dandu-i printr-o razatoare mai fina. Zdrobim si usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie pe care le putem turti la final pentru a forma niste chiftelute usor plate. |
2 Gata | Intr-o tigaie mai inalta, punem uleiul la incins si adaugam chiftelele. Le lasam pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca dupa care le scoatem intr-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, punem si dupa fiecare tura de chiftelute scoase din tigaie. |
3 Gata | Chiftelele se pot servi fie simple, ca atare, fie cu garnitura de piure sau de orez. Muraturile merg si ele excelent alaturi de chiftelute. Pofta buna! |
2 Comentarii Ascunde comentariile
Cantitati Gheorghe!!!
??? Gasiti cantitatile in reteta!