Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Chiftele din carne de porc si vita

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste chiftele din carne de porc si vita pot fi servite atat ca o gustare rece, ca aperitiv, cat si ca un fel principal - chiftele cu sos.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste chiftele din carne de porc si vita pot fi servite atat ca o gustare rece, ca aperitiv, cat si ca un fel principal - chiftele cu sos.

Fara doar si poate, ca si snitelele, as manca mai tot timpul chiftele din carne de porc si vita. Li se mai spune si parjoale, parjolute, piftele, chiftelute, dar nu asta este important. Pentru ca este o mancare cu ingrediente diverse, au aparut de-a lungul timpului nenumarate feluri de a prepara aceasta reteta. Eu, personal, am invatat aceasta reteta inca din copilarie, de la un prieten foarte bun. Pe parcursul timpului am mai imbunatatit-o cum am crezut de cuviinta.

Chiftelele seamana un pic si cu perisioarele doar ca nu contin orez si nu sunt facute (de obicei) din carne de pui. In general, chiftelele se fac din carne de porc. Eu prefer sa amestec carnea tocata de porc cu vita. Astfel, ies un pic mai putin grase. De asemenea, mai exista si reteta de chiftelute de peste sau de pui. Cu aceste delicioase chiftelute se pot face retete si mai complexe, de exemplu chiftele cu sos (gasiti aici reteta), chiftele cu ceapa si maioneza, etc.
Acum ca am povestit un pic despre aceste delicioase chiftelute, haideti sa trecem la treaba!

Chiftele din carne de porc si vita

Chiftele din carne de porc si vita

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste chiftele din carne de porc si vita pot fi servite atat ca o gustare rece, ca aperitiv, cat si ca un fel principal – chiftele cu sos.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore
Timp total: 2 ore 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc, Vita
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Intr-un castron mai mare (ca sa ne fie usor de amestecat) punem carnea tocata, ouale, ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt si incepem sa amestecam cu mana. Cartofii si morcovii dupa ce-i curatam si-i spalam ii adaugam si pe ei in compozitie dandu-i printr-o razatoare mai fina. Zdrobim si usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie pe care le putem turti la final pentru a forma niste chiftelute usor plate.
  • Intr-o tigaie mai inalta, punem uleiul la incins si adaugam chiftelele. Le lasam pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca dupa care le scoatem intr-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, punem si dupa fiecare tura de chiftelute scoase din tigaie.
  • Chiftelele se pot servi fie simple, ca atare, fie cu garnitura de piure sau de orez. Muraturile merg si ele excelent alaturi de chiftelute. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 608kcal (30%)Carbohidrati: 15g (5%)Proteine: 25g (50%)Grasimi: 50g (77%)Grasimi saturate: 12g (75%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 31gGrasimi trans: 1gColesterol: 130mg (43%)Sodiu: 261mg (11%)Potasiu: 751mg (21%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 3421IU (68%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 25mg (30%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 66mg (7%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 47mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: