Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup este o gustare deosebita, preparata cu piept de pui fiert, maioneza si ketchup, amestecate pentru o pasta cremoasa si aromata. Este perfecta pentru mese speciale, servita pe paine prajita sau biscuiti sarati.
Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup

Prima oara cand am servit niste prieteni cu pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup intrebarea a fost: „Ce fel de peste este?” Va dati seama ca am inceput sa rad. Adevarul este ca si eu cand am gustat prima data aceasta pasta de pui deosebita nu reuseam sa identific toate ingredientele. Simteam doar ca-i buna. Bineinteles, mi-a placut asa de mult incat am cerut reteta. Acum facem aceasta pasta de pui in special la mese mai deosebite pentru a ne incanta oaspetii.
Aceasta pasta puteti sa o folositi si la ouale umplute. Gasiti aici reteta pentru a va fi mai usor.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup este o gustare deosebita, preparata cu piept de pui fiert, maioneza si ketchup, amestecate pentru o pasta cremoasa si aromata. Este perfecta pentru mese speciale, servita pe paine prajita sau biscuiti sarati.
Portii:
Distribuie pe Facebook
Printeaza
Pin
Evalueaza reteta
Echipament
- 1 castron
- 1 masina de tocat sau blender
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 100 ml ketchup
- 1/2 lingurita sare (dupa gust)
- 1/3 lingurita piper negru macinat (dupa gust)
Instructiuni
- Primul pas este sa punem pieptul de pui la fiert. Noi folosim o oala sub presiune. Carnea fierbe mult mai repede. Dupa ce oala incepe sa scoata aburi (sa fluiere cum spuneam eu cand eram de-o varsta mai frageda) o mai lasam pe foc timp de 20 – 30 de minute. Daca este din pui crescut la tara va recomandam sa mariti timpul de fierbere la 40 – 50 de minute.
Maioneza
- Intre timp vom face putina maioneza, aproximativ 150 – 200g. O vom face dupa aceasta reteta doar ca, bineinteles, cu cantitatile mentionate aici.Pe scurt:– Se fierbe oul tare si se zdrobeste galbenusul cu sare.– Se adauga mustar si zahar, apoi se amesteca bine. Se incorporeaza zeama de lamaie si uleiul, putin cate putin, amestecand continuu.– Se adauga un galbenus de ou crud pentru o textura mai cremoasa. Daca se taie, se continua sa se amestece in acelasi sens si se adauga inca un galbenus de ou.
- Dupa ce am fiert pieptul de pui si l-am racit il vom da prin masina de tocat. Daca aveti o masina de tocat electrica este si mai bine. Castigati timp. La final, amestecam pieptul de pui cu maioneza si vom adauga ketckup pana ce culoarea va fi una rozalie. Condimentam cu sare si piper dupa gust.Aceasta pasta merge foarte bine pe paine prajita sau biscuiti sarati. Speram sa va placa. Pofta buna!P.S. Daca vreti sa va incantati musafirii si cu un desert mai deosebit va recomandam aceasta reteta de tort de portocale.
Nutritie per portie
Calorii: 225kcal (11%)Carbohidrati: 7g (2%)Proteine: 10g (20%)Grasimi: 18g (28%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 14gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 79mg (26%)Sodiu: 621mg (27%)Potasiu: 235mg (7%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 182IU (4%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 11mg (13%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 19mg (2%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 16mg (4%)
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!