Ingrediente
-
un piept de pui
-
100 ml ketchup
-
sare
-
piper negru macinat
-
Pt. maioneza
-
doua oua
-
100 ml uleisau chiar mai putin
-
o lamaiepentru zeama
-
o lingurita rasa de zahar
-
o lingurita cu mustar
-
sare
Indicatii
Prima oara cand am servit niste prieteni cu pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup intrebarea a fost: „Ce fel de peste este?” Va dati seama ca am inceput sa rad. Adevarul este ca si eu cand am gustat prima data aceasta pasta de pui deosebita nu reuseam sa identific toate ingredientele. Simteam doar ca-i buna. Bineinteles, mi-a placut asa de mult incat am cerut reteta. Acum facem aceasta pasta de pui in special la mese mai deosebite pentru a ne incanta oaspetii.
Aceasta pasta puteti sa o folositi si la ouale umplute. Gasiti aici reteta pentru a va fi mai usor.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1
Gata
|
Primul pas este sa punem pieptul de pui la fiert. Noi folosim o oala sub presiune ca aceasta. Carnea fierbe mult mai repede. Dupa ce oala incepe sa scoata aburi (sa fluiere cum spuneam eu cand eram de-o varsta mai frageda) o mai lasam pe foc timp de 20 - 30 de minute. Daca este din pui crescut la tara va recomandam sa mariti timpul de fierbere la 40 - 50 de minute. |
2
Gata
|
MaionezaIntre timp vom face putina maioneza, aproximativ 150 - 200g. O vom face dupa aceasta reteta doar ca, bineinteles, cu cantitatile mentionate aici. |
3
Gata
|
Dupa ce am fiert pieptul de pui si l-am racit il vom da prin masina de tocat. Daca aveti o masina de tocat electrica ca aceasta este si mai bine. Castigati timp. La final, amestecam pieptul de pui cu maioneza si vom adauga ketckup pana ce culoarea va fi una rozalie. Condimentam cu sare si piper dupa gust. |