0 0
Iahnie de fasole (fasole batuta)

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg fasole
2 kg ceapa
200 ml ulei
doua gamalii usturoi
doua lingurite sare mai multa sau mai putina, dupa gust

Iahnie de fasole (fasole batuta)

Tip:
  • De post
  • Pe aragaz
  • Prajit
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 10
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Cand vine vorba de mancare cu fasole aceasta reteta de iahnie este una din retetele mele preferate. Nu de putine ori mi se intampla sa nu ma mai pot opri din mancat. In special cand mananc cu paine prajita. Si sa nu uitam ca este si o mancare de post. Nu facem foarte des fasole batuta dar cand facem am grija sa-mi potolesc pofta pentru urmatoarele luni. Cred ca cu totii am mancat cel putin odata iahnie de fasole. Cu siguranta sunt si diferite variante ale aceste retete dar eu am sa va prezint varianta mea. Este una destul de simpla dar extrem de gustoasa, va garantez! Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 237 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu o apa fierbinte! Repetati procesul de 3 ori. Din ultima apa fiarta, pastram cca. 500 ml separat, intr-o cana.

2
Gata

Tocam ceapa pestisori dupa care o punem intr-o tigaie la prajit. O prajim pana se schimba la culoare devenind astfel maronie. Atentie, sa nu o ardeti totusi prea tare!

3
Gata

Fasolea fiarta o dam prin masina de tocat carne si o amestecam bine cu usturoiul zdrobit, sare si ulei. Completam cu apa ramasa din timpul fierberii fasolei pana ce compozitia devine o pasta tartinabila.

4
Gata

Punem pasta (iahnia) rezultata in castroane (de preferat de sticla cu capac) peste care adaugam ceapa prajita. Se serveste pe paine (recomand paine prajita). Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
pasta de ton cu ceapa
anterior
Pasta de ton cu ceapa
oua umplute
urmator
Oua umplute
pasta de ton cu ceapa
anterior
Pasta de ton cu ceapa
oua umplute
urmator
Oua umplute

Adaugati comentariul dvs.