Ingrediente
-
1 kg fasole
-
2 kg ceapa
-
200 ml ulei
-
doua gamalii usturoi
-
doua lingurite saremai multa sau mai putina, dupa gust
Indicatii
Cand vine vorba de mancare cu fasole aceasta reteta de iahnie este una din retetele mele preferate. Nu de putine ori mi se intampla sa nu ma mai pot opri din mancat. In special cand mananc cu paine prajita. Si sa nu uitam ca este si o mancare de post. Nu facem foarte des fasole batuta dar cand facem am grija sa-mi potolesc pofta pentru urmatoarele luni. Cred ca cu totii am mancat cel putin odata iahnie de fasole. Cu siguranta sunt si diferite variante ale aceste retete dar eu am sa va prezint varianta mea. Este una destul de simpla dar extrem de gustoasa, va garantez! Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu o apa fierbinte! Repetati procesul de 3 ori. Din ultima apa fiarta, pastram cca. 500 ml separat, intr-o cana. |
2
Gata
|
Tocam ceapa pestisori dupa care o punem intr-o tigaie la prajit. O prajim pana se schimba la culoare devenind astfel maronie. Atentie, sa nu o ardeti totusi prea tare! |
3
Gata
|
Fasolea fiarta o dam prin masina de tocat carne si o amestecam bine cu usturoiul zdrobit, sare si ulei. Completam cu apa ramasa din timpul fierberii fasolei pana ce compozitia devine o pasta tartinabila. |
4
Gata
|
Punem pasta (iahnia) rezultata in castroane (de preferat de sticla cu capac) peste care adaugam ceapa prajita. Se serveste pe paine (recomand paine prajita). Pofta buna! |