Ingrediente
-
Chiftelutele
- 1/2 kg carne tocata de porc
- 1/2 kg carne tocata de vita
- doua oua
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- o ceapa
- 6 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel verde
- o legatura de marar
- o cana de ulei
- o lingurita de saredupa gust
- o lingurita de piper negru macinatdupa gust
-
Sosul
- 5 linguri de ulei
- 4 - 5 catei de usturoi
- doua linguri de otet
- 3 linguri de pasta de tomate
- doua linguri de faina de grau
- cateva frunze de tarhon
- un praf de saredupa gust
- un praf de piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Reteta de chiftele cu sos (sau chiftele marinate) imi aduce aminte de copilarie… Cand eram mici, o „bazaiam” mai mereu pe mama sa ne facea chiftelute cu sos. Ne placeau la nebunie! Astfel, cu timpul, am invatat si noi (eu cu sora mea) sa facem chiftelute marinate. Reteta este simpla, doar ca dureaza ceva timp pana facem chiftelutele. In functie de preferinte, puteti face chiftelutele din carne de porc, vita, pui, peste si asa mai departe. Noi deobicei facem parjolutele din carne de porc amestecata cu carne de vita (gasiti aici reteta). Daca doriti sa le faceti din carne de pui, gasiti aici o alta reteta super faina. Aceste chiftelute le puteti coace si la cuptor, ca in aceasta reteta.
Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1 Gata 3 ore | ChiftelutelePrima oara vom face chiftelutele folosind aceasta reteta. Cum spuneam mai sus, acest sos merge la orice tip de chiftelute, fie ca sunt de porc, pui, vita, etc. |
2 Gata 30 min | SosulIntr-o oala mai adanca, punem uleiul la incins. Cand acesta s-a incins, adaugam cele doua linguri de faina si amestecam pana cand faina incepe sa-si schimbe usor culoarea. Adaugam o cana de apa rece peste faina si continuam sa amestecm. Adaugam pasta de tomate, usturoiul tocat foarte marunt si otetul. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 - 15 minute. La final, adaugam frunzele de tarhon si condimentam cu sare si piper. Daca doriti sa faceti mai mult sos, dublati cantitatea de pasta de tomate si de apa. |
3 Gata | In oala cu sos adaugam chiftelutele, amestecm un pic si mai lasam pe foc timp de 5 - 10 minute. Daca doriti sa serviti aceasta mancare intr-un mod mai estetic, puteti pune sosul peste chiftelute in momentul servirii, direct in farfurii. Muraturile (castraveti, gogonele, etc.) merg foarte bine la aceasta delicioasa mancare. Va dorim pofta buna! |