0 0
Chiftele cu sos

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
Chiftelutele
1/2 kg carne tocata de porc
1/2 kg carne tocata de vita
doua oua
2 morcovi
2 cartofi
o ceapa
6 catei de usturoi
o legatura de patrunjel verde
o legatura de marar
o cana de ulei
o lingurita de sare dupa gust
o lingurita de piper negru macinat dupa gust
Sosul
5 linguri de ulei
4 - 5 catei de usturoi
doua linguri de otet
3 linguri de pasta de tomate
doua linguri de faina de grau
cateva frunze de tarhon
un praf de sare dupa gust
un praf de piper negru macinat dupa gust

Chiftele cu sos

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 3-4 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Chiftelutele

  • Sosul

Indicatii

Distribuie

Reteta de chiftele cu sos (sau chiftele marinate) imi aduce aminte de copilarie… Cand eram mici, o „bazaiam” mai mereu pe mama sa ne facea chiftelute cu sos. Ne placeau la nebunie! Astfel, cu timpul, am invatat si noi (eu cu sora mea) sa facem chiftelute marinate. Reteta este simpla, doar ca dureaza ceva timp pana facem chiftelutele. In functie de preferinte, puteti face chiftelutele din carne de porc, vita, pui, peste si asa mai departe. Noi deobicei facem parjolutele din carne de porc amestecata cu carne de vita (gasiti aici reteta). Daca doriti sa le faceti din carne de pui, gasiti aici o alta reteta super faina. Aceste chiftelute le puteti coace si la cuptor, ca in aceasta reteta.

Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 160 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata
3 ore

Chiftelutele

Prima oara vom face chiftelutele folosind aceasta reteta. Cum spuneam mai sus, acest sos merge la orice tip de chiftelute, fie ca sunt de porc, pui, vita, etc.

2
Gata
30 min

Sosul

Intr-o oala mai adanca, punem uleiul la incins. Cand acesta s-a incins, adaugam cele doua linguri de faina si amestecam pana cand faina incepe sa-si schimbe usor culoarea. Adaugam o cana de apa rece peste faina si continuam sa amestecm. Adaugam pasta de tomate, usturoiul tocat foarte marunt si otetul. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 - 15 minute. La final, adaugam frunzele de tarhon si condimentam cu sare si piper. Daca doriti sa faceti mai mult sos, dublati cantitatea de pasta de tomate si de apa.

3
Gata

In oala cu sos adaugam chiftelutele, amestecm un pic si mai lasam pe foc timp de 5 - 10 minute. Daca doriti sa serviti aceasta mancare intr-un mod mai estetic, puteti pune sosul peste chiftelute in momentul servirii, direct in farfurii. Muraturile (castraveti, gogonele, etc.) merg foarte bine la aceasta delicioasa mancare. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
suc de rosii fara conservanti
anterior
Suc de rosii fara conservanti
Salata cu ou, telemea si ridichi
urmator
Salata cu ou, telemea si ridichi
suc de rosii fara conservanti
anterior
Suc de rosii fara conservanti
Salata cu ou, telemea si ridichi
urmator
Salata cu ou, telemea si ridichi

Adaugati comentariul dvs.