Reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este foarte asemanatoarea cu reteta de pui cu smantana. Doar ca de aceasta data vom folosi pulpe de pui in loc de piept de pui. De asemenea, vom adauga si ciuperci in reteta noastra. Aceasta mancare pur romaneasca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si foarte consistenta. Si de aceasta data, la fel ca in mai toate retetele noastre, recomand folosirea smantanii de min. 20% grasime sau de casa. Mamaliguta este de asemenea foarte potrivita in cazul in care nu doriti sa mancati cu paine. Haideti sa trecem la treaba!
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceasta reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este una foarte consistenta. Se poate manca cu paine sau cu mamaliga, dupa preferintele dvs.
Spalam bine si punem la fiert cateva minute pulpele de pui. Dupa ce au fiert un pic le taiem si le prajim cateva minute in ulei. Adaugam si ciupercile spalate si taiate feliute.
Separat, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, sa devina un pic aurie, adaugam lingura de faina si amestecam bine. Adaugam smantana si continuam sa amestecam la foc mic cat mai bine. Daca doriti sa iasa sosul de smantana mai subtire puteti adauga supa rezultata din timpul firberii carnii de pui. Zdrobim cateii de usturoi si ii adaugam si pe ei in smantana. Punem sare dupa gust.
La final, adaugam pulpele de pui prajite impreuna cu ciupercile, mai lasam sa fiarba foarte putin dupa care putem stinge focul. De asemenea, recomandam condimentarea cu piper negru macinat. Se serveste cald cu mamaliga sau cu paine, in functie de preferinte bineinteles. Pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.