Ciulama de pui cu smantana si ciuperci

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este una foarte consistenta. Se poate manca cu paine sau cu mamaliga, dupa preferintele dvs.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este una foarte consistenta. Se poate manca cu paine sau cu mamaliga, dupa preferintele dvs.

Reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este foarte asemanatoarea cu reteta de pui cu smantana. Doar ca de aceasta data vom folosi pulpe de pui in loc de piept de pui. De asemenea, vom adauga si ciuperci in reteta noastra. Aceasta mancare pur romaneasca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si foarte consistenta. Si de aceasta data, la fel ca in mai toate retetele noastre, recomand folosirea smantanii de min. 20% grasime sau de casa. Mamaliguta este de asemenea foarte potrivita in cazul in care nu doriti sa mancati cu paine. Haideti sa trecem la treaba!

Ciulama de pui cu smantana si ciuperci

Ciulama de pui cu smantana si ciuperci

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este una foarte consistenta. Se poate manca cu paine sau cu mamaliga, dupa preferintele dvs.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 20 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam bine si punem la fiert cateva minute pulpele de pui. Dupa ce au fiert un pic le taiem si le prajim cateva minute in ulei. Adaugam si ciupercile spalate si taiate feliute.
  • Separat, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, sa devina un pic aurie, adaugam lingura de faina si amestecam bine. Adaugam smantana si continuam sa amestecam la foc mic cat mai bine. Daca doriti sa iasa sosul de smantana mai subtire puteti adauga supa rezultata din timpul firberii carnii de pui. Zdrobim cateii de usturoi si ii adaugam si pe ei in smantana. Punem sare dupa gust.
  • La final, adaugam pulpele de pui prajite impreuna cu ciupercile, mai lasam sa fiarba foarte putin dupa care putem stinge focul. De asemenea, recomandam condimentarea cu piper negru macinat. Se serveste cald cu mamaliga sau cu paine, in functie de preferinte bineinteles. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 750kcal (38%)Carbohidrati: 7g (2%)Proteine: 30g (60%)Grasimi: 67g (103%)Grasimi saturate: 24g (150%)Grasimi polinesaturate: 7gGrasimi mononesaturate: 30gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 239mg (80%)Sodiu: 289mg (13%)Potasiu: 482mg (14%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 1111IU (22%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 2mg (2%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 68mg (7%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 44mg (11%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: