Reteta e delicioasa,dar pană la urmă se face cu piept de pui sau cu pulpe?
Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui fara os
- 400g smantanamin. 20% grasime
- 200g ciuperci champignonsau alt sortiment
- 3 catei de usturoi
- o ceapa
- o lingura de faina de grau
- cateva lingura de ulei
Indicatii
Reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este foarte asemanatoarea cu reteta de pui cu smantana. Doar ca de aceasta data vom folosi pulpe de pui in loc de piept de pui. De asemenea, vom adauga si ciuperci in reteta noastra. Aceasta mancare pur romaneasca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si foarte consistenta. Si de aceasta data, la fel ca in mai toate retetele noastre, recomand folosirea smantanii de min. 20% grasime sau de casa. Mamaliguta este de asemenea foarte potrivita in cazul in care nu doriti sa mancati cu paine. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1 Gata | Spalam bine si punem la fiert cateva minute pulpele de pui. Dupa ce au fiert un pic le taiem si le prajim cateva minute in ulei. Adaugam si ciupercile spalate si taiate feliute. |
2 Gata | Separat, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, sa devina un pic aurie, adaugam lingura de faina si amestecam bine. Adaugam smantana si continuam sa amestecam la foc mic cat mai bine. Daca doriti sa iasa sosul de smantana mai subtire puteti adauga supa rezultata din timpul firberii carnii de pui. Zdrobim cateii de usturoi si ii adaugam si pe ei in smantana. Punem sare dupa gust. |
3 Gata | La final, adaugam pulpele de pui prajite impreuna cu ciupercile, mai lasam sa fiarba foarte putin dupa care putem stinge focul. De asemenea, recomandam condimentarea cu piper negru macinat. Se serveste cald cu mamaliga sau cu paine, in functie de preferinte bineinteles. Pofta buna! |
2 Comentarii Ascunde comentariile
Reteta e delicioasa,dar pană la urmă se face cu piept de pui sau cu pulpe?
Cu pulpe de pui, evidend. Unde ai vazut pipet de pui Lumi ?! :)) 😛