• Acasa
  • Pui
  • Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
1 0
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg pulpe de pui fara os
400g smantana min. 20% grasime
200g ciuperci champignon sau alt sortiment
3 catei de usturoi
o ceapa
o lingura de faina de grau
cateva lingura de ulei

Ciulama de pui cu smantana si ciuperci

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Reteta de ciulama de pui cu smantana si ciuperci este foarte asemanatoarea cu reteta de pui cu smantana. Doar ca de aceasta data vom folosi pulpe de pui in loc de piept de pui. De asemenea, vom adauga si ciuperci in reteta noastra. Aceasta mancare pur romaneasca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si foarte consistenta. Si de aceasta data, la fel ca in mai toate retetele noastre, recomand folosirea smantanii de min. 20% grasime sau de casa. Mamaliguta este de asemenea foarte potrivita in cazul in care nu doriti sa mancati cu paine. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 840 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam bine si punem la fiert cateva minute pulpele de pui. Dupa ce au fiert un pic le taiem si le prajim cateva minute in ulei. Adaugam si ciupercile spalate si taiate feliute.

2
Gata

Separat, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea, sa devina un pic aurie, adaugam lingura de faina si amestecam bine. Adaugam smantana si continuam sa amestecam la foc mic cat mai bine. Daca doriti sa iasa sosul de smantana mai subtire puteti adauga supa rezultata din timpul firberii carnii de pui. Zdrobim cateii de usturoi si ii adaugam si pe ei in smantana. Punem sare dupa gust.

3
Gata

La final, adaugam pulpele de pui prajite impreuna cu ciupercile, mai lasam sa fiarba foarte putin dupa care putem stinge focul. De asemenea, recomandam condimentarea cu piper negru macinat. Se serveste cald cu mamaliga sau cu paine, in functie de preferinte bineinteles. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
chiftele
anterior
Chiftele din carne de porc si vita
salata de icre cu ceapa
urmator
Salata de icre cu ceapa
chiftele
anterior
Chiftele din carne de porc si vita
salata de icre cu ceapa
urmator
Salata de icre cu ceapa

2 Comentarii Ascundeti comentariile

Adaugati comentariul dvs.