0 0
Chiftelute din carne de pui

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg carne tocata de pui
doua oua
doi morcovi
doi cartofi
o ceapa
o gamalie de usturoi
o legatura de patrunjel verde sau doua
o legatura de marar
o cana de ulei
o lingura cu varf de pesmet
doua / trei lingurite de sare dupa gust
1 sau 2 lingurite de piper negru macinat dupa gust

Chiftelute din carne de pui

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Reteta de chiftelute din carne de pui este foarte asemanatoare cu reteta de chiftele din carne de porc si vita pe care o puteti gasi aici. In aceasta reteta noi adaugam si o lingura de pesmet. Astfel, ele devin la final usor crocante. Chiar daca nu contin carnea preferata a romanului – carnea de porc – aceste chiftelute sunt si ele cel putin la fel de gustoase. Sincer, noi nu putem spune care sunt mai bune, va lasam pe dvs. sa incercati ambele retete si sa ne spuneti si noua parerea dvs. Cert este, ca in doua zile mancam un castron intreg cu aceste delicioase parjolute.  Sau poate chiar mai repede. Iar daca mai avem si musafiri… Data urmatoare vom incerca si o reteta mai noua, de chiftelute cu carne de peste. Suntem si noi curios sa vedem ce iese. Nu am mai facut niciodata. Haideti sa trecem acum la treaba!

(Vizualizari: 153 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam, spalam si tocam ceapa marunt si o punem intr-un castron (sa fie un castron mai marisor pentru a ne fi usor la amestecat) impreuna cu carnea tocata de pui si cele doua oua. Spalam legaturile de mar si patrunjel dupa care le tocam marunt si le punem peste carnea tocata. Cartofii si morcovii, dupa ce-i curatam si-i spalam bine, ii adaugam si pe ei in compozitie dandu-i printr-o razatoare fina. Zdrobim usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. La final, adaugam si lingura de pesmet. Pesmetul face chiftelutele sa fie usor crocante. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie pe care le putem turti la final pentru a forma niste chiftelute usor plate. Pentru a nu se lipi compozitia de maini, puneti-va la indemana un castron cu apa, iar din cand in cand, inmuiati-va mainile in el.

2
Gata

Intr-o tigaie mai inalta, punem uleiul de floarea soarelui la incins si adaugam chiftelele. Le lasam la prajit pe fiecare parte pana incep sa se rumeneasca usor dupa care le scoatem intr-un castron. Atentie, sa nu le lasati prea tare pentru ca se vor usca / arde! Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei, noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, punem si dupa fiecare tura de chiftelute scoase din tigaie. Va recomandam si dvs.

3
Gata

Chiftelele se pot servi fie simple, ca atare (merg foarte bine cu mustar), cu sos (chiftele marinate - gasiti aici reteta), fie cu garnitura de piure sau de orez. Muraturile merg si ele excelent alaturi de chiftelute. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Supa crema de ciuperci
anterior
Supa crema de ciuperci
Paste cu ton
urmator
Paste cu ton
Supa crema de ciuperci
anterior
Supa crema de ciuperci
Paste cu ton
urmator
Paste cu ton

Adaugati comentariul dvs.