Ingrediente
-
1 kg carne tocata de pui
-
doua oua
-
doi morcovi
-
doi cartofi
-
o ceapa
-
o gamalie de usturoi
-
o legatura de patrunjel verdesau doua
-
o legatura de marar
-
o cana de ulei
-
o lingura cu varf de pesmet
-
doua / trei lingurite de saredupa gust
-
1 sau 2 lingurite de piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Reteta de chiftelute din carne de pui este foarte asemanatoare cu reteta de chiftele din carne de porc si vita pe care o puteti gasi aici. In aceasta reteta noi adaugam si o lingura de pesmet. Astfel, ele devin la final usor crocante. Chiar daca nu contin carnea preferata a romanului – carnea de porc – aceste chiftelute sunt si ele cel putin la fel de gustoase. Sincer, noi nu putem spune care sunt mai bune, va lasam pe dvs. sa incercati ambele retete si sa ne spuneti si noua parerea dvs. Cert este, ca in doua zile mancam un castron intreg cu aceste delicioase parjolute. Sau poate chiar mai repede. Iar daca mai avem si musafiri… Data urmatoare vom incerca si o reteta mai noua, de chiftelute cu carne de peste. Suntem si noi curios sa vedem ce iese. Nu am mai facut niciodata. Haideti sa trecem acum la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Curatam, spalam si tocam ceapa marunt si o punem intr-un castron (sa fie un castron mai marisor pentru a ne fi usor la amestecat) impreuna cu carnea tocata de pui si cele doua oua. Spalam legaturile de mar si patrunjel dupa care le tocam marunt si le punem peste carnea tocata. Cartofii si morcovii, dupa ce-i curatam si-i spalam bine, ii adaugam si pe ei in compozitie dandu-i printr-o razatoare fina. Zdrobim usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. La final, adaugam si lingura de pesmet. Pesmetul face chiftelutele sa fie usor crocante. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie pe care le putem turti la final pentru a forma niste chiftelute usor plate. Pentru a nu se lipi compozitia de maini, puneti-va la indemana un castron cu apa, iar din cand in cand, inmuiati-va mainile in el. |
2
Gata
|
Intr-o tigaie mai inalta, punem uleiul de floarea soarelui la incins si adaugam chiftelele. Le lasam la prajit pe fiecare parte pana incep sa se rumeneasca usor dupa care le scoatem intr-un castron. Atentie, sa nu le lasati prea tare pentru ca se vor usca / arde! Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei, noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, punem si dupa fiecare tura de chiftelute scoase din tigaie. Va recomandam si dvs. |
3
Gata
|
Chiftelele se pot servi fie simple, ca atare (merg foarte bine cu mustar), cu sos (chiftele marinate - gasiti aici reteta), fie cu garnitura de piure sau de orez. Muraturile merg si ele excelent alaturi de chiftelute. Va dorim pofta buna! |