0 0
Tocanita din carne de porc cu piure

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
700g cotlet de porc fara os
6 catei de usturoi
400g conserva rosii in sos rosii bucati / cuburi
un pahar de vin rosu sec sau demisec
o lingurita de zahar eu am pus brun
o lingurita de crema de otet balsamic nu e obligatoriu
cateva crengute de cimbru verde
dupa gust chilli uscat
dupa gust sare
dupa gust piper negru macinat
Pt. piure
600g cartofi
60g unt min 80% grasime
o lingura de smantana
100ml lapte min. 3.5% grasime
100g parmezan ras

Tocanita din carne de porc cu piure

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

  • Pt. piure

Indicatii

Distribuie

Astazi va propun aceasta tocanita din carne de porc cu piure. In piure am pus unt, smantana lapte si parmezan. Este o mancare usor mai speciala. Piureul puteti sa il faceti clasic, ca in aceasta reteta. Eu am mai adaugat cele mai sus mentionate: lapte si parmesan. Astfel, piureul a iesit si mai gustos. Fiecare cum crede sau cu ce are la indemana. Nu uitati sa cumparati / folositi un vin rosu bun, sec sau demisec. Acest fel de mancare seamana foarte mult cu gulasul unguresc. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

(Vizualizari: 33 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Taiem carnea cubulete, cu latura de 1, 1,5 cm. O punem la prajit intr-o tigaie mai adainca in cateva linguri de ulei de floarea soareleui. O lasam sa se rumeneasca un pic (fara sa o uscam) dupa care adauga usturoil tocat, amestecand continuu. Atentie sa nu ardeti usturoiul! Acesta devine amar daca sta prea mult la prajit :)

2
Gata

Adaugam conserva de rosii (rosiile sa fie taiate cubulete), lingurita de zahar si cea de crema de otet balsamic, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 45 de minute.

3
Gata

Incercam carnea cu o furculita. Daca furculita intra usor inseamna ca putem adauga paharul de vin si doua, trei crengute de cimbru pe care le vom scoate dupa cateva minute. Condimentam cu sare, piper si un pic de chilli uscat dat prin rasnita.

4
Gata

Piureul

Curatam cartofii si-i spalam bine. Ii taiem cuburi si-i punem in apa, la fiert. Adaugam o lingurita de sare in apa. Lasam sa fiarba cca. 30 minute la foc potrivit. Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgem de apa.
Incepem sa zdrobim cartofii. Putem folosi o furculita in cazul in care nu avem alt instrument. Adaugam untul, parmezanul si smantana. In functie de cat de cremos dorim sa iasa adaugam lapte cald. Punem sare dupa gust. Aceasta tocanita merge foarte bine cu muraturi.
Va doresc pofta buna!

prop

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
varza calita
anterior
Varza calita cu scarita
snitel de porc cu sos alb
urmator
Snitel de porc cu sos alb
varza calita
anterior
Varza calita cu scarita
snitel de porc cu sos alb
urmator
Snitel de porc cu sos alb

Adaugati comentariul dvs.