Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tocanita din carne de porc cu piure

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta tocanita din carne de porc cu piure este o mancare delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Cu carne de porc prajita si apoi amestecata cu un sos fain de rosii, alaturi de un piure cremos cu unt, smantana si parmezan, acest preparat ofera o combinatie de gusturi care va impresiona pe toti.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta tocanita din carne de porc cu piure este o mancare delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Cu carne de porc prajita si apoi amestecata cu un sos fain de rosii, alaturi de un piure cremos cu unt, smantana si parmezan, acest preparat ofera o combinatie de gusturi care va impresiona pe toti.

Astazi va propun aceasta tocanita din carne de porc cu piure. In piure am pus unt, smantana lapte si parmezan. Este o mancare usor mai speciala. Piureul puteti sa il faceti clasic, ca in aceasta reteta. Eu am mai adaugat cele mai sus mentionate: lapte si parmesan. Astfel, piureul a iesit si mai gustos. Fiecare cum crede sau cu ce are la indemana. Nu uitati sa cumparati / folositi un vin rosu bun, sec sau demisec. Acest fel de mancare seamana foarte mult cu gulasul unguresc.

Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Tocanita din carne de porc cu piure

Tocanita din carne de porc cu piure

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta tocanita din carne de porc cu piure este o mancare delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa speciala. Cu carne de porc prajita si apoi amestecata cu un sos fain de rosii, alaturi de un piure cremos cu unt, smantana si parmezan, acest preparat ofera o combinatie de gusturi care va impresiona pe toti.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru Piure

Instructiuni

  • Taiem carnea cubulete, cu latura de 1, 1,5 cm. O punem la prajit intr-o tigaie mai adainca in cateva linguri de ulei de floarea soareleui. O lasam sa se rumeneasca un pic (fara sa o uscam) dupa care adauga usturoil tocat, amestecand continuu. Atentie sa nu ardeti usturoiul! Acesta devine amar daca sta prea mult la prajit 🙂
  • Adaugam conserva de rosii (rosiile sa fie taiate cubulete), lingurita de zahar si cea de crema de otet balsamic, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 45 de minute.
  • Incercam carnea cu o furculita. Daca furculita intra usor inseamna ca putem adauga paharul de vin si doua, trei crengute de cimbru pe care le vom scoate dupa cateva minute. Condimentam cu sare, piper si un pic de chilli uscat dat prin rasnita.

Piureul

  • Curatam cartofii si-i spalam bine. Ii taiem cuburi si-i punem in apa, la fiert. Adaugam o lingurita de sare in apa. Lasam sa fiarba cca. 30 minute la foc potrivit. Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgem de apa.
    Incepem sa zdrobim cartofii. Putem folosi o furculita in cazul in care nu avem alt instrument. Adaugam untul, parmezanul si smantana. In functie de cat de cremos dorim sa iasa adaugam lapte cald. Punem sare dupa gust. Aceasta tocanita merge foarte bine cu muraturi.
    Va doresc pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 691kcal (35%)Carbohidrati: 39g (13%)Proteine: 50g (100%)Grasimi: 34g (52%)Grasimi saturate: 17g (106%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 11gGrasimi trans: 1gColesterol: 179mg (60%)Sodiu: 1081mg (47%)Potasiu: 1645mg (47%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 927IU (19%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 42mg (51%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 338mg (34%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 112mg (28%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: