Ingrediente
- 700g cotlet de porcfara os
- 6 catei de usturoi
- 400g conserva rosii in sosrosii bucati / cuburi
- un pahar de vin rosusec sau demisec
- o lingurita de zahareu am pus brun
- o lingurita de crema de otet balsamicnu e obligatoriu
- cateva crengute de cimbru verde
- dupa gust chilli uscat
- dupa gust sare
- dupa gust piper negru macinat
-
Pt. piure
- 600g cartofi
- 60g untmin 80% grasime
- o lingura de smantana
- 100ml laptemin. 3.5% grasime
- 100g parmezan ras
Indicatii
Astazi va propun aceasta tocanita din carne de porc cu piure. In piure am pus unt, smantana lapte si parmezan. Este o mancare usor mai speciala. Piureul puteti sa il faceti clasic, ca in aceasta reteta. Eu am mai adaugat cele mai sus mentionate: lapte si parmesan. Astfel, piureul a iesit si mai gustos. Fiecare cum crede sau cu ce are la indemana. Nu uitati sa cumparati / folositi un vin rosu bun, sec sau demisec. Acest fel de mancare seamana foarte mult cu gulasul unguresc. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Pasi
1 Gata | Taiem carnea cubulete, cu latura de 1, 1,5 cm. O punem la prajit intr-o tigaie mai adainca in cateva linguri de ulei de floarea soareleui. O lasam sa se rumeneasca un pic (fara sa o uscam) dupa care adauga usturoil tocat, amestecand continuu. Atentie sa nu ardeti usturoiul! Acesta devine amar daca sta prea mult la prajit :) |
2 Gata | |
3 Gata | Incercam carnea cu o furculita. Daca furculita intra usor inseamna ca putem adauga paharul de vin si doua, trei crengute de cimbru pe care le vom scoate dupa cateva minute. Condimentam cu sare, piper si un pic de chilli uscat dat prin rasnita. |
4 Gata | PiureulCuratam cartofii si-i spalam bine. Ii taiem cuburi si-i punem in apa, la fiert. Adaugam o lingurita de sare in apa. Lasam sa fiarba cca. 30 minute la foc potrivit. Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgem de apa. |
2 Comentarii Ascunde comentariile
Foarte bună !
Ma bucur 🙂 Mai poftiti pe la noi!