0 0
Piure de cartofi cu unt si smantana

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
500g cartofi
100g unt de preferat min. 80% grasime
4 linguri de smantana min. 20 % grasime

Piure de cartofi cu unt si smantana

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 45 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Ca sa facem un piure de cartofi cat mai gustos nu e foarte greu. Important este sa punem cat mai multa „pasiune” :). Acest tip de mancare a aparut pentru prima data in anul 1747. A fost adaugata in celebra carte „The Art of Cookery” (Arta culinara) scrisa de Hannah Glasse, o scriitoare din Marea Britanie, mai precis din Londra. In engleza, denumirea acestei retete este de „mashed potatoes” (cartofi zdrobiti).  De-a lungul timpului, francezii au imbunatatit reteta adaugand unt, galbenus de oua sau supa proaspata de pui. Variante sunt multe si in cazul acestei retete. Haideti sa trecem si noi la treaba si sa devedem ce iese!

(Vizualizari: 179 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam cartofii si-i spalam bine. Ii taiem cuburi si-i punem in apa, la fiert. Adaugam o lingurita de sare in apa. Lasam sa fiarba cca. 30 minute la foc potrivit. Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgem de apa. Din apa ramasa, pastram o cana.

2
Gata

Incepem sa zdrobim cartofii. Putem folosi o furculita in cazul in care nu avem alt instrument. Adaugam untul si smantana. Punem sare dupa gust. Spre final, daca dorim sa iasa un piure mai cremos, un pic mai moale, putem adauga apa ramasa de la cartofi. O alta idee, mai buna, este sa folosim supa de pui .
Merge foarte bine ca garnitura la fripturi. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Bors de pui
anterior
Bors de pui
Bezele caramelizate
urmator
Bezele caramelizate
Bors de pui
anterior
Bors de pui
Bezele caramelizate
urmator
Bezele caramelizate

Adaugă un comentariu