Ingrediente
- 1 kg creier de porc
- 150 ml ulei
- 3 linguri faina de grau
- 1 praf de sare
- dupa gust piper negru macinat
Indicatii
Reteta aceasta de creier pane este destul de simpla si pot spune ca seamana destul de mult cu o reteta clasica de snitele. Personal, iubesc acest fel de mancare. Ca si piftelele sau snitelele de pui, as manca mai toata ziua creier pane. Stiu ca este o mancare prajita ce contine carne de porc si tocmai de aceea nu este extraordinar de sanatoasa… Dar, totusi, din cand in cand, ne facem pofta cu aceasta reteta delicioasa. Iar daca gasim creier de porc proaspat la macelaria noastra din cartier este si mai bine!
Va prezint reteta mea de creier de porc pane:
Pasi
1 Gata | Spalam foarte bine creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat si/sau separat mecanic, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os si nu ar fi prea dragut. |
2 Gata | Batem bine oule si adaugam faina, sare si piper pana obtinem o compozitie un pic mai groasa ca cea de la clatite. Punem creierul in castronul cu aceasta compozitie, amestecam si lasam cateva minute (aprox. 15 min). |
3 Gata | Incalzim tigaia cu uleiul aferent si adaugam cu ajutorul unei linguri, creierul amestecat cu compozitia de oua din castron, formand astfel ca niste snitele. Prajim la foc mediu spre mic pe fiecare parte timp de cateva minute pana se rumenesc si capata o culoare aurie. Se pot servi cu piure si muraturi, in sandwich-uri sau ca atare cu paine. Pofta buna! |