Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Creier de porc pane

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invitam la o reteta de creier de porc pane pe care eu o iubesc. Se face simplu doar ca necesita un pic mai mult timp la prajire.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invitam la o reteta de creier de porc pane pe care eu o iubesc. Se face simplu doar ca necesita un pic mai mult timp la prajire.

Reteta aceasta de creier pane este destul de simpla si pot spune ca seamana destul de mult cu o reteta clasica de snitele. Personal, iubesc acest fel de mancare. Ca si piftelele sau snitelele de pui, as manca mai toata ziua creier pane. Stiu ca este o mancare prajita ce contine carne de porc si tocmai de aceea nu este extraordinar de sanatoasa… Dar, totusi, din cand in cand, ne facem pofta cu aceasta reteta delicioasa. Iar daca gasim creier de porc proaspat la macelaria noastra din cartier este si mai bine!

Va prezint reteta mea de creier de porc pane:

Creier de porc pane

Creier de porc pane

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Va invitam la o reteta de creier de porc pane pe care eu o iubesc. Se face simplu doar ca necesita un pic mai mult timp la prajire.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat si/sau separat mecanic, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os si nu ar fi prea dragut.
  • Batem bine oule si adaugam faina, sare si piper pana obtinem o compozitie un pic mai groasa ca cea de la clatite. Punem creierul in castronul cu aceasta compozitie, amestecam si lasam cateva minute (aprox. 15 min).
  • Incalzim tigaia cu uleiul aferent si adaugam cu ajutorul unei linguri, creierul amestecat cu compozitia de oua din castron, formand astfel ca niste snitele. Prajim la foc mediu spre mic pe fiecare parte timp de cateva minute pana se rumenesc si capata o culoare aurie. Se pot servi cu piure si muraturi, in sandwich-uri sau ca atare cu paine. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 241kcal (12%)Carbohidrati: 3g (1%)Proteine: 2g (4%)Grasimi: 25g (38%)Grasimi saturate: 3g (19%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 20gGrasimi trans: 0gColesterol: 425mg (142%)Sodiu: 146mg (6%)Potasiu: 38mg (1%)Fibre: 0.1gZahar: 0.01gVitamina A: 1IUVitamina B2: 0.02mg (1%)Vitamina C: 2mg (2%)Calciu: 3mgFier: 1mg (6%)Magneziu: 3mg (1%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: