Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Gulas cu carne de porc si galuste

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 20 minute
Bucataria Ungureasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invit la o reteta de gulas de carne de porc cu galuste pe care am mostenit-o de la mama mea. Este in continuare una dintre mancarurile mele preferate.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 20 minute
Bucataria Ungureasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va invit la o reteta de gulas de carne de porc cu galuste pe care am mostenit-o de la mama mea. Este in continuare una dintre mancarurile mele preferate.

Gulasul se poate prepara fie ca o supa fie ca o mancarica. Reteta de gulas este originara de pe vremea Regatului Ungar. Este o mancare pe baza de carne si boia de ardei iute (paprika), alte condimente. Gualsul poate fi preparat din vita, porc sau miel. Eu unul consider ca reteta din carne de porc este cea mai la-ndemana, dat fiind faptul ca daca alegem varianta de vita sau miel timpul de preparare este unul mai mare.

Reteta este de un grad de dificultate mediu ce poate fi facuta intr-un timp nu foarte mare. Va recomand si aceasta reteta de tocanita din carne de porc cu piure. Seamana cu acest gulas doar ca este fara galuste.

Haideti acum sa trecem la treaba!

Gulas cu carne de porc si galuste

Gulas cu carne de porc si galuste

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Va invit la o reteta de gulas de carne de porc cu galuste pe care am mostenit-o de la mama mea. Este in continuare una dintre mancarurile mele preferate.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 50 minute
Timp total: 2 ore 20 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Ungureasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Se spala bine carnea si se taie in forma de cuburi cu latura de aproximativ 1 cm sau un pic mai mare.
  • Se curata si se spala ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Le punem la calit in ulei iar cand au inceput sa-si schimbe usor culoarea adaugam carnea taiata cuburi. Prajim doar un pic carnea dupa care adaugam apa si acoperim cu un capac lasand sa fiarba la foc mic. Spre final putem adauga un pahar de bere sau de vin alb pentru a fragezi carnea si mai bine.
  • Dupa ce a fiert bine carnea adaugam pasta de rosii si boiaua de ardei iute, dupa care mai lasam sa fiarba cateva minute si oprim focul.
  • Separat, frecam bine untul cu cele doua oua si adaugam faina pana ce obtinem o pasta un pic mai groasa ca cea de la clatite. Punem apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare iar in momentul cand aceasta incepe sa fiarba adaugam cu o lingurita pasta mai sus mentionata formand astfel niste galuste de marime medie. Lasam galustele sa fiarba la foc mic cca. 15 min.
  • La final, adaugam galustele rezultate peste carnea fiarta in sosul de rosii si boiaua de ardei iute. Amestecam usor avand grija sa nu sfaramam galustele. Se poate servi cu muraturi. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 269kcal (13%)Carbohidrati: 11g (4%)Proteine: 32g (64%)Grasimi: 11g (17%)Grasimi saturate: 3g (19%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 6gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 120mg (40%)Sodiu: 521mg (23%)Potasiu: 895mg (26%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 708IU (14%)Vitamina C: 10mg (12%)Calciu: 39mg (4%)Fier: 3mg (17%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: