Ingrediente
- o varzase poate folosi si varza murata
- 1 kg scarita de porcputeti inlocui cu alt tip de afumatura
- un borcan de pasta de tomatesau suc de rosii
- 150g de ceapa
- sare
- piper negru macinat
Indicatii
Carui roman nu-i place varza calita cu scarita de porc afumata ?! Hmmm, eu zic ca-i o nebunie! Imi place maxim aceasta reteta mai ales ca se poate face atat cu varza verde, proaspata cat si cu varza murata. Nu as putea spune care imi place mai mult. Cert este ca ambele variante sunt foarte gustoase… In special ca sunt pe baza de carne de porc, carnea mea preferata 🙂 Bine, acuma se poate face aceasta reteta si fara carne, in cazul in care doriti ceva mai usor sau poftiti. Dar haideti sa revenim la reteta noastra si sa vedem despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Curatam, spalam si tocam ceapa marunt. Vom folosi doua cepe de marime medie. Le vom pune la calit in putin ulei. Puteti folosi si ulei de masline. |
2 Gata | Curatam varza de frunzele lovite / alterate si o tocam marunt. Operatiunea asta o urasc eu cel mai mult dat fiind faptul ca fac o gramada de mizerie in bucatarie :) Dupa ce am taiat varza (atentie, cotorul trebuie aruncat) o punem peste ceapa calita. Va recomand sa folosit la inceput o oala mai mare, mai adanca. Dupa ce va incepe sa fiarba varza, aceasta va scadea dar va fi mai usor de amestecat. |
3 Gata | Spalam carnea si taiem fiecare costita in parte. Le vom pune imediat peste varza din oala. Astfel vor fierbe in acelasi timp. Chiar daca scarita este afumata aceasta trebuie sa si fiarba. Astfel va da si un gust bun mancarii. |
4 Gata |
2 Comentarii Ascunde comentariile
Apa cât se pune?Multumesc!
Buna Dana,
Nu se pune apa, lasa varza apa suficienta si astfel nu este necesar.
Pofta buna 🙂