Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi este o mancare gustoasa si frageda, preparata cu pulpe de rata, cartofi, bere blonda si un sos de usturoi cu miere si mirodenii.
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi este o mancare gustoasa si frageda, preparata cu pulpe de rata, cartofi, bere blonda si un sos de usturoi cu miere si mirodenii.
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi este o mancare un pic mai deosebita, zicem noi, in sensul ca a fost prima oara cand am facut asa ceva si am avut un pic de emotii. Ei bine, rezultatul a fost unul deosebit, in sensul ca nu ne asteptam nici noi sa iasa o friptura asa de gustoasa si frageda. Reteta aceasta seamana un pic cu cea de friptura de pui cu cartofi aurii pe care o puteti gasi aici. De asemenea, acest sos de usturoi cu mirodenii si miere de albine merge foarte bine si la carnea de vita. Va invit sa incercati. Nu o sa va para rau.
Haideti sa vedem acum cum putem prepara o friptura de rata delicioasa !
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi este o mancare gustoasa si frageda, preparata cu pulpe de rata, cartofi, bere blonda si un sos de usturoi cu miere si mirodenii.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii un pic mai grosute. Ii punem intr-un castron, adaugam sare, piper, cimbru si rozmarin verde tocat. Puteti adauga si un pic de ulei de masline pentru a intensifica aromele. Adaugam aici si cateii de ustuoi intregi. Amestecam tot continutul dupa care vom pune cartofii intr-o tava unsa cu unt.
Spalam carnea si o crestam de cateva ori. O condimentam si pe aceasta cu sare, cimbru si rozmarin dupa care o punem in tava, cu partea crestata peste cartofi. La final adaugam berea si zeama stoarsa de la o lamaie. Acoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminu si o lasam la cuptor, la foc potrivit spre mic. Din jumatate in jumatate de ora, verificam friptura iar, cu o lingura, luam din zeama formata in tava si udam carnea pentru a nu se usca. In total, carnea va sta la cuptor aproximativ 3 ore. La final, scoatem folia de aluminiu (sau capacul) si mai lasam tava in cuptor pana ce se cartofii si carnea incep sa se rumeneasca. Atentie, sa nu lasati prea mult friptura fara capac (sau folie de aluminiu) pentru ca se va usca.
Sosul
Curatam usturoiul, il spalam si-l zdrobim bine intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine cu o lingura de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem o pasta de consistenta unei maioneze. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Adaugam lingurita de miere, rozmarinul si cimbrul toacate marunt. Pentru a iesi un pic mai lichid puteti adauga un strop de apa plata sau minerala.
Curatam usturoiul, il spalam si-l zdrobim bine intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine cu o lingura de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem o pasta de consistenta unei maioneze. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Adaugam lingurita de miere, rozmarinul si cimbrul toacate marunt. Pentru a iesi un pic mai lichid puteti adauga un strop de apa plata sau minerala.
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.