Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ardei copti cu smantana

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Mancarea de ardei copti cu smantana este o mancare foarte gustoasa si usor de facut. Necesita un pic de timp pentreu coacerea si curatarea ardeilor ce-i drept.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Mancarea de ardei copti cu smantana este o mancare foarte gustoasa si usor de facut. Necesita un pic de timp pentreu coacerea si curatarea ardeilor ce-i drept.

Mancarea de ardei copti cu smantana este o mancare destul de usoara. Important e sa folosim, ca de cele mai multe ori cu putinta, ingrediente cat mai de calitate. Stiti vorba: „bun pui, bun mananci”. Reteta este una simpla doar ca trebuie sa stati un pic in caldura si sa coaceti ardeii in caz ca nu ii aveti deja copti la congelator. Noi, deobicei, cand coacem ardei, coacem mai multi pentru a pune si la congelator. De cele mai multe ori coacem in acelasi timp si vinete. Astfel, avem mai tot timpul la dispozitie ardei copti si vinete in congelator. Gasiti aici reteta noastra de salata de vinete cu maioneza.
Sa trecem la treaba!

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Mancarea de ardei copti cu smantana este o mancare foarte gustoasa si usor de facut. Necesita un pic de timp pentreu coacerea si curatarea ardeilor ce-i drept.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 20 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor, pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam ardeii, ii lasam la scurs, dupa care incepem sa-i coacem fie pe aragaz (sau pe plita) fie afara pe gratar. Dupa ce i-am copt ii punem intr-o oala cu capac iar inainte de a pune capacul presaram niste sare. Ii lasam asa cateva minute (10 – 20 minute) dupa care, sub jetul de apa rece (sau intr-un lighian cu apa) ii curatam. La final ii punem intr-o sita la scurs.
  • Dupa ce s-au scurs bine ardeii, aruncam cotorul si ii curatam bine astfel incat sa nu mai aiba seminte. Ii taiem apoi felii (fasii mai lungi) si ii punem de-oparte. Curatam si spalam bine ceapa. O tocam marunt si o punem intr-o oala cu putin ulei la calit. Cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam si ardeii copti si amestecam. Lasam cateva minute pe foc la prajit (10 – 15 minute) dupa care adaugam smantana si sare dupa gust. Amestecam bine si inchidem focul. Se serveste cald cu paine sau mamaliguta.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 394kcal (20%)Carbohidrati: 20g (7%)Proteine: 5g (10%)Grasimi: 35g (54%)Grasimi saturate: 18g (113%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 13gColesterol: 85mg (28%)Sodiu: 31mg (1%)Potasiu: 639mg (18%)Fibre: 6g (25%)Zahar: 14g (16%)Vitamina A: 8931IU (179%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 322mg (390%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 73mg (7%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 38mg (10%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: