Ingrediente
- 1 kg ardei gras
- 300 g smantana
- o ceapa
- 2 - 3 linguri de ulei
Indicatii
Mancarea de ardei copti cu smantana este o mancare destul de usoara. Important e sa folosim, ca de cele mai multe ori cu putinta, ingrediente cat mai de calitate. Stiti vorba: „bun pui, bun mananci”. Reteta este una simpla doar ca trebuie sa stati un pic in caldura si sa coaceti ardeii in caz ca nu ii aveti deja copti la congelator. Noi, deobicei, cand coacem ardei, coacem mai multi pentru a pune si la congelator. De cele mai multe ori coacem in acelasi timp si vinete. Astfel, avem mai tot timpul la dispozitie ardei copti si vinete in congelator.
Sa trecem la treaba!
Pasi
1 Gata | Spalam ardeii, ii lasam la scurs, dupa care incepem sa-i coacem fie pe aragaz (sau pe plita) fie afara pe gratar. Dupa ce i-am copt ii punem intr-o oala cu capac iar inainte de a pune capacul presaram niste sare. Ii lasam asa cateva minute (10 - 20 minute) dupa care, sub jetul de apa rece (sau intr-un lighian cu apa) ii curatam. La final ii punem intr-o sita la scurs. |
2 Gata | Dupa ce s-au scurs bine ardeii, aruncam cotorul si ii curatam bine astfel incat sa nu mai aiba seminte. Ii taiem apoi felii (fasii mai lungi) si ii punem de-oparte. Curatam si spalam bine ceapa. O tocam marunt si o punem intr-o oala cu putin ulei la calit. Cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam si ardeii copti si amestecam. Lasam cateva minute pe foc la prajit (10 - 15 minute) dupa care adaugam smantana si sare dupa gust. Amestecam bine si inchidem focul. Se serveste cald cu paine sau mamaliguta. Pofta buna! |