1 0
Supa de pui cu galuste

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
un pui de preferat de la tara
o telina
2 cartofi
3 morcovi
2 buc. ceapa
60 g gris
1 buc. oua
doua legaturi de patrunjel verde
o lingura de ulei

Supa de pui cu galuste

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 120 min
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Supa de pui cu galuste este foarte potrivita in sezonul cald sau atunci cand doriti ceva mai usor. Inca din copilarie mama mea ne facea aceasta minunata supa de pui cu galuste. Reteta are un grad de dificultate mediu spre usor, asa ca nu va speriati. Recomandam folosirea puiului de tara atunci cand puteti. Iese o supa mult mai gustoasa. Supa de pui poate fi facuta si fara galuste pentru a se folosi in alte mancarui. De exemplu putem pune supa de pui in orez sau in piure de cartofi. O alta varianta este prepararea unei cantitati mai mare de supa, portionarea in recipiente nu foarte mari si pastrarea la congelator. Astfel, oricand aveti nevoie pentru a imbunatati de exemplu gustul unui piure nu ramane de facut decat sa decongelati o portie mica de supa.
Revenind la supa noastra cu galuste va invitam sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 291 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Se spala foarte bine puiul, se curata legumele de coaja (morcovul se taie intai in doua apoi in patru pe lungimea lui) si se pun la fiert. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de tara sau nu) se lasa la fiert intre 60 si 120 de minute. Din cand in cand, cu o paleta cu gauri mici sau cu o sita, scoatem spuma ce se formeaza deasupra supei. La final, scoatem legumele si le aruncam. Morcovul in schimb il pastram in supa (are un gust bun, usor dulceag si confera supei un aspect mai frumos, mai colorat). Addaugam sare dupa gust.

2
Gata

Separam albusul de galbenus. Batem cu un tel foarte bine albusul pana ce se face spuma. Adaugam dupa si galbenusul, grisul si un praf de sare. Continuam sa batem bine spuma cu telul. Adaugam o lingura de ulei, amestecam compozitia dupa care o lasam timp de 15 minute la temperatura camerei. Cu o lingurita, luam din compozitie si formam astfel galustele pe care le punem direct in oala cu supa. Lasam sa mai fiarba cateva minute, pana ce galustele cresc si ajung aproximativ de marimea unui pumn. Stingem focul, lasam un pic sa mai scada temperatura dupa care adaugam o legatura de patrunjel tocat. Punem capacul si lasam sa se racoreasca.

3
Gata

Cealalta legatura de patrunjel, dupa ce o spalam, o tocam si o vom folosi cand se va servi supa, punand direct in farfurie, peste supa. Se adauga piper negru macinat dupa gust. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
mujdei de usturoi
anterior
Mujdei de usturoi
Salata de rosii cherry cu busuioc verde
urmator
Salata de rosii cherry cu busuioc verde
mujdei de usturoi
anterior
Mujdei de usturoi
Salata de rosii cherry cu busuioc verde
urmator
Salata de rosii cherry cu busuioc verde

Adaugă un comentariu