Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Supa de pui cu galuste

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va propun o reteta de supa de pui cu galuste pufoase si gustoase. Aceasta supa nu este prea "grea" astfel ca este potrivita atat in sezonul rece cat si in sezonul cald.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Va propun o reteta de supa de pui cu galuste pufoase si gustoase. Aceasta supa nu este prea "grea" astfel ca este potrivita atat in sezonul rece cat si in sezonul cald.

Supa de pui cu galuste este foarte potrivita in sezonul cald sau atunci cand doriti ceva mai usor. Inca din copilarie mama mea ne facea aceasta minunata supa de pui cu galuste. Reteta are un grad de dificultate mediu spre usor, asa ca nu va speriati. Recomandam folosirea puiului de tara atunci cand puteti. Iese o supa mult mai gustoasa. Supa de pui poate fi facuta si fara galuste pentru a se folosi in alte mancarui. De exemplu putem pune supa de pui in orez sau in piure de cartofi. O alta varianta este prepararea unei cantitati mai mare de supa, portionarea in recipiente nu foarte mari si pastrarea la congelator. Astfel, oricand aveti nevoie pentru a imbunatati de exemplu gustul unui piure nu ramane de facut decat sa decongelati o portie mica de supa.
Revenind la supa noastra cu galuste va invitam sa trecem la treaba!

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Va propun o reteta de supa de pui cu galuste pufoase si gustoase. Aceasta supa nu este prea "grea" astfel ca este potrivita atat in sezonul rece cat si in sezonul cald.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Se spala foarte bine puiul, se curata legumele de coaja (morcovul se taie intai in doua apoi in patru pe lungimea lui) si se pun la fiert. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de tara sau nu) se lasa la fiert intre 60 si 120 de minute. Din cand in cand, cu o paleta cu gauri mici sau cu o sita, scoatem spuma ce se formeaza deasupra supei. La final, scoatem legumele si le aruncam. Morcovul in schimb il pastram in supa (are un gust bun, usor dulceag si confera supei un aspect mai frumos, mai colorat). Addaugam sare dupa gust.
  • Separam albusul de galbenus. Batem cu un tel foarte bine albusul pana ce se face spuma. Adaugam dupa si galbenusul, grisul si un praf de sare. Continuam sa batem bine spuma cu telul. Adaugam o lingura de ulei, amestecam compozitia dupa care o lasam timp de 15 minute la temperatura camerei. Cu o lingurita, luam din compozitie si formam astfel galustele pe care le punem direct in oala cu supa. Lasam sa mai fiarba cateva minute, pana ce galustele cresc si ajung aproximativ de marimea unui pumn. Stingem focul, lasam un pic sa mai scada temperatura dupa care adaugam o legatura de patrunjel tocat. Punem capacul si lasam sa se racoreasca.
  • Cealalta legatura de patrunjel, dupa ce o spalam, o tocam si o vom folosi cand se va servi supa, punand direct in farfurie, peste supa. Se adauga piper negru macinat dupa gust. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 150kcal (8%)Carbohidrati: 28g (9%)Proteine: 5g (10%)Grasimi: 3g (5%)Grasimi saturate: 0.5g (3%)Grasimi polinesaturate: 0.4gGrasimi mononesaturate: 2gGrasimi trans: 0.003gColesterol: 21mg (7%)Sodiu: 115mg (5%)Potasiu: 659mg (19%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 4707IU (94%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 34mg (41%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 73mg (7%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 43mg (11%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: