0 0
Pilaf cu pulpe de pui si legume

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
~500g pulpe de pui fara os
1/2 kg orez
2 - 3 buc. tulpina de telina
3 morcovi
2 - 3 buc. ceapa
o legatura patrunjel verde

Pilaf cu pulpe de pui si legume

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:

Secretul acestei retete este acela de a folosi supa de pui in procesul de fierbere a orezului

  • 2 ore
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Desi nu suntem fani al preparatelor pe baza de orez, mancarea de pilaf cu pulpe de pui si legume ne place foarte mult. Secretul acestei retete este acela de a folosi supa de pui in procesul de fierbere a orezului pentru a obtine un orez cat mai gustos. Astfel, orezul nu va iesi „balastru” (cum le place unora sa zica) 🙂 . Ca si cartofii, orezul are nevoie de un pic mai multa sare decat in mod obisnuit. Astfel, vom obtine o mancare „cu gust”. Orezul fara sare este la fel de fad ca un piure de cartofi nesarat. Nu neaparat rau, dar nici bun. Ce-i drept, este un pic mai dificil cand vine vorba de sare pentru cei care nu au voie din pricina unor regimuri alimentare sau alte diete. Fiecare dupa posibilitati. Despre sare am mai scris in acest articol. Vi-l recomand.

Aceasta este reteta noastra de pilaf cu pulpe de pui si legume!

(Vizualizari: 313 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam foarte bine pulpele de pui si le taiem in bucati de marime potrivita. Le punem la fiert si le lasam sa clocoteasca timp de 10 - 15 minute. La final, le scoatem din oala si le punem intr-o tigaie cu ulei, la prajit, pana ce se rumenesc.

2
Gata

Spalam bine orezul si ne asiguram ca este curat. Il punem la fiert in supa ramasa de la pulpele de pui. Deobicei, la o unitate de orez avem nevoie de 3 unitati de supa (sau apa). Punem sare si-l lasam sa fiarba. Daca mai este necesar, completam cu apa calda.

3
Gata

Curatam si spalam legumele. Le taiem si le punem intr-o oala cu ulei la calit. Dupa ce incepe sa se rumeneasca usor ceapa, adaugam orezul si pulpele de pui prajite. Amestecam si mai lasam pe foc pret de cateva minute. Se serveste cald cu putin patrunjel verde tocat pe deasupra. Se poate adauga si piper negru macinat. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Salata de ton cu rosii
anterior
Salata de ton cu rosii si branza
Tiramisu
urmator
Tiramisu
Salata de ton cu rosii
anterior
Salata de ton cu rosii si branza
Tiramisu
urmator
Tiramisu

Adaugă un comentariu

{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}