Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Salata de rosii cherry cu busuioc verde

Vezi Reteta
Durata: 10 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata de rosii cherry cu busuic verde este gata in doar cateva minute si merge de minune atat la micul dejun cat si la o friptura sau un snitel.

Vezi Reteta
Durata: 10 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Salata de rosii cherry cu busuic verde este gata in doar cateva minute si merge de minune atat la micul dejun cat si la o friptura sau un snitel.

Salata de rosii cherry cu busuioc verde obisnuim sa o preparam in week-end, la micul dejun. In timpul saptamanii ne este destul de greu sa stam la masa. Nu prea avem timp. Stim, nu este ok, dar parca preferam sa mai „furam” cateva minute de somn. Sambata si duminica este cu totul altceva. Ne trezim cand vrem, stam la masa cat vrem… Ca si mic dejun deobicei mancam oua, fie in omleta, fie oua fierte moi. Aceasta salata de rosii cu busuioc merge ca „unsa”. Tocmai de aceea avem tot timpul in casa o plantuta, doua, de busuioc proaspat. V-am mai spus in acest articol cat este de sanatos busuiocul, tocmai de aceea va propunem reteta noastra super usoara de rosii cherry cu busuioc.

Salata de rosii cherry cu busuioc verde

Salata de rosii cherry cu busuioc verde

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Salata de rosii cherry cu busuic verde este gata in doar cateva minute si merge de minune atat la micul dejun cat si la o friptura sau un snitel.
Timp preparare: 10 minute
Timp total: 10 minute
Portii: 3
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Salate
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: preparare la rece
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Prima oara spalam bine rosiile si le lasam la scurs. E bine sa fie cat mai uscate. Ca la orice salata, dressingul nu se prinde daca legumele noastre sunt ude. Dupa ce s-au scurs bine de apa le taiem in patru si le punem intr-un castron.
  • Separat, intr-o sticla, turnam uleiul de masline si otetul balsamic, punem dopul si agitam bine sticla pana ce se formeaza o spuma. Acesta este dressingul nostru pentru salata de rosii cu busuioc. Daca doriti, puteti mari cantitatile dupa placul dvs. Important este sa pastrati proporita de 1 la 3 (o lingura de otet balsamic la 3 linguri de ulei de masline).
  • Turnam dressingul peste rosii, adaugam busuiocul rupt marunt si punem sare dupa gust. Amestecam usor. Atentie! Preparati aceasta salata chiar inainte de servirea mesei, sa fie cat mai proaspata cu putinta. Nu o tineti la frigider si nici nu preparati mai multa salata decat aveti nevoie. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 155kcal (8%)Carbohidrati: 6g (2%)Proteine: 1g (2%)Grasimi: 14g (22%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 10gSodiu: 213mg (9%)Potasiu: 300mg (9%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 714IU (14%)Vitamina B2: 0.03mg (2%)Vitamina C: 31mg (38%)Calciu: 18mg (2%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 13mg (3%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: