Ingrediente
-
2 gamalii de usturoiusturoi de casa
-
5 linguri de ulei
-
un praf de saredupa gust
Indicatii
Oricine poate face un mujdei de usturoi. Important e sa fie facut cu pasiune 🙂 Mujdeiul de usturoi este pe cat de simplu de preparat pe atat de gustos. Asa este, din pacate sunt destul de dese acele momente cand nu putem manca mujdei de usturoi pharmacieinde.com. Fie avem o sedinta programata, fie trebuie sa ne intalnim cu cineva, fie este prea tarziu (nu este bine sa mancam usturoi noaptea) si asa mai departe. Important este ca in acele momente cand „ne permite sa mancam usturoi” sa facem un usturoi gustos.
Aceasta reteta de mujdei de usturoi este facuta cu usturoi de tara. Usturoi proaspat scos din pamant. Din pacate, nu toata lumea poate face rost de usturoi proaspat, de la tara. Usturoiul din marketuri este de cele mai multe ori din import – chinezesc. Nici nu se compara cu usturoiul romanesc. Gustul este mult mai intens la cel romanesc. Pe de alta parte, sansele sunt mult mai mari ca usturoiul din magazin sa fie mai iute decat cel de casa. Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui.
Mujdeiul de usturoi puteti sa-l amestecati cu iaurt, smantana sau maioneza si sa preparati un sos deosebit de bun si de gustos. Totusi, pentru peste de exemplu, recomand sa faceti un mujdei de usturoi simplu, fara alte ingrediente suplimentare. Sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se curata usturoiul, se spala si se zdrobeste intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine usturoiul cu o lingura de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem aceeasi consistenta ca la maioneza. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Cei care doresc un mujdei de usturoi mai iute pot adauga o lingurita de hrean dat prin razatoare. |
2
Gata
|
Mujdeiul de usturoi este foarte potrivit pentru carnea de peste, cartofi, shaorma, friptura, etc. Va dorim pofta buna! |