...
Background Image
0 0
Quiche cu branza si ceapa

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
Pentru aluat
250g faina de grau
150g unt de preferat min. 80% grasime
doua oua
o lingurita sare
50ml apa
Umplutura
200g bacon cubulete sau taiat fasii mici
200g smantana de preferat min. 30% grasime
o ceapa marime medie
200g branza Gruyère sau Emmental
3 oua
5g (1/2 lingurita) nucsoara rasa
sare dupa gust
piper negru macinat dupa gust

Quiche cu branza si ceapa

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 1h 20'
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Umplutura

Indicatii

Distribuie

Quiche este o tarta frantuzeasca, formata dintr-un aluat umplut cu un amestec de oua si smantana, la care se adauga branza, carne, fructe de mare sau legume. El poate fi servit oricand, dar cel mai des se serveste fie la micul dejun fie ca aperitiv.

De cativa ani tot cumpar din comert diverse tipuri de quiche, in fel si fel de variante: ba cu branza, ba cu bacon, ba cu peste si tot asa. Din intamplare, am dat peste o reteta de Quiche Lorraine si am zis sa o incerc si eu. Bineinteles, am sfarsit prin a modifica reteta destul de mult, dar rezultatul ne-a placut extraordinar de mult, incat am prins curaj. 🙂 Abia astept sa incerc o noua reteta si sa imi imbunatatesc abilitatile in acest domeniu al quiche-urilor.

Haideti sa va prezint varianta mea de Quiche Lorraine.

(Vizualizari: 26 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Aluatul

Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam sarea si untul. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina.
Adaugam apa si ouale si continuam sa framantam pana cand aluatul se leaga. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru aproximativ 30-45 de minute.

2
Gata

Baconul si ceapa

Punem baconul la prajit intr-o tigaie. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime.
Curatam, spalam si tocam ceapa in bucati mai mari sau dupa preferinta. O prajim in aceeasi tigaie in care am prajit baconul.

3
Gata

Umplutura

Batem ouale intr-un castron, apoi adaugam smantana si branza rasa (data prin razatoare). Amestecam bine cu o lingura, dupa care adaugam nucsoara, sare si piper, dupa gust. Daca doriti, puteti folosi piper alb.
Amestecam totul cat mai bine.

4
Gata

Incalzim cuptorul la foc mediu (180°C cu ventilatie).
Intr-o tava rotunda (~Ø30 cm sau orice tava aveti la indemana, chiar si una dreptunghiulara), intindem aluatul cat mai uniform. Il intepam din loc in loc cu o furculita.
Presaram baconul si ceapa prajita pe fundul tartei, apoi turnam umplutura peste ele.

5
Gata

Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute, pana cand prinde o crusta aurie.
Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il putem taia. Noua ne place sa-l mancam cald, cu ceva picant pe deasupra. Se poate savura si la temperatura camerei.

Va dorim pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide
anterior
Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide
pate vegetal de ciuperci
urmator
Pate vegetal de ciuperci
Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide
anterior
Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide
pate vegetal de ciuperci
urmator
Pate vegetal de ciuperci

Adaugă un comentariu

364929867