Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Daca doriti o alternativa mai rapida pentru micul dejun, va recomandam reteta noastra de Omleta cu Bacon si Ceapa.
Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Daca doriti o alternativa mai rapida pentru micul dejun, va recomandam reteta noastra de Omleta cu Bacon si Ceapa.
Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!
Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !
Quiche cu branza, bacon si ceapa
Acest Quiche cu branza, baocn si ceapa este o tarta frantuzeasca, formata dintr-un aluat umplut cu un amestec de oua si smantana, la care se pot adauga diferite ingrediente: branza, carne, fructe de mare sau legume. El poate fi servit oricand, dar cel mai des se serveste fie la micul dejun fie ca aperitiv.
De cativa ani tot cumpar din comert diverse tipuri de quiche, in fel si fel de variante: ba cu branza, ba cu bacon, ba cu peste (somon) si tot asa. Din intamplare, am dat peste o reteta de Quiche Lorraine si am zis sa o incerc si eu. Bineinteles, am sfarsit prin a modifica reteta destul de mult, dar rezultatul ne-a placut extraordinar, incat am prins curaj. 🙂 Abia astept sa incerc o noua reteta si sa imi imbunatatesc abilitatile in acest domeniu al quiche-urilor 🙂.
Haideti sa va prezint varianta noastra de Quiche cu branza, bacon si ceapa.
Ingrediente
Pentru aluat:
Faina de grau
Unt
Oua
Sare
Apa
Pentru umplutura:
Bacon
Smantana
Ceapa
Branza Gruyère
Nucsoara rasa
Sare si piper dupa gust
Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.
Alternative pentru ingrediente
Daca nu aveti timp sau dispozitie sa faceti aluatul puteti cumpara aluat de foietaj
Puteti inlocui smantana cu iaurt grecesc
Puteti pune ceapa verde sau rosie daca doriti
In locul branzei Gruyère puteti folosi branza Emmental, Guda, Cheddar, cascaval sau chiar mozzarella
Prepararea Quiche-ului
Aluatul
Punem faina intr-un bol mai incapator ca sa ne fie usor de amestecat / framantat. Adaugam sarea si untul peste faina. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina. Eventual puteti sa il scoateti cu un sfert de ora inainte din frigider pentru a fi mai moale. Adaugam apa si ouale si continuam sa framantam pana cand aluatul se leaga. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru aproximativ 30-45 de minute.
Baconul si ceapa
Punem intr-o tigaie baconul la prajit. Nu este necesar sa adaugam ulei. Se va praji in propria lui grasime. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime. Curatam, spalam si tocam ceapa in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta. O prajim in aceeasi tigaie in care am prajit si baconul.
Umplutura si coacerea
Batem ouale intr-un castron, apoi adaugam smantana si branza data prin razatoare. Amestecam bine cu o lingura, dupa care adaugam nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Daca doriti, puteti folosi piper alb. Amestecam totul cat mai bine.
Punem cuptorul la incalzit la foc mediu (180°C cu ventilatie). Intr-o tava rotunda (~Ø30 cm sau orice tava aveti la indemana, chiar si una dreptunghiulara), intindem aluatul cat mai uniform. Il intepam din loc in loc cu o furculita. Presaram baconul si ceapa prajita pe fundul tartei, apoi turnam umplutura peste ele.
Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute la foc mediu (180°C cu ventilatie), pana cand capata o crusta aurie. Dupa care il putem scoate din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il putem taia. Noua ne place sa-l mancam cald, cu ceva picant pe deasupra (ulei iute). Se poate savura si la temperatura camerei.
Va dorim pofta buna!
Intrebari Frecvente
Este necesar sa fac aluatul de la zero?
Nu, puteti folosi aluat gata preparat cum ar fi cel de foietaj
Pot folosi alt tip de branza?
Da, puteti inlocui Gruyère cu branza Emmental, Guda, Cheddar, cascaval sau chiar mozzarella
Cum ce as putea inlocui baconul?
Puteti folosi sunca de pui, somon afumat sau ciuperci daca doriti o varianta vegetariana.
Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!
Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !
Quiche cu branza si ceapa
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam sarea si untul. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina.Adaugam apa si ouale si continuam sa framantam pana cand aluatul se leaga. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru aproximativ 30-45 de minute.
Baconul si Ceapa
Punem baconul la prajit intr-o tigaie. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime.Curatam, spalam si tocam ceapa in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta. O prajim in aceeasi tigaie in care am prajit si baconul.
Umplutura
Batem ouale intr-un castron, apoi adaugam smantana si branza data prin razatoare. Amestecam bine cu o lingura, dupa care adaugam nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Daca doriti, puteti folosi piper alb.Amestecam totul cat mai bine.
Incalzim cuptorul la foc mediu (180°C cu ventilatie).Intr-o tava rotunda (~Ø30 cm sau orice tava aveti la indemana, chiar si una dreptunghiulara), intindem aluatul cat mai uniform. Il intepam din loc in loc cu o furculita.Presaram baconul si ceapa prajita pe fundul tartei, apoi turnam umplutura peste ele.
Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute la foc mediu (180°C cu ventilatie), pana cand prinde o crusta aurie.Dupa ce il vom scoatem din cuptor, il vom lasa sa se racoreasca putin, apoi il putem taia. Noua ne place sa-l mancam cald, cu ceva picant pe deasupra (ulei picant). Se poate savura si la temperatura camerei.Va dorim pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.