Ingrediente
-
Pentru aluat
- 250g faina de grau
- 150g untde preferat min. 80% grasime
- doua oua
- o lingurita sare
- 50ml apa
-
Umplutura
- 200g baconcubulete sau taiat fasii mici
- 200g smantanade preferat min. 30% grasime
- o ceapamarime medie
- 200g branza Gruyèresau Emmental
- 3 oua
- 5g (1/2 lingurita) nucsoara rasa
- saredupa gust
- piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Quiche este o tarta frantuzeasca, formata dintr-un aluat umplut cu un amestec de oua si smantana, la care se adauga branza, carne, fructe de mare sau legume. El poate fi servit oricand, dar cel mai des se serveste fie la micul dejun fie ca aperitiv.
De cativa ani tot cumpar din comert diverse tipuri de quiche, in fel si fel de variante: ba cu branza, ba cu bacon, ba cu peste si tot asa. Din intamplare, am dat peste o reteta de Quiche Lorraine si am zis sa o incerc si eu. Bineinteles, am sfarsit prin a modifica reteta destul de mult, dar rezultatul ne-a placut extraordinar de mult, incat am prins curaj. 🙂 Abia astept sa incerc o noua reteta si sa imi imbunatatesc abilitatile in acest domeniu al quiche-urilor.
Haideti sa va prezint varianta mea de Quiche Lorraine.
Pasi
1 Gata | AluatulPunem faina intr-un bol mai incapator, adaugam sarea si untul. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina. |
2 Gata | Baconul si ceapaPunem baconul la prajit intr-o tigaie. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime. |
3 Gata | Umplutura |
4 Gata | Incalzim cuptorul la foc mediu (180°C cu ventilatie). |
5 Gata | Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute, pana cand prinde o crusta aurie. Va dorim pofta buna! |