Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Quiche cu branza, bacon si ceapa

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Daca doriti o alternativa mai rapida pentru micul dejun, va recomandam reteta noastra de Omleta cu Bacon si Ceapa.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Daca doriti o alternativa mai rapida pentru micul dejun, va recomandam reteta noastra de Omleta cu Bacon si Ceapa.

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Quiche cu branza, bacon si ceapa

Acest Quiche cu branza, baocn si ceapa este o tarta frantuzeasca, formata dintr-un aluat umplut cu un amestec de oua si smantana, la care se pot adauga diferite ingrediente: branza, carne, fructe de mare sau legume. El poate fi servit oricand, dar cel mai des se serveste fie la micul dejun fie ca aperitiv.

De cativa ani tot cumpar din comert diverse tipuri de quiche, in fel si fel de variante: ba cu branza, ba cu bacon, ba cu peste (somon) si tot asa. Din intamplare, am dat peste o reteta de Quiche Lorraine si am zis sa o incerc si eu. Bineinteles, am sfarsit prin a modifica reteta destul de mult, dar rezultatul ne-a placut extraordinar, incat am prins curaj. 🙂 Abia astept sa incerc o noua reteta si sa imi imbunatatesc abilitatile in acest domeniu al quiche-urilor 🙂.

Haideti sa va prezint varianta noastra de Quiche cu branza, bacon si ceapa.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • Faina de grau
  • Unt
  • Oua
  • Sare
  • Apa

Pentru umplutura:

  • Bacon
  • Smantana
  • Ceapa
  • Branza Gruyère
  • Nucsoara rasa
  • Sare si piper dupa gust

Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.

Alternative pentru ingrediente

  • Daca nu aveti timp sau dispozitie sa faceti aluatul puteti cumpara aluat de foietaj
  • Puteti inlocui smantana cu iaurt grecesc
  • Puteti pune ceapa verde sau rosie daca doriti
  • In locul branzei Gruyère puteti folosi branza Emmental, Guda, Cheddar, cascaval sau chiar mozzarella

Prepararea Quiche-ului

Aluatul

Quiche - preparare aluat
  • Punem faina intr-un bol mai incapator ca sa ne fie usor de amestecat / framantat. Adaugam sarea si untul peste faina. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina. Eventual puteti sa il scoateti cu un sfert de ora inainte din frigider pentru a fi mai moale. Adaugam apa si ouale si continuam sa framantam pana cand aluatul se leaga. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru aproximativ 30-45 de minute.

Baconul si ceapa

Quiche - preparare aluat
  • Punem intr-o tigaie baconul la prajit. Nu este necesar sa adaugam ulei. Se va praji in propria lui grasime. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime. Curatam, spalam si tocam ceapa in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta. O prajim in aceeasi tigaie in care am prajit si baconul.

Umplutura si coacerea

Quiche - preparare aluat
  • Batem ouale intr-un castron, apoi adaugam smantana si branza data prin razatoare. Amestecam bine cu o lingura, dupa care adaugam nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Daca doriti, puteti folosi piper alb. Amestecam totul cat mai bine.
  • Punem cuptorul la incalzit la foc mediu (180°C cu ventilatie). Intr-o tava rotunda (~Ø30 cm sau orice tava aveti la indemana, chiar si una dreptunghiulara), intindem aluatul cat mai uniform. Il intepam din loc in loc cu o furculita. Presaram baconul si ceapa prajita pe fundul tartei, apoi turnam umplutura peste ele.
  • Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute la foc mediu (180°C cu ventilatie), pana cand capata o crusta aurie. Dupa care il putem scoate din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il putem taia. Noua ne place sa-l mancam cald, cu ceva picant pe deasupra (ulei iute). Se poate savura si la temperatura camerei.

Va dorim pofta buna!

Quiche cu branza, bacon si ceapa

Intrebari Frecvente

Este necesar sa fac aluatul de la zero?

Nu, puteti folosi aluat gata preparat cum ar fi cel de foietaj

Pot folosi alt tip de branza?

Da, puteti inlocui Gruyère cu branza Emmental, Guda, Cheddar, cascaval sau chiar mozzarella

Cum ce as putea inlocui baconul?

Puteti folosi sunca de pui, somon afumat sau ciuperci daca doriti o varianta vegetariana.

Vedeti mai multe aperitive

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Quiche cu branza si ceapa

Quiche cu branza si ceapa

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest Quiche cu branza si ceapa este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru orice ocazie. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa de branza, bacon si ceapa, acest quiche poate fi servi cald sau la temperatura camerei. Este ideal pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive, Mic Dejun
Bucataria: Frantuzeasca
Mod Preparare: la cuptor, pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru Aluat

Pentru Umplutura

Instructiuni

Aluatul

  • Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam sarea si untul. Incepem sa amestecam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Pentru a va usura munca, va recomand sa taiati untul in cuburi mici, astfel incat sa fie mai usor de incorporat in faina.
    Adaugam apa si ouale si continuam sa framantam pana cand aluatul se leaga. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru aproximativ 30-45 de minute.

Baconul si Ceapa

  • Punem baconul la prajit intr-o tigaie. Amestecam din cand in cand si il lasam pe foc pana devine crocant, apoi il scoatem si il asezam pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime.
    Curatam, spalam si tocam ceapa in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta. O prajim in aceeasi tigaie in care am prajit si baconul.

Umplutura

  • Batem ouale intr-un castron, apoi adaugam smantana si branza data prin razatoare. Amestecam bine cu o lingura, dupa care adaugam nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Daca doriti, puteti folosi piper alb.
    Amestecam totul cat mai bine.
  • Incalzim cuptorul la foc mediu (180°C cu ventilatie).
    Intr-o tava rotunda (~Ø30 cm sau orice tava aveti la indemana, chiar si una dreptunghiulara), intindem aluatul cat mai uniform. Il intepam din loc in loc cu o furculita.
    Presaram baconul si ceapa prajita pe fundul tartei, apoi turnam umplutura peste ele.
  • Punem quiche-ul in cuptor si il lasam aproximativ 35 de minute la foc mediu (180°C cu ventilatie), pana cand prinde o crusta aurie.
    Dupa ce il vom scoatem din cuptor, il vom lasa sa se racoreasca putin, apoi il putem taia. Noua ne place sa-l mancam cald, cu ceva picant pe deasupra (ulei picant). Se poate savura si la temperatura camerei.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 782kcal (39%)Carbohidrati: 35g (12%)Proteine: 24g (48%)Grasimi: 60g (92%)Grasimi saturate: 33g (206%)Grasimi polinesaturate: 5gGrasimi mononesaturate: 19gGrasimi trans: 1gColesterol: 286mg (95%)Sodiu: 1207mg (52%)Potasiu: 255mg (7%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 1642IU (33%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 2mg (2%)Vitamina D: 2µg (13%)Calciu: 399mg (40%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 35mg (9%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: